Kokosový palmový cukr je přírodní sladidlo vyrobené z nektaru z květů kokosové palmy v Indonésii, který se následně nechá zkaramelizovat. Po vychladnutí se zpracovává a rozemele, aby získal krystalickou konzistenci. \nKokosový cukr obsahuje přirozeně vyskytující se minerální látky, zejména je zdrojem vápníku.\nMůže se chlubit nízkým glykemickým indexem (GI=35), díky kterému nevyvolává vysoké kolísání hladiny cukru v krvi a hladiny inzulínu.\nDíky jeho vlastnostem pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu, takže organismus zbytečně nepřekyseluje.\n \nVýhody:
\nzdravější náhrada klasického bílého řepného cukru\nnízký glykemický index (GI=35)\nlahodná karamelová chuť a vůně\nekologický význam pro životní prostředí\nvysoký obsah minerálů zejména vápníku
\n\nVěděli jste že?\nKokosový cukr neničí zdraví ani ekologii naší planety. Při pěstování palmy olejné na plantážích v monokulturách dochází k narušování půdou chemikáliemi a orbou a k následnému ničení okolní fauny a flory. Na rozdíl od palmového oleje se palmový kokosový cukr vyrábí šetrným udržitelným způsobem. Palmy se pro svou mízu místo kácení a rozřezání udržují. Organizace světové banky pro výživu a zemědělství (FAO) uvedla, že palmy dokáží produkovat mízu pro výrobu cukru až 100 let. Jedná se o velmi přínosné odvětví pro životní prostředí s využitím tradičních technik výroby.\nPoužití: \nDíky téměř stejné sladivosti ho můžete nahradit ve stejném poměru 1:1 v receptech za bílý cukr. Lžičku kokosového cukru můžete přidat k doslazení kávy, čaje, kaše nebo smoothie, ale dokonce i dochucení nejrůznějších omáček. \nVýživové údaje na 100 g:\nEnergie: 1661 kJ / 391 kcal\nTuky: 0,75 g\nz toho nas. mast. kys.: 0,4 g\nSacharidy: 97 g\nz toho cukry: 94 g\nBílkoviny: 1,5 g\nVláknina: 1,5 g\nSůl: 0 g\nVápník: 520 mg (65%) \n referenční hodnota příjmu\nSkladování:\nSkladujte v suchu a temnu.\nSložení: \n100% BIO kokosový cukr\nZemě původu:\nIndonésie\nProdávající: \nGOODIE s.r.o.
\n schovat popis- Výrobce: Goodie
- Kód:
- Jazyk: Čeština
Recenze