\nKultivar Hong Yu byl vyvinut na Tchaj-wanu při nedávných snahách o oživení produkce černých čajů křížením assámského čajovníku z Barmy a tchajwanského divokého čajovníku. Pro kultivar je typický pronikavý aromatický profil a pikantní charakter s mentolovými a eukalyptovými tóny. Bílá varianta...
číst celé
\n
Kultivar Hong Yu byl vyvinut na Tchaj-wanu při nedávných snahách o oživení produkce černých čajů křížením assámského čajovníku z Barmy a tchajwanského divokého čajovníku. Pro kultivar je typický pronikavý aromatický profil a pikantní charakter s mentolovými a eukalyptovými tóny. Bílá varianta čaje je více jemná a připomíná v sobě silné chutě a aromata černých čajů – ve sladce pikantním nálevu světle žluté barvy ucítíte dřevité a eukalyptové prvky prolínající se s květinovými a krémovými tóny a exotickým ovocem.\nPříprava 6g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 2 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze