Recenze Kuchyně pozdního středověku

Kuchyně pozdního středověku

Kuchyně pozdního středověku

166 Kč
Zobrazit knihu
Na našem knižním trhu ojedinělá publikace, díky níž získáte ucelenou představu, jak se stravovali naši dávní předkové, jaká byla skladba jídla jednotlivých vrstev obyvatelstva a můžete si dokonce i vyzkoušet některý z uvedených pozdně středověkých receptů. číst celé 

Recenze

3
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Miluji období středověku, proto když jsem našla úplnou náhodou tuto knížku Kuchyně pozdního středověku, okamžitě jsem si ji koupila. Knížka je velice zajímavá, dozvíte se, jak se ve středověku vařilo a jedlo, dozvíte se jak a co jedli lidé z vysoce postavené šlechty, ale i měšťané nebo i ti nejchudší obyvatelé. V knížce je i pár dobových receptů, které stojí za to vyzkoušet. Velmi hezká a povedená knížka.
14/02/2019
Avatar uživatele
Pro ty, co mají rádi období středověku, to bude určitě skvělá kniha. Já se o historii dopodrobna nezajímám, ale tohle mě moc bavilo. Na začátku knihy se dozvíte jak se ve středověku nakupovalo a jaké bylo vybavení kuchyní, taky je tu popsán rozdíl mezi venkovskými kuchyněmi a stravováním a kuchyní šlechty, což bylo mimořádně zajímavé. Jsou tu samozřejmě i recepty, není jich mnoho ale ty které tu jsou, zní opravdu zajímavě, taková jazyková kaše nebo semenečná polévka musejí být opravdu dobré :)
1/04/2020
Avatar uživatele
Kuchyně je součástí lidské civilizace a vyvíjí se společně s ní. Rozvoj zemědělství v pozdním středověku zaručil větší množství potravin a to nejen pro šlechtu, ale i obyvatele měst a poddané. Uveřejněné recepty ukazují na jídla pro nižší vrstvy a i pro ty bohatší. Uveřejněné ingredience jsou totožné s dnešními, ale jsou uvedené i exotické. Způsoby konzervování masa, úpravy zeleniny a ryb, různé druhy kaší, mléčné výrobky to vše poukazuje na stravu našich předků. Součástí je i popis a vybavení kuchyní. Pro zájemce o vaření hezké počtení.
25/08/2021