Pokud se rozhodnete zdravěji jíst, zařadit do svého jídelníčků více zeleniny a luštění, ale nevíte, co pořád máte vařit, tak tady jste na správné adrese. Kniha je rozdělena dle ročních období. Moc se...
číst celé
Pokud se rozhodnete zdravěji jíst, zařadit do svého jídelníčků více zeleniny a luštění, ale nevíte, co pořád máte vařit, tak tady jste na správné adrese. Kniha je rozdělena dle ročních období. Moc se mi i líbí, že u každého receptu jsou důležité informace např. pro kolik osob je jídlo určené, kolik vám zabere příprava nebo jestli obsahuje lepek. Rovněž se mi moc líbily fotografie po každým receptem. Autoři si s jídlem dali opravdu práci, všechno nádherně naservírovali a vám se budou jen sbíhat sliny.
schovat popis
Zeleninová kuchařka - z farmy přímo na váš stůl přináší inspiraci pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě, chutně a zároveň šetrně k přírodě. Naučte se připravovat pokrmy plné čerstvých a sezónních surovin, které posílí vaše zdraví a přinesou radost z jídla každý den.
Pokud hledáte cestu, jak omezit maso, mléčné výrobky, cukr a lepek, tato kuchařka je ideálním průvodcem. Šéfkuchař Petr Klíma, známý z dejvické restaurace Country Life a propagátor zdravé výživy, vám představuje 96 pečlivě vybraných veganských receptů. Vychází z bohatých zkušeností ze zahraničí i české kuchyně a spojuje tradiční i méně známé druhy zeleniny jako tuřín, vodnici či kadeřávek.
Recepty jsou navrženy tak, aby splňovaly zásady zdravého stravování: jsou bez živočišných produktů, často bezlepkové a bez cukru. Kucharka je rozdělena do čtyř kapitol podle ročních období, což vám pomůže vybírat ty nejlepší suroviny v té správné chvíli. Kromě chutných pokrmů zde najdete i zajímavé tipy na luštěniny a zdravé obiloviny jako jáhly, pohanku či quinou.
Proč si vybrat právě tuto kuchařku?
Podporuje zdravý životní styl - vyvážené veganské recepty od odborníka na zdravou výživu.
Sezónní suroviny - jídla podle ročních období pro maximální čerstvost a chutnost.
Rozmanitost chutí - spojení české tradiční kuchyně se světovými vlivy.
Snadná příprava jídel - recepty, které zvládne každý domácí kuchař.
Inspirace na nové druhy zeleniny - objevte netradiční, ale výživné suroviny.
Vlastnosti produktu
Kniha obsahuje 96 receptů, všechny veganské a většina bez lepku a cukru.
Autor: Petr Klíma, šéfkuchař a propagátor zdravé výživy.
Zaměření na zdravou, výživnou a chutnou rostlinnou stravu.
Recepty zahrnují českou i světovou kuchyni, vhodné na různé příležitosti.
Systematické rozdělení na čtyři roční období pro lepší využití sezónních surovin.
Pokud se rozhodnete zdravěji jíst, zařadit do svého jídelníčků více zeleniny a luštění, ale nevíte, co pořád máte vařit, tak tady jste na správné adrese. Kniha je rozdělena dle ročních období. Moc se mi i líbí, že u každého receptu jsou důležité informace např. pro kolik osob je jídlo určené, kolik vám zabere příprava nebo jestli obsahuje lepek. Rovněž se mi moc líbily fotografie po každým receptem. Autoři si s jídlem dali opravdu práci, všechno nádherně naservírovali a vám se budou jen sbíhat sliny.
