Recenze Ryby a plody moře

Ryby a plody moře

Ryby a plody moře

350 Kč
Zobrazit knihu
Sedmá z řady kuchařek z Edice Apetit, Ryby a plody moře, nabízí na 150 čerstvých receptů jak péct, grilovat a smažit ryby a filety vcelku, nakládat a marinovat, vařit polévky a jídla bez kostí, využívat konzervované ryby a zpracovat plody moře. Z receptů a doporučení si vyberou ti, kteří s... číst celé 

Recenze

34
4.5
hodnotilo 34 zákazníků
5
27x
4
4x
3
2x
2
0x
1
0x
Moc hezky zpracovaná kuchařka, která se zabývá rybími recepty. Kromě receptů obsahuje i různé tipy, jak s rybami pracovat, ohledně jejich přípravy, porcování a podobně, což jsem hodně ocenila. Recepty jsou vesměs... číst celé 
Sisy
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Moc hezky zpracovaná kuchařka, která se zabývá rybími recepty. Kromě receptů obsahuje i různé tipy, jak s rybami pracovat, ohledně jejich přípravy, porcování a podobně, což jsem hodně ocenila. Recepty jsou vesměs snadné, najdete tam i pár složitější, ale převažují ty, které zvládne podle mě každý, když bude u vaření pozorný. Škála ryb a plodů, které jsou v knize použité, je velmi široká, od nejklasičtějších ryb, které zná každý, až po exotické kousky.
1/10/2020
Avatar uživatele
Kuchařka od Apetitu patří mezi mé oblíbené, stejně tomu je i v případě této kuchařky nesoucí název "Ryby a plody moře". Najdete v ní celkem 150 receptů, kde hlavní roli hrají ryby nebo mořské plody. Naučíte se jak se zbavit kostí, které nám mohou poměrně znepříjemnit život a obecně jak ryby vybírat a připravovat. Kuchařka je doplněna o pěkné fotografie. Celkově se jedná o kvalitní kuchařku. Doporučuji.
21/03/2019
Avatar uživatele
Chutné, zdravé a snadné recepty. Taky bych shrnul tohle kuchařku. Pokud hledáte kuchařku, která se věnuje úpravě mořských plodů včetně ryb, pak vám doporučím tuhle. Recepty, které obsahuje jsou určeny pro různé druhy úprav, a tak najdou využití jak v kuchyni, tak i při grilovačkách. Srozumitelné a přehledné postupy přípravy spojené s krásnými fotografiemi udělají skvělého kuchaře z každého. Hodnotím plným počtem hvězd.
31/12/2021
Avatar uživatele
Ryby jsou velice zdravé a chutné, u nás velice oblíbené a manželka pravidelně zařazuje do jídelníčku rybu. V knížce je spousta receptů a také rad, jak ryby správně zpracovat, jak dlouho se dělají, jakou zvolit marinádu, zda je lepší smažená, pečená nebo grilovaná a hodně dalšího z různých druhů ryb. U nás milujeme lososa a potom klasiku kapříka a rybí polévku. Kdo má rád ryby, tomu knihu doporučuji.
30/06/2021
Avatar uživatele
Zde najdete mnoho receptů nejen z ryb, ale rovněž mořských plodů. Tak tady si zajisté přijdou na své mnozí milovníci dobrého jídla. Kuchařka Ryby a plody moře je vážně skvělá a tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Navíc jsou k receptům také fotografie, což je velkým plusem. Velice doporučuji, protože recepty se dají díky skvělému popisu skvěle a snadno připravit. Určitě bych doporučila všem, kteří si rádi připraví dobré a kvalitní jídlo.
13/05/2021
Avatar uživatele
Ryby by měly patřit do každého racionálního moderního jídelníčku, alespoň jednou až dvakrát týdně by je člověk měl zařadit. Ryby jsem moc připravovat neuměla, tak jsem si řekla, že se mi nějaká ta inspirace bude určitě hodit a kuchařky od Apetitu jsou obecně velmi dobře hodnocené a najdete zde spoustu inspirace do moderní kuchyně. Stejně tomu je u této kuchařky, se kterou připravíte mořské i sladkovodní ryby na zajímavé způsoby.
