Recenze Kroužkované šperky - Chainmaille

Kroužkované šperky - Chainmaille

Kroužkované šperky - Chainmaille

124 Kč
Zobrazit knihu
Kroužkování je velice stará technika vycházející z výroby středověkých drátěných košil. Autorka v knize popisuje postupy, jak z kovových kroužků různých velikostí, barev a tloušťky drátu vyrobit neobvyklé šperky či zajímavé řetězy, které kombinuje s dalšími materiály, jako jsou korálky, vinuté... číst celé 

Recenze

4
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Výborná knížka pro ty, kteří chtějí začít s kroužkováním. Podrobně vysvětlené postupy s názornými fotografiemi. Doporučuji všem začátečníkům.
10/08/2020
Avatar uživatele
Návody k výrobě originálních šperků spojováním jednotlivých kovových kroužků.
Kroužkování (chainmaille) je už docela stará technika, při které se kovové kroužky různých velikostí ručně spojují do výsledného výrobku. Dříve se touto technikou vyráběla například kroužková zbroj, tzv. drátěné košile, které známe i z našich hradů.Technika je to tedy docela náročná, ale velice efektní - dají se vyrobit opravdu skvostné kousky.
27/03/2020
Avatar uživatele
Tato technika, která je popisována v knize, je poměrně stará. Šperky se zdobili již v dávných časech a technika šperků tvořených pomocí kroužků, má taky nějakou tu historii. Kniha ale moc hezky popisuje postupy, ale i správný výběr drátků, barev, aby jste si mohli vyrobit šperky, které nenosí jen tak každý. Koupit si drahé šperk to může každý, ale vlastnoručně si ho vyrobit, to je umění. Ponořte se do šperkařství a načerpejte inspiraci. Kniha je zajímavá.
31/03/2020
Avatar uživatele
Moc jsem si přála, aby se mi podařilo vytvořit si co nejhezčí šperky, které si na sobě budu hrdě nosit. Zkusit se mí tedy všechno a tak jsem si našla tuto knížečku s tématikou kroužkovaných náramků. Autorka knihy si dovolila nejprve připomenout trochu historie s tématikou vzniku tohoto druhu šperků a tak jsem si v ní i našla vše co by se mi mohlo líbit a co bych si mohla zkusit vytvořit jako první.
2/02/2020