Výborná řemeslná hořká čokoláda ručně vyrobená z kakaových bobů odrůd Forastero a Trinitario sklizených v roce 2019 v jediném nížinném tropickém deštném pralese ve východní Africe v Semuliki v regionu Bundibugyo v Ugandě. Kakao zde pěstuje asi 1000 drobných zemědělců a překvapí svou jemnou a aromatickou chutí. Nabízí lahodnou kakaovou chuť s tóny sušeného a červeného ovoce které se mísí s jemnou hořkostí.
\nNárodní park Semuliki byl jako jeden z nejnovějších ugandských parků založen v říjnu 1993 v odlehlé části okresu Bundibugyo u hranic s Demokratickou republikou Kongo na západě Ugandy. Chrání zde jednu z nejrozmanitějších oblastí fauny i flóry v Africe. Okres Bundibugyo je pak největším producentem kakaa v Ugandě, druhou hlavní hospodářskou činností je chov zvířat.
\nDo této čokolády z afrického kakaa, dostupné jen v omezeném množství, je pak v Belgii zamíchán kvalitní rum s certifikací ekologického zemědělství. Alkoholická tekutá podoba cukrové třtiny jí tak dodává ještě další šmrnc a říz. Jen řemeslná čokoláda, tedy ručně dělaná z kakaových bobů v malé manufaktuře, dokáže bohatost chutí kakaa uchovat a jednotlivé nuance a odlišnosti zdůraznit. Výroba takové jedné čokolády ale může trvat i několik dní. Ostatně i tato čokoláda byla vyrobena až po té, co jsme ji pro Vás objednali, neležela nikde dlouho na skladě...
\n- \n
- \nPražení 4/5 * Hořkost 1/5 * Kyselost 1/5 * Květinové tóny 4/5 * Kořenité tóny 4/5 * Ovocné tóny 5/5 *
\n \n\n
Millésime Chocolat je belgický řemeslný výrobce bio čokolády Bean to Bar, tedy jeden z mála, který čokoládu vyrábí ručně od samotných surových kakaových bobů až po finální tabulku čokolády. Tato Vintage čokoláda, za kterou stojí mistr Jean-Christophe Hubert, prosazuje návrat k autentickému výrobnímu čokoládovému řemeslu s respektem k mistrům čokolatiérům a našim předkům
\nPoužité kakao konkrétní odrůdy v dané čokoládě pochází vždy z konkrétní oblasti v konkrétní zemi a jen z jedné konkrétní sklizně kakaových bobů. Millésime Chocolat nemíchá regiony, ročníky ani konkrétní sklizně, a nechává tak vyniknout konkrétním vlastnostem daného kakaa. Proto je také těchto exkluzivních čokolád jen omezené množství.
\nMillésime Chocolat pracuje výhradně se surovinami z certifikované ekologické produkce a dle pravidel fair trade. Ovládá celý proces výroby čokolády od pražení kakaových bobů až po konečný produkt v souladu s výrobními procesy z dávných dob slavné čokoládové tradice Belgie. Kakao si drtí a mele skutečnými mlýnskými kameny, nepoužívá žádné lecitiny, žádný palmový olej, žádná barviva ani umělé konzervanty.
\nSložení: bio kakaové boby, bio třtinový cukr, bio kakaové máslo, bio rum. Bez lepku. Obsahuje alkohol. Může obsahovat stopy ořechů. Obsah kakaa v čokoládě min. 75 %.
\nEnergetická hodnota: | \n2341,76 kJ/560,23 kcal | \n
Tuky: | \n43,48 g | \n
z toho nasycené mastné kyseliny: | \n15,59 g | \n
Sacharidy: | \n33,61 g | \n
z toho cukry: | \n25,92 g | \n
Bílkoviny: | \n7,58 g | \n
Vláknina: | \n7,25 g | \n
Sůl: | \n0 g | \n
\n schovat popis
- Výrobce: Millésime Chocolat
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 11 cm
- Výška balení: 20 cm
- Hloubka balení: 1 cm
- Váha balení: 91 g
Recenze