28/09/2020
Avatar uživatele
Kuchařky z edice Apetitu mám už doma dlouho. Moc ráda mám právě i tuto, '' Ryby a plody moře ''. Steak nebo nějakou omáčku umí dneska uvařit už skoro každý. Málokdo si ale troufne uvařit i nějaké mořské plody. Já jsem se už dlouho chystala, že bych nějaký recept z této kuchařky udělala. Nedávno jsem zkusila pár receptů. Myslím, že se mi povedl. Kniha má krásné fotografie a pochopitelné návody, super.
25/05/2020
Avatar uživatele
Umět dobře připravit ryby nebo mořské plody je docela umění. A tak není na škodu mít po ruce takovou kuchařku, ve které je spousta receptů a tipů, jak připravit dobré a chutné recepty. Recepty jsou srozumitelně popsány, a tak je zvládne opravdu každý. Recepty jsou doplněny o lákavé fotografie. Edice Apetit nabízí kvalitní kuchařky, podle kterých může vařit opravdu každý. V kuchařce jsou obsaženy všechny možné postupy přípravy. Doporučuji ji všem, kteří chtějí si dát dobrou a zdravě připravenou rybu.
11/10/2019
Avatar uživatele
Úplně nejlepší věc kterou můžete udělat, je koupit si čerstvou rybu a sám si jí doma zpracovat. Pokud takové možnosti nemáte, zbývá Vám supermarket. Jak ale takovou rybu připravit, aby nám chutnala ? Kuchařka Apetit Vám na tuto otázku zcela jistě odpoví. Dozvíte se, jak si rybu vybírat, zbavit jí kostí, grilovat, péct, marinovat, je toho prostě hodně. K dispozici jsou i plody moře, ale to není můj šálek kávy.
31/03/2019
Avatar uživatele
Podle časopisů Apetit jsem se učila vařit a stále mám čísla ke kterým se vracím , a to platí i pro kuchařky tohoto nakladatelství. Tak jako všechny kuchařky od Apetit, má i tato krásné fotografie a design. A formát má takovou velikost, že se s ní v kuchyni dá zacházet a zároveň je to pořád slušně velká kniha.
Skvělé je i to, že se věnuje i tomu, jak di suroviny opatřit a zacházet s nimi. Kuchařky pd Apetit určitě doporučuji.
31/01/2019
Avatar uživatele
Všechny kuchařky z edice Apeti jsou skvostné a i Ryby a plody moře jsem musela vyzkoušet, přestože s těmito surovinami nemám příliš zkušeností. O to více jsem byla mile překvapena, že spousta surovin se dá poměrně snadno sehnat a recepty zvládne připravit i případný začátečník. Recepty jsou rozděleny do přehledných kategorií, takže se v nich dá pohodlně vyhledávat. Nádherné jsou také fotografie, kterých je kuchařka plná a bez kterých si již tyto publikace nedovedu představit.
21/01/2019
Avatar uživatele
Pokud jste milovníkem ryb a mořských plodů, tahle kuchařka vás jistě potěší. Je teda pravd,a že u nás jdou tyto plody hodně špatně sehnat, zvlášť aby byli alespoň trochu kvalitní a nejlépe čerstvé, ale pokud se dobře připraví, jedná se o nezapomenutelnou lahůdku. V této kuchařce najdete několik desítek výborných receptů, a můžete si vyzkoušet například krevety, slávky, mušle, tuňáka nebo i krabí koláčky.
27/11/2018
Avatar uživatele
Já nevím, ale ryby a mořské plody mám tak nějak spojené s letním obdobím. Asi to bude tím, že je jím častěji někde na dovolené u moře, kde je to "z první ruky". Kuchařka "Ryby a plody moře" od Apetitu přináší na sto padesát osvědčených receptů. Jsou zde recepty na grilování, smažení a pečení. Mimo to také návody, jak se zbavit nežádoucích kostí nebo rybu správně marinovat. Dobrá kuchařka, doporučuji.
