Typ vína: suché červené s označením zadunajské chráněné oblasti\nOdrůda hroznů: 100% Frankovka\nBarva: krásná intenzivní fialová barva\nVinice: Tmavě hnědé lesní půdy s jílem na panonské sedimentární hornině, stáří vinic 16let\nSklizeň a výroba: Hrozny se sklízejí ručně, poté jsou opatrně...
číst celé
Typ vína: suché červené s označením zadunajské chráněné oblasti\nOdrůda hroznů: 100% Frankovka\nBarva: krásná intenzivní fialová barva\nVinice: Tmavě hnědé lesní půdy s jílem na panonské sedimentární hornině, stáří vinic 16let\nSklizeň a výroba: Hrozny se sklízejí ručně, poté jsou opatrně destemovány. Následuje 21 denní fermentace na slupkách a ruční mačkání bobulí.\nZrání: Po spontánní malolaktické fermentaci víno zraje 12 měsíců z 50ti procent ve 2-3 let starých barelech a ve zbylých 50% ve zcela nových maďarských dubových barelech (300 litrových). \nChuť: V chuti jsou znát čerstvé a kyselejší tóny višní, brusinek, s nádechem lékořice. V dochuti je znát tmavá čokoláda a hřebíček.\nBuket: Intenzivní buket s vůněmi višní, malin a borůvkové šťávy. To vše ujednocuje vůně pečícího koření, které vínu dodává zrání v dubových sudech, a doplňuje pikantnost černého pepře.\nDoporučení k jídlu: Vhodné ke zvěřině, hovězí pečeni a polotvrdým sýrům.\nTeplota podávání: 15-18°C \nAlkohol: 13,0% vol\nKyselost: 6,4g/l\nph: 3,48\nRedukující cukry: 1,1 g/l
schovat popis
Recenze