Chcete si upéct chléb a nevíte, jak na to? Pomocí této knihy to zvládnete. Dozvíte se zde vše důležité – jakou mouku použít, jak udělat kvásek, které potřeby a náčiní budete potřebovat......
číst celé
Chcete si upéct chléb a nevíte, jak na to? Pomocí této knihy to zvládnete. Dozvíte se zde vše důležité – jakou mouku použít, jak udělat kvásek, které potřeby a náčiní budete potřebovat... Můžete si upéct jednoduchý bílý chléb, bulky, sodový chléb, celozrnný chléb nebo třeba vícezrnný semínkový chléb. Najdete zde recept například na ciabattu, focacciu, bagety, bagely nebo pita chléb. Jedna z kapitol je věnována bezpšeničným a bezlepkovým chlebům, a tak si můžete upéct chléb žitný, špaldový, kukuřičný… Samozřejmě jsou zde recepty i na kváskové chleby, včetně netradičních variant jako rajčatový chléb nebo řepný chléb. Také jsou zde recepty na sladké pečivo, jako jsou například croissanty, čokoládové rolky, rozinkové šneky, briošky nebo marcipánová štóla. Všechny recepty jsou velmi podrobně rozepsány a jsou doprovázeny názornými fotografiemi.
schovat popis
Zažijte radost z pečení vlastního chleba - s knihou Poctivý domácí chléb objevíte kouzlo autentických receptů, které promění váš domov v malou pekárnu s vůní čerstvého pečiva.
O knize
Chléb je základním pokrmem, který spojuje generace u rodinného stolu. Tato kniha od Emmanuela Hadjiandreoua vám představí více než 60 receptů, které jsou srozumitelně popsány tak, aby s nimi uspěl i začátečník. Naučíte se péct různé druhy chleba - od drožďových přes kváskové až po bezlepkové varianty. Kniha dále obsahuje kapitoly věnované základům pečení, speciálním druhům chleba i sladkému pečivu pro příjemné zpestření snídaně.
Díky jasným instrukcím a praktickým tipům vám tato publikace pomůže získat důvěru a dovednosti k domácímu pečení, které ušetří peníze i čas a přinese radost všem milovníkům poctivého jídla.
Proč si tuto knihu vybrat?
Emmanuel Hadjiandreou je držitelem řady prestižních ocenění za své pekařské výtvory. V jeho knize najdete ověřené recepty inspirované tradicemi z různých koutů světa, které vytvoříte přímo v domácí kuchyni. Využijte nabídku receptů, které vyhoví i lidem s alergií na lepek či pšenici a objevte umění kváskového pečení, které je považováno za vrchol domácího pekařství.
Výhody knihy Poctivý domácí chléb:
Více než 60 receptů pro širokou škálu druhů chleba a pečiva.
Jasné a srozumitelné návody vhodné i pro začátečníky.
Kapitoly věnované základům pečení a důležitým tipům.
Speciální recepty na bezpšeničné a bezlepkové pečivo pro alergiky.
Inspirace pro sladké pečivo k prozáření každé snídaně.
Hlavní vlastnosti a přínosy:
Autor: Emmanuel Hadjiandreou, renomovaný pekař s oceněními.
Obsahuje recepty na drožďové, kváskové i nekynuté chleby.
Praktická a přehledná struktura knihy zjednodušuje pečení.
Pomáhá objevit tradiční i netradiční způsoby přípravy chleba.
Podporuje domácí výrobu, která je ekonomická a uspokojující.
Chcete si upéct chléb a nevíte, jak na to? Pomocí této knihy to zvládnete. Dozvíte se zde vše důležité – jakou mouku použít, jak udělat kvásek, které potřeby a náčiní budete potřebovat... Můžete si upéct jednoduchý bílý chléb, bulky, sodový chléb, celozrnný chléb nebo třeba vícezrnný semínkový chléb. Najdete zde recept například na ciabattu, focacciu, bagety, bagely nebo pita chléb. Jedna z kapitol je věnována bezpšeničným a bezlepkovým chlebům, a tak si můžete upéct chléb žitný, špaldový, kukuřičný… Samozřejmě jsou zde recepty i na kváskové chleby, včetně netradičních variant jako rajčatový chléb nebo řepný chléb. Také jsou zde recepty na sladké pečivo, jako jsou například croissanty, čokoládové rolky, rozinkové šneky, briošky nebo marcipánová štóla. Všechny recepty jsou velmi podrobně rozepsány a jsou doprovázeny názornými fotografiemi.