21/08/2018
Avatar uživatele
Ryby a plody moře jsem se vždy trochu bála zpracovávat, neměla jsem v tyto "potvory" úplnou důvěru. Možná je to tím prostředím - vnitrozemím, že to pro nás není přirozené. Musím ale uznat, že po zakoupení této knížky se můj strach z přípravy těchto mořských kreatur snížil na minimum. Možná dokonce jsem si je i oblíbila, jelikož jejich příprava bývá většinou rychlá, a když víte jak, tak i velmi jednoduchá. Knihu velmi doporučuji :)
31/07/2018
Avatar uživatele
Většina pravých lahůdek které moře nabízí, je u nás bohužel poměrně dost drahé, a proto je třeba umět je náležitě upravit, jinak bychom zbytečně těmito dobrůtkami plýtvali, a právě k tomu nám může dopomoci tato kuchařka. Najdete tam velké množství receptů na mořské ryby a plody, ať už výborný stejk z tuňáka, marinované krevety, nebo vynikající pokrmy z kraba, což je skutečná lahůdka. Opět je kniha doplněna krásnými fotografiemi.
14/01/2018
Avatar uživatele
Ryby a plody moře, to je moje. Jenže příliš nevím, jak se takovéto "potvory" v kuchyni připravují. Přesto je na talíři miluju! Takže mi nezbylo nic jiného, než zapátrat po něčem, co by mi pomohla. A tak jsem narazila na tuto knihu, která je zaměřena - jak jinak - než na ryby a plody moře. Najdete zde nepřeberné množství originálních receptů, která vám určitě zachutnají. A nejsou ani příliš složité.
31/12/2017
Avatar uživatele
Kachařka ryby a dary moře od Apetitu nás opravdu mile překvapila. Velmi rádi cestujeme a pokud zavítáme do míst kde je tyto pochoutky možné ochutnat, tak neváháme. V naší krajině jsme bohužel o tyto dobroty uchuzeni a vždy je dobré je spíše ochutnat v místech jejich původu. Ale občas si na nich rádi pochutnáme i u nás doma a tak jsme si pořídili tuto skvělou kuchařku. Tak zkoušíme recepty v ní uvedené.
11/01/2020
Avatar uživatele
Kucharka Ryby a plody more nemohla chybet v me sbirce kucharskych knih. Opet se jedna o knihu z edice Apetit a kdo znate tento casopis, jiste mi date za pravdu, ze recepty v nem uvede stoji za to :-) Ryby jsou zdrave a telu prospesne, nemely by proto chybet v nasem jidelnicku. V teto kucharce nalezente zajimave recepty, diky kterym se stanou ryby vasim oblibenym pokrmem. Plusem jsou pekne forografie.
31/10/2019
Avatar uživatele
Každý, kdo miluje chuť ryb a jiných mořských potvor a rád si je podomácku upravuje, tak bych mu tuto výpravnou publikaci vřele doporučila. Je jedním slovem božská. Velmi pěkným a pečlivým způsobem je vysvětleno zpracování tohoto specifického masa, zároveň tam nechybí plno originálních a nevšedních receptů. Jsou poměrně jednoduché, popsány srozumitelně. Myslím, že do kuchtění se může směle pustit i začátečník.
4/09/2019
Avatar uživatele
Pokud jste milovníci mořských plodů a ryb a to natolik, že se Vám nechce čekat na dovolenou u moře a chcete si je připravovat sami doma, tato knížka pro Vás bude modlou. Přináší velmi podrobné popisy všemožných úprav a to i těch, o kterých jste zcela jistě ještě ani neslyšeli. Navíc přináší i postupy, jak celkově s rybami a hlavně mořskými plody pracovat, protože i to je základem úspěchu takových pokrmů. Kniha je přehledná a velmi hezky zpracovaná, jak už tomu bývá u kuchařek od Apetitu zvykem.
