Tato kniha nehodlá být kulinářskou biblí, ale spíše sbírkou přátelských rad, jak připravit pokrmy jedné tradiční kuchyně, které Sandro Bellei vyzkoušel v uplynulých čtyřiceti letech, v
nichž se s nesmírným potěšením zaobíral dobrým vařením a stolováním. Nechtěl vydat jen pouhou sbírku receptů,...
číst celé
Tato kniha nehodlá být kulinářskou biblí, ale spíše sbírkou přátelských rad, jak připravit pokrmy jedné tradiční kuchyně, které Sandro Bellei vyzkoušel v uplynulých čtyřiceti letech, v
nichž se s nesmírným potěšením zaobíral dobrým vařením a stolováním. Nechtěl vydat jen pouhou sbírku receptů, ale také, nebo možná především, chtěl napsat malou historii modenské
gastronomie, gastronomie spjaté se dvěma modenskými dominantami - s dómem a s věží Ghirlandinou.
Naleznete v ní tedy ode všeho trochu: trochu kuriozit, špetku historie a geografie, ždibec pověstí a štědrou porci folkloru.
schovat popis
Recenze