Jestli si vzpomínáte na dětství, kdy jste jezdili k babičce a ta vám od rána do večera vyvařovala a podávala vám pravou českou tradiční kuchyni, tak přesně tato kuchařka vás do tohoto období vrátí. V kuchařce...
číst celé
Jestli si vzpomínáte na dětství, kdy jste jezdili k babičce a ta vám od rána do večera vyvařovala a podávala vám pravou českou tradiční kuchyni, tak přesně tato kuchařka vás do tohoto období vrátí. V kuchařce najdete obrovské množství všemožných klasických receptů, které jsou popsány velice dobře, jednoduše a mají u sebe moc hezké fotky. Mžete se těšit v kuchařce na Honzovy buchty, guláš, zelí s knedlíkem a další výtečné dobroty.
schovat popis
Objevte kouzlo tradiční české kuchyně v jedné knize! Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera vám přináší pokrmy, které vás zahřejí na duši i na jazyku.
Tato kuchařka z edice Apetit představuje celý poklad klasických receptů, které známe a milujeme od dětského věku. Od hustých polévek po svíčkovou na smetaně, kuře na paprice, buřtguláš i nezapomenutelné ovocné knedlíky, jablečný štrúdl či mramorovou bábovku. Každý recept je pečlivě vyladěn v redakční kuchyni Apetitu a doplněn o cenné rady od renomovaných českých šéfkuchařů.
Na 160 stranách se dozvíte vše potřebné - kniha je rozdělena do sedmi tématických kapitol zahrnujících polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy, tradiční šlágry i sladké moučníky. Součástí jsou také uvítací stránky s tipy na správný výběr surovin a zajímavosti z kulinářské historie, které přibližují osobnosti jako V. Vrabec, M. D. Rettigová či A. Kejřová.
Vaření českých klasik bez stresu a s jistotou úspěchu, to je recept na radost nejen pro zkušené kuchaře, ale i pro každého, kdo chce ochutnat domácí pohodu na talíři.
Proč si tuto kuchařku zamilujete:
Autentické recepty: Pečlivě vybrané klasiky české domácí kuchyně, které si zamilujete vy i vaše rodina.
Odborné rady: Tipy od známých šéfkuchařů pro perfektní výsledek každého jídla.
Historické pozadí: Poznejte příběhy a tradice spojené s českou gastronomií.
Široké spektrum jídel: Od polévek až po sladké dezerty - všechno na jednom místě.
Přehlednost a struktura: Rozděleno do kapitol, které usnadní orientaci a plánování vaření.
Klíčové vlastnosti produktu:
160 stran plných receptů a inspirace
Tradiční česká kuchyně v moderním a přístupném podání
Vydáno v edici Apetit - známé pro kvalitní gastronomické tituly
Kombinace receptů na slaná i sladká jídla
Praktické tipy pro správný nákup a přípravu surovin
Jestli si vzpomínáte na dětství, kdy jste jezdili k babičce a ta vám od rána do večera vyvařovala a podávala vám pravou českou tradiční kuchyni, tak přesně tato kuchařka vás do tohoto období vrátí. V...
číst celé
Jestli si vzpomínáte na dětství, kdy jste jezdili k babičce a ta vám od rána do večera vyvařovala a podávala vám pravou českou tradiční kuchyni, tak přesně tato kuchařka vás do tohoto období vrátí. V kuchařce najdete obrovské množství všemožných klasických receptů, které jsou popsány velice dobře, jednoduše a mají u sebe moc hezké fotky. Mžete se těšit v kuchařce na Honzovy buchty, guláš, zelí s knedlíkem a další výtečné dobroty.
schovat popis
PeT
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Jestli si vzpomínáte na dětství, kdy jste jezdili k babičce a ta vám od rána do večera vyvařovala a podávala vám pravou českou tradiční kuchyni, tak přesně tato kuchařka vás do tohoto období vrátí. V kuchařce najdete obrovské množství všemožných klasických receptů, které jsou popsány velice dobře, jednoduše a mají u sebe moc hezké fotky. Mžete se těšit v kuchařce na Honzovy buchty, guláš, zelí s knedlíkem a další výtečné dobroty.