30/04/2019
Avatar uživatele
RYBY A PLODY MOŘE. Mořským plodům moc neholduju, ale rybám anooo. Má milion podob a lze z nich vytvořit hlavní chod, polévku či předkrm. Ovšem víte, co vše z ryb a mořských plodů lze udělat? Sama jsem byla z některých receptů překvapena. Knížka Vám nabízí recepty a to, ať už klasické či méně známe, originální. Knížka je vydána ze známé edice kuchařek Apetit. Ukáže Vám více,jak přes 150 receptů z ryb a mořských příšerek. Za mě knížku rozhodně doporučuji.
23/04/2019
Avatar uživatele
Přestože se v českých kuchyních kvůli mokroplastum a chemické kontaminaci moři od zpracovávání ryb a mořských potvor pomalu odstupuje, pořád patří tyto potraviny mezi luxusní zboží v restauracích a pokud si chcete udělat významný večer nebo poznat vzacneho hosta, může vám tahle apetitovska kniha rybích receptu hodně pomoci. Přiznám se, že bez ní bych se asi do přípravy kalamar jen tak nehrnula.
Nádherné fotografie, úžasná grafika. Vizuelne nádherná kniha.
6/10/2018
Avatar uživatele
Kniha z rady Apetit ryby a plody more prinasi krasne a velice chutne recepty jak ryb tak i morskych plodu ktere se daji delat na mnoho zpusobu at uz je jen uvarite ci luxuisneji ugrilujete nebo jen osmazite na panvi. najdete zde kombinaci chuti ryb koreni s moznosti marinady ci omacky.knizku doporucuju urcite si najejich receptech moc pochutnate a priucite se i novym receptum a chutim.za me urcite
18/07/2018
Avatar uživatele
Když už maso tak drůbež či ryby. Ryby mi vždy chutnaly a od té doby, kdy jsem objevila tuto skvělou kuchařku od edice Apetit, jsem se do ryb zamilovala ještě více. Opravdu povedená kuchařka, ve které je přes sto receptů na nejrůznější úpravu ryb a mořských plodů. Vařím podle ní a vůbec si nestěžuji - recepty jsou skvělé a díky podrobnému postupu je zvládne i začátečník. Kuchařku opět velmi doporučuji.
30/09/2017
Avatar uživatele
U nás to máme zařízené tak, že máme alespoň jednou týdně k obědu rybu. Jsou velmi zdravé a prospěšné. Tato kniha Vám poradí, jak je upravit k obrazu svému. Možností je opravdu hodně. Obsahuje ještě plody moře, ale ty mě vůbec nechutnají. Raději si dám smaženou rybu, to je jiná liga. Vše je přehledné a Vy určitě oceníte pestrost knihy. Mohou ji používat i začátečníci, je se toho nebojte. Ryba Vás rozhodně neukousne.
10/08/2017
Avatar uživatele
Ryby a plody moře se u nás prostě neuchytily, proto se tato kuchařka u nás doma moc dlouho neohřála a putovala dál. Není to však tím, že by byla špatná kniha, ale tím, že nebydlíme blízko žádného většího města, takže nemáme moc šanci sehnat opravdu dobré, čerstvé ryby. Tím ztrácí tato kniha pro nás význam. Jinak je ale velmi vydařená a pokud máte rybí kuchyni a hlavně mořské potvůrky rády, tak si ji rozhodně pořiďte
26/06/2018
Avatar uživatele
Jelikož mám už od raného dětství velikou nelibost k rybám, plodům moře a vlastně všemu, co nežije na souši, je tohle jedna z mála kuchařek z řady Apetit, kterou nevlastním. Je to škoda, ale nikdy bych z ní nic nepřipravila. Knížku jsem ale viděla a naprosto objektivně ji musím zhodnotit jako zajímavou a podařenou knihu plnou (alespoň na pohled) krásných jídel. Doprovodné fotky jsou opravdu skvělé, až mě mrzí, že k tomuto druhu stravy chovám takový odpor.
