Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenější. Miluji vše od rajčat, pizz přes všechny druhy těstovin. Nabízí tradiční italské rajčatové recepty, ale také jiné originální recepty,...
číst celé
Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenější. Miluji vše od rajčat, pizz přes všechny druhy těstovin. Nabízí tradiční italské rajčatové recepty, ale také jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji. Knihu doprovází krásné fotografie nad kterýma se sbíhají sliny.
schovat popis
Mamma mia! Apetit na cestách - Itálie je více než jen kuchařka - je to váš průvodce do světa chutí, vůní a barev Itálie, který vám umožní připravit autentická jídla snadno a s radostí.
Tato kniha je prvním dílem nové edice kuchařek časopisu Apetit zaměřené na mezinárodní kuchyně, a tentokrát se vydává do srdce středomořské gastronomie - do Itálie. Najdete v ní pečlivě vybrané recepty, které zahrnují italskou klasiku jako boloňské ragú, caprese salát, pesto, milánské rizoto, ale i rychlé a jednoduché těstoviny či osvěžující saláty a chuťovky.
Autorka Katka Švejdová, která několik let žila v Itálii, přináší osvědčené recepty, které jí byly často poodhaleny přímo od italských maminek. Díky podrobným návodům zvládnou i začátečníci připravit domácí těsto na pizzu, gnocchi či čerstvou pastu. V kuchařce nechybí ani regionální speciality z Jižního Tyrolska nebo Sicílie a samozřejmě také slavné italské dezerty jako tiramisu, panna cotta nebo ledové semifreddo.
Kapitoly knihy jsou doplněny užitečnými radami, jak správně vybírat a používat italské suroviny - od kvalitního olivového oleje, přes sýry jako parmazán a mozzarella, až po méně obvyklou zeleninu a ovoce jako artyčoky či fíky. Naučíte se také, jak se orientovat v nabídce restaurací a co si z dovolené v Itálii určitě přivézt.
Proč si tuto kuchařku zamilujete:
Autentické recepty ověřené redakcí Apetitu a inspirované italskými tradicemi.
Snadná příprava i pro úplné začátečníky díky krok za krokem popsaným postupům.
Bohatý výběr od jednoduchých těstovin až po složitější regionální speciality.
Užitečné tipy o italských surovinách a jejich výběru pro nejlepší chuťový zážitek.
Inspirace na chutné dezerty, které jsou symboly italské kuchyně.
Klíčové vlastnosti kuchařky:
Obsahuje 160 stran pečlivě vybraných receptů rozdělených do 7 tematických kapitol.
Kapitoly: Šupito presto, Bravo pizza, Pasta, a pasta!, Pod jižním sluncem, Horská výprava, Grandiózní hostina, Sladký život.
Praktické rady k nákupu a použití surovin.
Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a dostupnosti surovin.
Autorka Katka Švejdová má dlouholeté zkušenosti z Itálie a autentický pohled na italskou kuchyni.
Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenější. Miluji vše od rajčat, pizz přes všechny druhy těstovin. Nabízí tradiční italské rajčatové recepty, ale také jiné originální...
číst celé
Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenější. Miluji vše od rajčat, pizz přes všechny druhy těstovin. Nabízí tradiční italské rajčatové recepty, ale také jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji. Knihu doprovází krásné fotografie nad kterýma se sbíhají sliny.
schovat popis
tbio
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Italská kuchyně je jedna z mých nejoblíbenější. Miluji vše od rajčat, pizz přes všechny druhy těstovin. Nabízí tradiční italské rajčatové recepty, ale také jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji. Knihu doprovází krásné fotografie nad kterýma se sbíhají sliny.
Kousek Itálie jsem si dopřála již v kuchařce Těstoviny ze stejné edice. Byla by ovšem chyba myslet si, že těstoviny jsou vše, co nám může tato země nabídnout - je to konec konců jedna z nejpopulárnějších kuchyní vůbec. Jsem tady ráda, že se Apetit podrobně zaměřil na něco více. Člověk si zde udělá právě ty těstoviny (hezky domácí), ale i jiné pokrmy jako je pizza nebo rizoto. Kromě toho jsou zde i obecné informace, díky kterým si italskou kuchyni zamilujete.
Jako všechny kuchařky Apetitu i tahle je obsáhlá a krásně upravená. Recepty od redakce časopisu Apetit jsou srozumitelně napsané, doprovozené krásnými fotografiemi a hlavně fungují. Italská kuchařka je má oblíbená z této edice, recepty jsou většinou jednoduché. Dozvíte se v ní, jak udělat vlastní těstoviny nebo pizzu a proč jsou tak důležité kvalitní suroviny a jak je nakupovat. Kuchařky z této edice jsou vhodné i jako dárek.