V této kuchařce najdete veliké množství vynikajících českých receptů, které stojí za to si vyzkoušet. Rozhodně mnozí takovéto recepty ocení, protože i jejich příprava je velmi snadná a hlavně jsou velice dobré. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a všem nám velice chutnalo. Vřele doporučuji tuto kuchařku vyzkoušet. Je to zaručeně dobrá volba.
Tuto kuchařku jsem si koupila po tom, co jsme se s přítelem sestěhovali, jelikož u nás doma se moc klasická česká kuchyně nikdy nevařila. V této kuchařce jsem našla recepty, které jsem přesně potřebovala. Nechybí zde recepty na typické české polévky, omáčky či knedlíky na slano i na sladko. Tato kuchařka se perfektně hodí všem těm, kteří již chtějí přestat poslouchat lichocení na recepty babiček a chtějí si vařit prostě po svém! :-)
Pokud máte rádi pravou českou klasiku, u které si zamastíte ruky, pusy a přejíte se k prasknutí, tak tahle kniha je pro vás. V knize s názevm Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera z Edice Apetit najdete pravé české recepty na dobrá jídla. najdete zde obrovské množství polévek, od vývaru až po krémy, ale také pořádně masitá jídla jako je kačena a nebo knedlo, zelo vepřo... a nebo velcie lahodné a svělé bramboráky.
Tohle byla taková moje kuchařka do začátků, když jsem začala poprvé sama vařit a chtěla jsem se naučit všechny ty klasické jídla, které vařila moje babička a maminka. Kniha obsahuje spoustu typických českých pokrmů, a v podání Apetitu jsou opravdu vynikající. Obsahuje recepty na polévky, klasické omáčky a guláše, masové pokrmy jako sekaná či řízky, ale i takové klasiky jako jsou krupicová kaše či chleba ve vajíčku. Kuchařku mohu jen doporučit, nejen začínajícím kuchařům.
Českých kuchařek vyšlo poměrně velké množství, ale tato Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera (Edice Apetit) mě zaujala tím, že je to prostě skvělá edice od Apetitu - krásné fotografie, srozumitelné popisky k tomu, jak si výborné pokrmy připravit. Myslím, že se bude hodit hlavně mladým ženám, které s vařením třeba teprve začínají a chtějí si uvařit nějakou tu klasiku. Opravdu super, hodně různorodé recepty.
Kuchařku Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera jsme pořídila hned 3x! Sobě, mamince a babičke a dohromady jsme upekly už všechny recepty na polévky, omáčky & knedlíky, masité pokrmy (pečenou kachnu, knedlo vepřo zelo, sekanou, karbanátky…), známé šlágry, jako je české rizoto, bramborák, knedlíky s uzeným masem, čočka nakyselo, ale i něco na zub - nepřekonatelné chlebíčky, játrovou paštiku a domácí housky, pomazánky, a moučníky (bublanina, mramorová bábovka, jablečný štrúdl, makový závin…).
Asi moje nejoblíbenější kuchařka od Apetitu a jedna z nejlepších vůbec, co se týče české kuchyně, protože obsahuje opravdu širokou škálu receptů všeho druhu, které jsou právě spojené s Českou republikou a jsou vynikající. Je tu spoustu receptů na polévky, masa, cukroví nebo třeba chlebíčky, které jsou taky typické pro naše rodinné oslavy. Mě nejvíce potěšila kapitola, kde byly recepty, které znám hlavně z dětství, třeba krupičná kaše nebo škubánky s mákem.
Ani tato kniha receptů z edice Apetit nezklamala. Autoři si na ní opravdu dali záležet a kromě receptů se stručně věnují také relevantním historickým osobnostem či historickému pozadí, na kterém recepty vznikaly. Většinu z nich budete nejspíš znát ze svého dětství, případně i ze školních jídelen (nevím, jak vy, ale já vyrůstala ještě bez možnosti výběru tří jídel, z toho jednoho veganského :-). Doporučuji i jako dárek tomu, kdo má rád českou kuchyni.
Asi všichni znáte pohádku O hloupém Honzovi. Byl líný a když už se konečně vydal na cestu, dostal od maminky buchty, aby se mu lépe dařilo. Pokud by se jednalo o ty z Apetitu, možná by měly i nadpřirozené schopnosti. Tato kuchařka se zaměřuje hlavně na česká tradiční jídla a není jich zrovna málo. Hodně z nich už budete znát. Vepřo knedlo zelo, čočka na kyselo, rizoto a další a další. Jaké si z nich vyberete, je už pouze na Vás.