27/08/2018
Avatar uživatele
Tohle je jediná kniha z řady Apetitu, kterou bych nepotřebovala mít doma. Jsem totiž jediná, kdo u nás jí ryby a mořské plody, takže je vařím opravdu jednou za hodně dlouhou dobu. Recepty jsou ale velmi dobré a třeba úpravy tuňáka jsou naprosto senzační. Bohužel v mém okolí se nedají moc sehnat čerstvé mořské plody a ty zmrzlé do ledového kvádru mě opravdu nelákají. Jinak je to vydařená kuchařka s krásnými fotografiemi.
15/01/2018
Avatar uživatele
Ryby a plody moře jsou něco, čemu jsem se vždycky dost vyhýbala. Předtím, než jsem se však stala vegetariánem, mě popadla touha ozkoušet tyto "mořské potvory", přesto, že jsem zjistila, že pro mě to nebude to pravé, věřím, že se najde mnoho milovníků těchto pokrmů.
Další z kuchařek z edice Apetit, která obsahuje mnoho nádherných, inspirujících fotografií, velkou zásobu receptů. Jak už to u Apetitu bývá, kniha je velmi přehledná a vhodná i pro začátečníky.
11/09/2017
Avatar uživatele
Zrovna tuto kuchařku si netroufnu hodnotit podle svého subjektivního hlediska z toho důvodu, že ryby absolutně nesnáším a už z pouhé představy pozření vodního živočicha se mi zvedá žaludek. Čistě objektivně ale musím říci, že stejně jako ostatní kuchařky od Apetitu nabízí i tato více než stovku receptů, které pracují s rybami i mořskými plody dost originálními a jedinečnými způsoby. Je tu velký výběr různých pokrmů a každý recept doprovází hezké a pestré fotografie.
8/01/2019
Avatar uživatele
Všichni víme, jak moc jsou ryby zdravé. Vždyť bychom je měli jíst dvakrát nebo třikrát týdně. Jenže jak je upravovat, aby to nebylo pořád stejné jídlo? Co se týče ryb, tak s těmi si ještě dokážu jakž takž poradit, ale plody moře, ty rozhodně dříve nebyly mým šálkem čaje a jejich úpravy jsem se docela obávala. Pak jsem narazila na tuto knihu - a opět mi moc pomohla. Vůbec mám tuto Apetit edici moc ráda a v mé knihovničce je téměř kompletní.
31/07/2017
Avatar uživatele
Ryby a všelijaké mořské plody u nás v rodině nejsou úplně oblíbené a tudíž se neřadí na první příčky našeho žebříčku. Tuhle kuchařku jsem si zakoupila ve zdejším knihkupectví, abych si doplnila svoji sbírku kuchařek z redakce časopisu Apetit. Některé recepty mi ale padly do oka a tak jsme se je rozhodla je vyzkoušet.Spolu se mnou si pochutnal i můj manžel a děti. Velice nám chutnalo a díky této kuchařce se u nás ryby již objevují častěji!
16/04/2018
Avatar uživatele
Edice Apeiti je skvělá v tom, že obsahuje spoustu knih, které se vždy specializují na nějaké potraviny. A tato kuchařka se specialuziúje na přípravu pokrmů z ryb a dalších mořských plodů. Jsem mco ráda, že se ke mě dostala tato kuchařka, protože je vážně skvělá. V kuchařce najdete spoustu receptů jak tyto surovin zracovat a můžete si je udělat pčené, nebo je dát na gril, usmažit,ale také jsou zde recepty jak naložit rybu nebo skvěle namarinovat......
15/10/2020
Avatar uživatele
Kuchařka z edice Apetit "Ryby a plody moře" přináší sto padesát receptů za různé rybí speciality. Ryby mám ráda, mořské plody teprve postupně objevuji a ochutnávám. Díky této kuchařce se naučíme ryby péct, grilovat, smažit je, marinovat nebo třeba nakládat. Dále zde najdeme recepty na rybí polévky či správný způsob zpracování mořských plodů. Tato kuchařka rozhodně stojí za vyzkoušení, doporučuji :-)
29/05/2018