Miluji rajčata a hlavně ta sušená, která jsou prostě v Italské kuchyni TOP. Ale Italská kuchyně toho nabízí mnohem více, všichni si představí hlavně pizzu a těstoviny, ale kolik jich je druhů a jak si správně tyto pochoutky doma připravit, to naučí Apetit kuchařka Mamma mia. V Italské kuchyni jde hlavně o kvalitní suroviny, hlavně zelenina nebo třeba sýry. Kniha je velmi pěkná, přehledná a doplněná skvělými fotkami
Další vynikající recepty od Edice Apetit. Tak tady si zajisté přijdou na své mnozí milovníci dobrého jídla a zejména italské kuchyně. Italskou kuchyni mám velice ráda a tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této kuchařky jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Navíc jsou k receptům také fotografie, což je velkým plusem. Velice doporučuji, protože recepty se dají díky skvělému popisu skvěle a snadno připravit. Je to rozhodně jedna z nejlepších kuchyní.
Já miluji italskou kuchyni a mohla bych se jí ujíst, je to jedna z kuchyní, kterou fakt můžu snad každý den. A tato kuchařka vám dá spoustu receptů, které můžete doma uvařit a které vám domů přinesou výtečnou italskou atmosféru a vůni. Najdete zde recepty na klasické těstoviny a omáčky k nim, na pizzu, ale třeba také se dozvíte jak udělat dobré zeleninové jídlo a co se dá všechno udělat s kvalitními sýry…
Při koupi této kuchařky mě ani nenapadlo, jak často jí budu v kuchyni otevírat. Jelikož v naší rodině se nenajde člověk, který by neměl rád pizzu či těstoviny, tak tato kuchařka se u nás prostě neztratí. V receptech je také znatelná vášeň Itálie k rajčatům, kterou já s touto zemí sdílím. Je však nutné podotknout, že v ní člověk najde toho daleko víc. Jako dárek je tato kuchařka perfektní! S touto kuchařkou si každý bude moc doma vytvořit dokonalou italskou atmosféru.
Naprosto miluji Itálii, její památky, moře, pláže, bary a hlavně italské jídlo, které je naprosto dokonalé a famozní... A tato kuchařka s názvem Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek od edice Apetitu je stejně tak famozní jako sama Itálie. V knize najdete recepty na ty nejlepší italská jídla. Všechny recepty jsou popsány velice lákavě, jednoduše a pochopitelně. Knihu doplňují bezvadné fotky.
Italská kuchyně je úžasná. Bohatá na chuť, čerstvé suroviny a zároveň jednoduchost. Kdo někdy ochutnal tu pravou italskou kuchyni, ne nějaké ty pseudo napodobeniny, o které se snaží některé naše české restaurace, tak se jistojistě zamiloval stejně jako já. Kuchařka nabízí opravdu to nejlepší z italské kuchyně, najdete tu recepty na pizzu, těstoviny, polévky, mořské plody i na sladké italské dezerty. A všechno co jsme vyzkoušela bylo vynikající.
Mamma mia! aneb To nejlepší od italských matek (Edice Apetit) je parádní kuchařka, kterou upotřebíte hlavně na inspiraci na jednoduché a rychlé recepty - spousta tradičních těstovin, pizza, ale i nějaké ty sladké dobrůtky, Hodně zajímavá kuchařka, ze které si připravíte spoustu italských specialit, hezké fotografie, které vás budou motivovat k tomu si nějakou tu dobrůtku připravit. Krásná a praktická edice.
Další úžasná sekce od Apetit! V kuchařce najdete ty nejlepší italské recepty - na úplnou klasiku (boloňské ragú, caprese, pesto, milánské rizoto…), bleskové recepty na těstoviny anebo saláty a chuťovky, ale i složitější recepty popsané krok za krokem tak, aby je zvládli i úplní začátečníci (třeba na domácí pastu, těsto na pizzu, gnocchi, ) a vybrané regionální speciality např. z Jižního Tyrolska nebo Sicílie… A samozřejmě nechybí ani proslulé italské dezerty - tiramisu, panna cotta, ledové semifreddo...
