Je to nelehký úkol – připravovat doma každý týden jídla, která by byla snadná, rychle hotová, dobře chutnala, byla zdravá bez chemických přísad a zároveň šetřila vaši kapsu. Láďa Hruška není profesionální kuchař, ale jako gastronomický experimentátor má fantazii nezbytnou pro každého, kdo chce v...
číst celé
Je to nelehký úkol – připravovat doma každý týden jídla, která by byla snadná, rychle hotová, dobře chutnala, byla zdravá bez chemických přísad a zároveň šetřila vaši kapsu. Láďa Hruška není profesionální kuchař, ale jako gastronomický experimentátor má fantazii nezbytnou pro každého, kdo chce v kuchyni ohromit a zaujmout. Proto si získal velkou diváckou podporu a jeho recepty se dále šíří, sdílejí a doporučují. Časem dokonce mění podobu, když je diváci televize Nova ještě sami vylepšují.
V kuchařce najdete návody na přípravu nejrůznějších jídel od snídaně až po večeři. Mezi oblíbené recepty patří například domácí pribinák, banánové palačinky, chlebová polévka, rychlá svíčková nebo voňavý domácí chléb. Vyzkoušejte si, že vařit s Láďou Hruškou zvládnete i Vy. Výsledkem budete mile překvapeni!
Kdo je gurmánský experimentátor Láďa Hruška?
„První jídlo jsem si uvařil v době, kdy jsem si jako šestiletý byl schopen přeslabikovat návod na polívku z pytlíku. Byla žampionová a povedla se mi.“
Láďa Hruška nastartoval svou kariéru ve zpravodajství TV Nova, kde se rychle zařadil mezi oblíbené reportéry. K jeho ryze zpravodajskému zaměření se postupně přidaly další aktivity, jako potravinový inspektor obcházel obchodní řetězce a restaurační zařízení a kontroloval kvalitu potravin a pokrmů. Pak už byl jen krůček ke snaze vyzkoušet si uvařit a upéct sám domácí speciality, které jsou bez chemických přísad a zvládne je opravdu každý.
schovat popis
Recenze
Osobně si myslím, že některé recepty se použít dají, nebo třeba lehce poupravené.
Kniha je přehledná, jídla jsou řazená do kategorií podle denních chodů. Zas tak moc bych Láďovu kuchařku nekritizovala...
Já se s autorem neztotožňuji. Můj šálek kávy to není, a už vůbec bych podle něj nevařila. Na druhou stranu děda podle něj rád vaří, jsou to jednoduchá jídla, žádný gastroporno, kde vás ingredience zrujnují. Takže děda nadmíru spokojen. Recepty jsou snadné.
To, že ale byl jednu dobu vyloženě trendem, to mu už nikdo neupře. A vidělal na tom doslova balík.