\nRooibos, někdy také označován jako červený keř, je výborná alternativa ke klasickému čaji. Má jemnou lehce nasládlou chuť a lze ho dochucovat stejně jako čaj cukrem, medem či mlékem. Vyrábí se z keře Čajovníkovce kapského, který roste výhradně ve své domovině v Jihoafrické republice poblíž...
číst celé
\n
Rooibos, někdy také označován jako červený keř, je výborná alternativa ke klasickému čaji. Má jemnou lehce nasládlou chuť a lze ho dochucovat stejně jako čaj cukrem, medem či mlékem. Vyrábí se z keře Čajovníkovce kapského, který roste výhradně ve své domovině v Jihoafrické republice poblíž Kapského Města. Ručně se sklízí listy i větve a ty se následně mechanicky rozdrtí na malé kousky. Následuje fermentace, během které získá rooibos svoji typickou, červenohnědou barvu. Poté se zabalí a pozdrav z Afriky může putovat po světě.Složení: rooibos, karamel, mandle (alergen - skořápkové plody), květy slunečnice a aroma.\nPříprava 10g rooibosu v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 až 8 minut.
\n
Platná legislativa nám nedovoluje naše zákazníky informovat o zdravotních účincích této byliny. Tyto informace prosím dohledejte v odborné literatuře či na webových stránkách zabývajících se touto tématikou nebo v našem článku Medový keř Rooibos - Aspalathus linearis.
\n
schovat popis
Recenze