Další kniha z edice Apetit na cestách. Tentokrát věnovaná úžasné italské kuchyně. Je celkem jedno co si myslíte o Italech a Itálii jako takové. Jejich kuchyni milují snad všichni lidé na celém světě. Těstoviny, Pizza, lahodné plody moře, skvěle připravené maso, svěží saláty a nebeská sladkost - tiramisu. Na to vše, i na mnoho jiných dobrot, zde najdete podrobné recepty. Kniha je opět plná krásných fotografií a jen při pouhopouhém prolistování se vám budou sbíhat sliny.
Itálii mám moc ráda, stejně jako italskou kuchyni. Nemohla mi proto doma chybět tato italská kuchařka od Apetitu. Kuchařka nesoucí název Italská kuchyně z edice Apetit je jako vždy super. Po obsahové stránce jí nelze nic vytknout, recepty jsou inspirativní a perfektně srozumitelné. Fotografie jsou také moc hezké, člověku se hned sbíhají sliny :-) Tato kuchařka jistě potěší i jako dárek :-) Doporučuji.
Italských kuchařek vzniklo již obrovské množství, ale kdo si zvykl na edici Apetitu, jistě rád sáhne právě po této. Mám ráda knihy z jejich edice, včetně těch světoběžnických. Lidé z Apetitu, kteří kuchařky píší jsou evidentně zapáleni pro věc, v knize nalezneme jak tradiční recepty, tak takové, které pro nás svým zpracováním budou nové. Recepty jsou srozumitelné, jasné, pečlivě sestavené, k tomu krásné fotografie.
Všechny kuchařky z edice Apetit jsou velice povedené a Mamma Mia! patří k mým nejoblíbenějším. Receptů zde najdete opravdu hodně, jsou rozmanité a skutečně fungují. Jsou psány přehledně a srozumitelně, doprovází je krásné a lákavé fotografie a najdete zde i spoustu zajímavých informací kolem. Zjistíte také, že Itále nejsou jen a pouze těstoviny s pizzou. :) Kuchařku bych doporučila i jako dárek, který bezesporu potěší.
Když jsem se dozvěděla, že se v edici Apetit objeví i kuchařka, která bude přímo zaměřena na Italskou kuchyni, věděla jsem, že si ji musím ihned pořídit, jelikož italskou kuchyni naprosto zbožňuji! Jestli i vy jste milovníci italské kuchyně, tak vás musím popohnat k tomu, abyste si tuhle úžasnou kuchařku, která se zabývá pouze italskými jídly pořídily, jelikož opravdu stojí za to. Skvělé a jednoduché recepty!
Italská kuchyně je má oblíbená, bohužel, pokud si chce zajít člověk do opravdu kvalitní a autentické italské restaurace, bývá to dost drahé, proto je nejlepší způsob jak si dopřát dobré italské jídlo, uvařit si ho. V knize najdete opět desítky receptů, které jsou doplněny lákavými fotografiemi, a to v podstatě na všechno dobré italské jídlo, od klasické pizzy, přes nejrůznější těstoviny až po výborné rizoto.
Název kuchařky je trefný, protože, po ochutnání jídel uvařených podle jejích receptů, opravdu řeknete Mamma mia! A zvládnete to, i když nedisponujete kuchařskými schopnostmi, protože Apetit je stvořen pro kuchařské laiky. Italskou kuchyni miluji a když nám kousek od práce otevřeli italský obchod, řekla jsem si Ježíškovi o tuto publikaci. Od té doby už máme doma Itálii častěji v kuchyni a méně často v obýváku :)
Italskou kuchyni má ráda, skoro bych řekla, že je jednou z mých nejoblíbenějších. Kuchařka „Mamma mia! aneb to nejlepší od italských matek“ z edice Apetit nám přináší přehled toho nejlepšího, co italská kuchyně nabízí. Kniha vás naučí to správné těsto na pizzu, domácí těstoviny nebo gnocchi. Naučíte se vybrat ten nejlepší a nejkvalitnější olivový olej, parmazán nebo mozzarellu. Super je i část, kde se naučíte správně vyslovovat názvy pizzy v jídelních lístcích.
28/02/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.
Italská kuchařka je má oblíbená z této edice, recepty jsou většinou jednoduché. Dozvíte se v ní, jak udělat vlastní těstoviny nebo pizzu a proč jsou tak důležité kvalitní suroviny a jak je nakupovat.
Kuchařky z této edice jsou vhodné i jako dárek.
Na to vše, i na mnoho jiných dobrot, zde najdete podrobné recepty.
Kniha je opět plná krásných fotografií a jen při pouhopouhém prolistování se vám budou sbíhat sliny.