Velmi jemná bio mléčná čokoláda s 35 % kakaa z Peru a Bolívie nabízí překvapivou harmonii chutí: sladká chuť karamelu je rozbita lehkou chutí soli, která nastupuje později a dodává chuťovému zážitku rovnováhu. Melodii chutí pak doplňuje akord křupavosti kousků karamelu a dotváří karamelové tóny třtinového cukru Muscovado z Filipín a malé množství pasty z lískových oříšků. Téměř 100leté zkušenosti švýcarských čokolatiérů tak dávají vzniknout lahodné čokoládě a intenzivnímu chuťovému zážitku. Všechny suroviny samozřejmě pochází z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skvělá bio mléčná čokoláda Mascao ze švýcarské čokoládovny Bernrain, kde mistři čokolády pracují s jakostními surovinami: kakaem z Bolívie od sdružení malorolníků El Ceibo, kteří dnes i díky fair trade provozují vlastní podnik na výrobu kakaového másla a kakaového prášku z vlastních sklizených kakaových bobů. Vedou i příkladný vzdělávací program o zemědělství a řízení, a dále tak zvyšují své šance na mezinárodním trhu. Drobní farmáři kooperativy Norandino u severního pobřeží Peru pak dle tradice pěstují kakaovníky původní místní odrůdy Criollo spolu s dalšími dřevinami a plodinami, a chrání tak životní prostředí a omezují dopady klimatické změny. Třtinový cukr dodává Alter Trade z Filipín, úhelný kámen fairtradového hnutí, který přešel na organickou produkci třtinových cukrů už v roce 1995 a zásobuje trhy po celém světě.
Volba značky Mascao, jedné z nejlepších fair trade čokolád v Evropě, mění budoucnost každého. Potěší harmonickou jemnou chutí doplněnou pastou z lískových oříšků a dává vzpomenout, že právě čokoládovna Bernrain ve Švýcarsku vyrobila v roce 1991 první fair trade a bio čokoládu na světě, a obrátila tak svět kakaa vzhůru nohama. Tehdy ještě potřebovala spolupráci a suroviny od švýcarských fairtradových průkopníků společností Claro Fair Trade a Pronatec. Dnes však vyrábí udržitelné čokolády spravedlivé pro lidi a šetrné k životnímu prostředí pod značkou Mascao sama.
Vnitřní obal čokolády tvoří biologicky odbouratelná fólie kompostovatelná dle normy UNI EN 13432:2002. Vnější krabička pak využívá papír z lesů obhospodařovaných přírodě blízkým způsobem, který zachovává lesní biodiverzitu, produktivitu a přírodní procesy.
Historie čokoládovny Stella Bernrain se začala psát už v roce 1925, kdy se Walter Müller stává cukrářem a začíná sbírat zkušenosti. Pokračuje se svou ženou Karin ve 300 let starém rodinném domě a v roce 1950 kupují čokoládovnu Bernrain od zakladatele Heinricha Weibela a v roce 1980 také čokoládovnu Stella od dětí doktora Achilleho Vanottiho, který začal v roce 1928. Spojená rodinná čokoládovna Stella Bernrain pak v 21. století představuje veganské čokolády z kokosového mléka, přechází na biologicky odbouratelné balící fólie a v nových prostorách v Kreuzlingenu a Giubiascu se dále snaží o udržitelnou výrobu snižováním spotřeby energie, čerstvé vody a emisí CO2.
Složení z kontrolovaného ekologického zemědělství: nekrystalizovaný třtinový cukr Muscovado (38 %), kakaové máslo, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, kousky karamelu 10 % (třtinový cukr, SUŠENÉ PLNOTUČNÉ MLÉKO, MÁSLO, glukózový sirup), kakaová hmota, LÍSKOOŘÍŠKOVÁ PASTA, sůl (0,3 %). Obsah kakaové sušiny v čokoládě min. 35 %. Bez lepku i bez sójového lecitinu. Může obsahovat stopy mandlí.
Energetická hodnota: 2280 kJ/546 kcal
Tuky: 34 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 20 g
Sacharidy: 52 g
z toho cukry: 51 g
Bílkoviny: 7,0 g
Vláknina: 2,0 g
Sůl: 0,53 g
schovat popis- Výrobce: Mascao
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 8.5 cm
- Výška balení: 17 cm
- Hloubka balení: 1 cm
- Váha balení: 109 g
Recenze