\nKlasický a oblíbený čaj pro každodenní popíjení - ideální snídaňový čaj, který se skvěle snoubí s mlékem a cukrem nebo medem. Roste ve vysokých nadmořských výškách (až 2000 metrů). Zajímavostí v růstu tohoto čaje je vysoká vlhkost a pozdní letní monzuny společně s chladným větrem. \nNálev je...
číst celé
\n
Klasický a oblíbený čaj pro každodenní popíjení - ideální snídaňový čaj, který se skvěle snoubí s mlékem a cukrem nebo medem. Roste ve vysokých nadmořských výškách (až 2000 metrů). Zajímavostí v růstu tohoto čaje je vysoká vlhkost a pozdní letní monzuny společně s chladným větrem. \nNálev je rezavé barvy a živé, řízné a osvěžující chuti, která je charakteristická pro cejlonské vysokohorské čaje. V chuti je dále patrná nasládlost a přiměřená svíravost.\nPříprava 10g čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat přibližně 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
\n
schovat popis
Recenze