Pokud hledáte kuchařku s českou kuchyní, určitě mrkněte na tuto od Apetitu. Honzo, vstávej! aneb Vaříme česky od rána do večera je kuchařka, která má nejen vtipný název, ale je také velice povedená. Najdete v ní recepty na jídla, která máme my Češi tak rádi, a které autoři této knihy dotáhly k dokonalosti. JE tu vše od buřtguláše přes sekanou až po koláče a bublaninu. Určitě tuto kuchařku doporučuji.
Spolu s dílem Ubrousku prostři se je kuchařka Honzo vstávej jednou z mých nejoblíbenějších. Mám moc ráda právě českou kuchyni a v této knize nalezneme všechny recepty našeho dětství. V edici Apetitu vyšlo mnoho kuchařek různých jiných národností, ale česká je česká a neměla by chybět v žádné kuchyňské knihovničce toho, kdo rád vaří. Kniha je velmi dobře sestavená, dobrý text i skvělé fotografie. Knihu rozhodně doporučuji.
Nádherně zpracovaná kuchařka, která vás uchvátí i za předpokladu, že české kuchyni až tak úplně nefandíte. Na sto šedesáti stránkách je spousta tradičních a "babičkovských" receptů, které stojí za to oprášit a dát jim alespoň občas šanci. Vyzkoušejte např. skvělou sekanou nebo játrovou paštiku. Recepty jsou dobře popsané, takže na vás během vaření nečeká žádné nemilé překvapení. Vše doplňuji krásné fotografie.
Honzo, vstávej! je opravdu skvělá kuchařka a moc za ni Apetitu děkuji. Apetit přišel s mnoha kuchařkami a spousta z nich je zaplněna zajímavými, cizokrajnými až exotickými jídly, na která tu třeba nejsme ani moc zvyklí, ale jsou lahodná. V této kuchařce nám ale představuje věci, které většinou dobře známe - představí nám je ale v trochu jiném a dobrém světle, takže se knížka rozhodně vyplatí - i když věříte, že máte naši kuchyni v malíku.
Honzo, vstávej! aneb Vařime česky od rána do večera je taková komplexní kuchařka se kterou si vystačíte s vařením na celý den. Tato kuchařská kniha od Apetitu obsahuje recepty na typicky české pokrmy. Polévky, buchty, guláše, karbanátky nebo i takové klasiky jako čočka na kyselo ;) Jedná se o velice zdařilou kuchařku, všechny recepty jsou ozkoušené redakcí Apetitu a určitě vám budou chutnat. Doporučuji.
Je libo honzovy buchty? at uz s povidly, makem ci tvarohem...mozne na jakykoliv zpusob.u nas se po nich jen zaprasi a to delam od kazde kousek.Kniha vam da spoustu dobrych receptu s fotagrafiemi a nejem nŕecepty na honzovi buchty ale spoustu dalsich receptu na ceska jidla at uz smazeny rizek, kapr nebo cesnekovou polevku.kazdy si zde vybere dle svych chuti a verim ze uspech ve vasi domacnosti bude zaruceny
Můj manžel je taky takový klasický český Honza, protože u něj bych s nějakou specialitou z lososa nebo něčím moderní neuspěla, ale když mu dám buchty, sekanou nebo výpečky, tak je šťastný jako blechy. Proto jsem s touto knihou měla velikánský úspěch. Ačkoliv jsem vařila většinou českou kuchyni, v této kuchařce jsem našla mnoho skvělých receptů, které jsem vůbec neznala, ale velmi mi zachutnaly. Jako třeba kapra jím až od té doby, co mám Apetit
Kapří filety na kmíně, bramborové preclíky, omáčky, guláš z trouby, babiččina sekaná, česnečka, cibulová omáčka, opilé hovězí řízky a samozřejmě buchty! Komu se nesbíhají sliny, není Čech :). Knih od Apetitu jsem už měla tolik, že se mi nevešly na poličku. Dvě s českými recepty jsem si ale nemohla nechat ujít a pořídila je i přes to, že teď na ostatních leží. Ale to nevadí, stejně je vytahuji nejčasteji :)
5/06/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.