Chléb je starý jako lidstvo samo. Poslední dobou ale zjišťuji, že je čím dál tím méně kvalitní. Zkuste si ho schválně připravit dle této knihy a uvidíte, jaký je to velký rozdíl. Přestanete ho kupovat a to je jenom dobře. Doma si vytvoříte ten nejlepší možný, který Vám bude chutnat a doslova se rozplývat na jazyku. Z uvedených receptů si musí vybrat každý, dokonce se tam objeví i velmi kuriózní chleby.
V posledních letech je móda péct si chléb doma, člověk tak alespoň ví, jaké suroviny při jeho přípravě použil a udělá si takový, na jaký má chuť. Dívala jsem se na různé knihy o přípravě pečiva a obzvláště se mi líbila tato kniha. Díky ní je pečení hračkou. Návody jsou zde opravdu „jako pro blbce“, jednotlivé kroky při přípravě těsta jsou zachyceny také v obrázcích, a to opravdu podrobně. Kromě drožďových a nekynutých chlebů zde najdete také bezlepkové chleby, kváskový chléb a sladké pečivo. Každý zde najde chleba, který mu bude chutnat.
Vždy sem toužila po tom, umět péct domácí voňavý chlebík a mít ho hezky čerstvý, křupavý a nemuset díky tomu chodit do obchodu pro pečivo. Začala sem si zjištovat různé informace, jak na to a kamarádka mi půjčila tuto knihu, at vyzkouším některý z receptů uvnitř. První pokus nedopadl dobře, ale vychytávala sem chybičky a zkoušela stále nové a nové recepty a sem nadšená. Knihu sem si nakonec koupila, abych si ji nemusela půjčovat. Skvělé rady, tipy, návody, recepty na chutný chléb..
Tato kniha s názvem Poctivý domácí chléb je fakt skvělá. Velice se mi líbí její zpracování a především to, jak má jednotlivé recepty sepsány a jak jsou podrobně popsány, takže téměř nemáte šanci udělat chybu. Velice kladně také hodnotím množství zajímavých receptů na ostatní "chlebové" pečivo jako je například focacia (ta je naprosto skvělá a po té se můžeme utlouct doma) a nebo bagety, bagely a další chleby jako je sojový, žitný...
V poslední době jsme si oblíbili pečení chleba, protože chleby co se prodávají v obchodech už nestojí za to. Prostě nám nechutná. A když jsem zjistila jak jednoduché je udělat si svůj vlastní chleba doma a že to není žádný problém tak toho využíváme co nejčastěji. V této knize je velké množství receptu a rád a nápadů jak vytvořit chutný a výborný chleba. Knize je velké množství variant na různé druhy chlebu.
Tato kniha jménem Poctivý domácí chléb - Drožďové a kváskové chleby, netradiční chlebíčky a drobné pečivo je jednou z nejdůležitějších knih ze statku nebo i z takové malé domácí pekárny. Jestli že rádi pečete tak určitě zvládnete i tuto knihu o pečení domácího chleba. Velice zajímavý postup pečení chleba se zde také uvádí. Takže to je knížka už opravdu pro nějaké šikovné maminky. Ale i ty bys tuto knihu mohl zvládnou !!!
Kniha je skvělá. Je vhodná i pro úplné začátečníky. Jsou zde rozmanité recepty na pečivo. Recepty jsou doplněny fotografiemi. Nelituji koupě. Doporučuji všem kteří chtějí doma péct pečivo.
Krásná kniha. Celkem jednoduché a funkční recepty. Hezké fotky a milé poznámky autora. Trochu mě mrzí, že u sladké kapitoly je více receptů z jednoho těsta (jen s malými obměnami náplní), ale i tak jsou to výborné věci.
Poctivý domácí chléb je skvělá kniha pro domácí pečení, ve které se naučíme, jak si doma dobře upéct chléb a pečivo. U každého receptu je vyobrazen postup, jak těsto vytvořit, zpracovat, tvarovat a následně jak má vypadat hotový výtvor. Jelikož sem si vždy přála naučit se péct domácí chléb, pořídila sem si tuto knihu a načerpala z ní spoustu rad. Vyzkoušely jsme už pár receptů a vždy nám chléb moc chutnal. Doporučuji.
9/10/2020
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.