Nádherné kostičky bio hořké čokolády se 74 % kakaa, které navíc zdobí dvě celé pistácie se svým typicky zeleným nádechem. Z lahodného zákusku ke kávě tak vzniká poctivá a krásná delikatesa, která funguje i sama o sobě. I samotná čokoláda je totiž špičková, vyrobená ručně z kakaových bobů (bean to bar) ze samého srdce regionu Cahabon et de Lachuá v Guatemale. Jde tedy o čokoládu z prastaré mayské oblasti pěstování kakaa, kde toto výjimečné kakao dodnes kultivují a sklízí domorodí farmáři Q\'eqchi Maya; potomci slavných Mayů, kteří čokoládě dali jméno. Millésime Chocolate jsou exkluzivní belgické řemeslné čokolády s medailemi snad ze všech mezinárodních čokoládových soutěží od Singapuru po Londýn. Luxusní čokoláda s jemnou vůní květin a ovoce a nádechem karamelu.
\nNapolitánky, či původně neapolitánky, odvozují svůj název od italské Neapole, \"krásky pod Vesuvem\" s dlouhou kulinářskou tradicí a města dezertů (a pochází odtud i pizza). Napolitánkami se od konce 19. století chlubily významné čokoládové společnosti Evropy a byly jejich výkladní skříní. Dnes jsou spíše jednotlivě balenými reklamními nosiči. Millésime Chocolate však ctí tradici starých mistrů a její vintage čokolády i v podobě malých napolitánek prozradí mnohé o samé podstatě pravé čokolády.
\nKrabičku tradičního tvaru krychle o rozměru 7,5 cm můžete směle využít jako hodnotný dárek na úrovni. Obdarovaný rychle pochopí, že nedostal další obyčejnou bonboniéru z blízkého obchodu. Tyto napolitánky jsou také skvělou příležitostí ochutnávat a porovnávat jednotlivé čokolády a bohatost chutí kakaa z různých koutů světa. Dobře poslouží i těm, kteří by po nakousnutí tabulky čokolády snědli hned celé balení.
\n- \n
- \nPražení 1/5 * Hořkost 2/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 2/5 * Kořenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 3/5 *
\n \n\n
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům.
\nPoužité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa.
\nMillésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
\nSložení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio PISTÁCIE. Bez lepku. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 74 %.
\n| Energetická hodnota: | \n2393,92 kJ/572,16 kcal | \n
| Tuky: | \n45,36 g | \n
| z toho nasycené mastné kyseliny: | \n14,80 g | \n
| Sacharidy: | \n35,22 g | \n
| z toho cukry: | \n24,00 g | \n
| Bílkoviny: | \n8,40 g | \n
| Vláknina: | \n9,28 g | \n
| Sůl: | \n0 g | \n
\n schovat popis
- Výrobce: Millésime Chocolat
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 7.6 cm
- Výška balení: 7.6 cm
- Hloubka balení: 7.6 cm
- Váha balení: 91 g
Recenze