Vegetariánství i veganství se v poslední době těší čím dál větší oblibě, ať už k tomu lidé mají důvody zdravotní, etické či ekologické. Tato kuchařka je veganská, tedy bez použití jakýchkoli živočišných surovin (včetně mléka). V první části autor představuje sám sebe, své zkušenosti s vařením a nakupováním zeleniny z farmy. Následuje pět částí - jedna na každé roční období a závěrečná část nazvaná "trocha exotiky navíc". Obsažené recepty jsou jednoduché až středně složité a používají se v nich velmi rozmanité ingredience: všemožné druhy obilovin (jáhly, pohanka, rýže), luštěnín (cizrna, fazole, čočka), sójových výrobků (tofu, tempeh, sójová omáčka, sójová smetana), hub, koření, ořechů i zeleniny. Naleznete zde recepty na saláty, polévky, hlavní jídla i moučníky. Jídla jsou i na pohled velice lákavá a barevná. Jídla jsou inspirovaná klasickou, středomořskou i exotickou kuchyní. Vyzkoušejte například bourguignon s houbami shitake a tempehem, chilli sin carne, nebo třeba hruškový koláč s mandlemi!
Toto je rozhodně nejlepší kuchařka jakou mám! (Ne, pana Klímu osobně neznám a ani nemám žádné provize z prodeje jeho knihy :-)) ) Je ale vážně super, hezké obrázky a výborné, jednoduché a hlavně zdravé recepty, které fungují. Všechno, co jsme zatím vařili, se povedlo. Mňam. Jde o vaření bez masa, bez mléka, bez vajec a přesto výborné. Pro vegany, vegetariány i pro masožrouty doporučuji. Tak pojďte udělat něco pro své zdraví a uvařte si dnes něco výtečného podle této krásné kuchařky.
Knížku jsem si musela objednat na úkor jedné Paní kuchařky, která nám vařila s této knížky a jídla byla velice výborná, neváhala jsem a vařím s ní už také.Knížku doporučuji nejenom pro vegetariány, ale také co mají zájem se zdravě stravovat.
Zeleninová kuchařka je pro naše luhy a háje celkem přelud. Nejde o žádný foodie hype ani sázku na jistotu velké kulinářské instituce. Jde prostě o knihu od někoho kdo se rád stravuje vegansky a rád tak vaří i pro ostatní. Recepty jsou poměrně jednoduché a zdá se že i funkční. Kuchařka sice není vyloženě nádherná, ale každý recept je doplněn pěknou fotografií výsledného pokrmu. Najdeme zde spoustu typů a zajímavostí od farmářů a to co je vůbec nejlepší, je rozdělení podle sezóny. Konečně nás někdo učí jak udělat pokrm z vodnice a celeru, namísto toho abychom museli hlídat sezónu manga a avokáda.
Skvěle vytvořená kuchařka, jedna z nejlepších, co jsem si kdy pořídila, vřele doporučuji. Nejen, že autor používá zajímavé kombinace surovin, ale pro mne je velkým přínosem, že nás učí využít také spoustu jiného koření, než jen sůl, pepř, paprika. Recepty jsou velmi chutné, skvělá inspirace.
Perfektní kuchařka o zdravých pokrmech ze zeleniny. Jak s nhí nakládat, jak ji použív at a připravovat se zde snadno dozvíte. Petr Klíma je známý šéfkuchař v dejvciké restauraci a tato kniha vychází z praxe. Moc se mi líbí obrázky, jednoduché recepty a tipy, jak danou zeleninu připravit. Oceňuji zde výběr především lokální a sez=oní zeleniny a návod, jak se v dnešní době kvalitně a pestře stravovat.
Skvělá kuchařka, kterou si oblíbila celá naše rodina (i ta "masožravá"část) :-) Recepty jsou jednoduché, nápadité a zdravé, doprovázené nádhernými fotografiemi. Přivedla nás k ní druhá autorova kuchařka - Luštěninová kuchařka.
Milujeme potraviny u kterých víme odkud se k nám na náš stůl zrovna dostali a tak se není moc čemu divit, protože je to opravdu velmi chutné a každá ta potravina má opravdu úplně jinou chuť a má vysoké hodnoty všeho toho co se v nich může nacházet a tom všem to taky celé je. O kvalitních potravinách, které si opravdu zasloužíme a pokud si na ně zvykneme, tak už většinou ani jinak nechceme zkoušet dál.
10/02/2020
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.