Recenze Česká a slovenská kuchařka

Česká a slovenská kuchařka

Česká a slovenská kuchařka

179 Kč
Zobrazit knihu
Stravovací zvyklosti u nás a na Slovensku do značné míry utvářely vlivy z okolních národů. Kuchyně obou zemí proto byly velmi výrazně ovlivněny svojí polohou. Slovensko bylo dlouhou dobu pod nadvládou Maďarů, jednalo se tedy o nejsilnější zahraniční vliv na slovenskou kuchyni. České země zase... číst celé 

Recenze

2
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Já jsem z téhle kuchařky byla od začátku dost nadšená, protože shrnuje klasické recepty naší české kuchyně, jak uvádí už název. Na začátku je uvedena trocha teorie, pak tu najdete polévky, malá jídla, pokrmy z masa a ryb, sladké obědy i dezerty. K receptům je uveden dobře rozepsaný a očíslovaný postup, ten doprovází i názorné fotografie a ilustrace výsledného pokrmu. Někdy mě recepty i překvapily, prostě jsem rajskou nebo bramboračku vařila jinak.
2/04/2021
Avatar uživatele
Kdepak, naše jídla jsou prostě unikátní a já na ně nedám dopustit. Ale co naši slovenští bratři ? Ti mají také co nabídnout a není toho málo. Proto mě potěšila tato Česká a slovenská kuchařka. Obsahuje 75 klasických receptů, za které se rozhodně nemusí stydět. Možná je všechny znáte, jedná se o vyložené klenoty naší a slovenské kuchyně. Přesto stojí za pozornost, líbilo se mi totiž, jak je zpracovaná.
15/09/2017