\nKe smaltování na plotýnce se hodí jakýkoliv materiál, který vede dobře teplo a nezničí se při zahřátí. Může to být plech, sklo, porcelán, keramika a podobně.\nUPOZORNĚNÍ: Prášek není vhodný na použití u předmětů které budete zahřívat, jako jsou hrnce, pánve, naběračky apod. Nejedná se o smalt,...
číst celé
\n
Ke smaltování na plotýnce se hodí jakýkoliv materiál, který vede dobře teplo a nezničí se při zahřátí. Může to být plech, sklo, porcelán, keramika a podobně.
\n
UPOZORNĚNÍ: Prášek není vhodný na použití u předmětů které budete zahřívat, jako jsou hrnce, pánve, naběračky apod. Nejedná se o smalt, kterým je upraveno nádobí z výroby, ale čistě o dekoraci.
\n
K sypání prášku nepotřebujete žádné speciální sítko, stačí když použijete kousek silonové punčochy nebo ponožky a gumičku.
\n
Smícháním odstínů vznikne tzv. efekt pepř a sůl.
\n
Návod k použití:
\n
Na čistý, odmaštěný a suchý povrch nasypejte prášek a roztavte na plotýnce nebo v troubě. Tavení prášku nejprve vyzkoušejte tak, že vařič nastavíte na střední teplotu a potom upravujte tak, aby se vám dobře pracovalo. Po kratším zahřátí je povrch smaltu hrubý a po delší době se stává hladkým. Příliš dlouhým zahřátím, nebo když je teplota moc vysoká můžete prášek spálit. Troubu nastavte na 130 - 150°C a často kontrolujte. Při práci dávejte pozor abyste se nepopálili.
\n
K umístění a sundání zdobených předmětů můžete používat různé kleště, starou pánev, pletiva a pod.
\n
Prášek můžete sypat v jednotlivých vrstvách přes sebe. První vrstvu necháte dobře vychladnout. Nasypete na ni jiný odstín, do kterého můžete psát nebo kreslit, třeba párátkem a roztavíte. Potom můžete pokračovat ještě jednou nebo dvakrát. Když je ale vrstev příliš mnoho nebo jsou moc vysoké, může prášek prasknout a odloupnout se.Další možností je melírovat prášky sypáním více odstínů do jedné vrstvy. Také je možné přitavit drobné kamínky a podobné ozdůbky.
\n
Skladování:
\n
Prášek skladujte v uzavřených obalech. Uzavřený obal nevyžaduje žádné zvláštní podmínky.
\n
Atestováno pro přímy styk s potravinami.
\n
schovat popis
Recenze