Nepálské čajové lístky pěstováné a zpracované stejným způsobem jako japonská Sencha. Tento čaj byl pěstován v bohaté půdě s vysokým obsahem minerálů. Hned po utržení byly lístky napařovány, což má za následek, že tento delikátní lehce odlišný čaj je bohatý na zdraví prospěšné látky. V chuti lze...
číst celé
Nepálské čajové lístky pěstováné a zpracované stejným způsobem jako japonská Sencha. Tento čaj byl pěstován v bohaté půdě s vysokým obsahem minerálů. Hned po utržení byly lístky napařovány, což má za následek, že tento delikátní lehce odlišný čaj je bohatý na zdraví prospěšné látky. V chuti lze nalézt charakter jak nepálských tak japonských čajů.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze