\nZemě původu: KubaRegion: Sierra MaestraNadmořská výška: 1.300 - 1.400 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Typica, BourbonProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +\nPrvní kubánské kávové plantáže byly založeny doktorem Josém Antoniem Gelabertem, ale opravdový rozvoj...
číst celé
\n
Země původu: KubaRegion: Sierra MaestraNadmořská výška: 1.300 - 1.400 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Typica, BourbonProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +
\n
První kubánské kávové plantáže byly založeny doktorem Josém Antoniem Gelabertem, ale opravdový rozvoj pěstování nastal až po roce 1789, kdy na Kubu připluly tisícovky francouzských kávových plantážníků, kteří utekli před násilným povstáním otroků na Haiti. Tito plantážníci s sebou přivezli rozsáhlé znalosti jak zemědělských aspektů, tak technologie zpracování aromatických zrn arabiky. