\nProč je kváskový chleba lepší volba?\nPři tvorbě kvásku dochází k fermentaci směsi mouky a vody, při které se přirozeně vyskytující droždí a bakterie Lactobacillus živí cukry v mouce. Tento proces vede k tvorbě kyseliny mléčné, která přispívá k charakteristické chuti a konzistenci kváskového...
číst celé
\n
Proč je kváskový chleba lepší volba?
\n
Při tvorbě kvásku dochází k fermentaci směsi mouky a vody, při které se přirozeně vyskytující droždí a bakterie Lactobacillus živí cukry v mouce. Tento proces vede k tvorbě kyseliny mléčné, která přispívá k charakteristické chuti a konzistenci kváskového chleba. Použití kvásku v chlebu nejen že zlepšuje jeho chuť a texturu, ale také snižuje obsah kyseliny fytové, což zvyšuje dostupnost minerálů a usnadňuje trávení chleba. Fermentace také pomáhá rozložit lepek, čímž je chléb lépe stravitelný. Výtečná je i jeho křupavá kůrka a měkký vnitřek s charakteristickými bublinkami, což je důsledkem dlouhého a pomalého kvašení.
\n
Co obsahuje kváskový chleba?
\n
Lactobacillus je typ bakterie, která se v kváskovém chlebu vyskytuje více, než v jiných typech chleba a přispívá k vyšším hladinám již zmíněné kyseliny mléčné. Kváskový chléb je tedy považován za nutričně vyváženější a snadněji stravitelný. Kváskový chleba obsahuje mouku, vodu a sůl, s přídavkem kvásku, který slouží jako přirozený kvasící činidlo. Díky této jednoduché kombinaci ingrediencí je kváskový chléb ceněn pro svou plnou chuť a křupavou kůrku.
\n
BrainPedia.cz - místo nabité informacemi!
\n
Se správnými informacemi nelze udělat špatné rozhodnutí.
\n
Výživové hodnoty na 100 g
\n
Energetická hodnota\n824 kcal
\n
Tuky\n1,08 g
\n
Sacharidy\n39,48 g
\n
\n
Vláknina\n2,06 g
\n
Bílkoviny\n6,62 g
\n
Sůl
\n
1,03 g
\n
BIO certifikace CZ-BIO-001
\n
Náš kváskový chléb má BIO certifikát - Produkce ekologického zemědělství EU / mimo EU.
\n
Nákupem podpoříte i české lesy #stromzaobjednavku!
\n
Složení: pšeničná mouka, voda, žitný kvas, žitná mouka, sůl, pšeničné enzymy
\n
Původ: Česká republika
\n
Distributor: Votamax s.r.o., Hladnovská 83/93, Ostrava
\n
Skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.
\n
Hmotnost: 830 g
\n
schovat popis
Recenze