\nČaj Dung Ti Oolong pochází ze střední části ostrova - Nantou, Lugu. Pojmenován je po blízké hoře Dong Ding Shan (Vysoká ledová hora). Patří mezi středně oxidované čaje a řadí se k nejznámějším taiwanským čajům na ostrově samotném i na celém světě, což je dáno charakteristickou chutí s...
číst celé
\n
Čaj Dung Ti Oolong pochází ze střední části ostrova - Nantou, Lugu. Pojmenován je po blízké hoře Dong Ding Shan (Vysoká ledová hora). Patří mezi středně oxidované čaje a řadí se k nejznámějším taiwanským čajům na ostrově samotném i na celém světě, což je dáno charakteristickou chutí s dlouhotrvající dochutí. Ideální na přípravu stylem Gong Fu Cha.\nStručná charakteristika čaje:\nBarva nálevu: zlatavě hnědáVůně: sladká, ovocnáChuť: sladká, delikátní, s lehkou pečeností, ovocná, s náznakem pikantnostiPůvod: Nantou, Taiwan\nPříprava 8g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat přibližně 3 minuty,\n nálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze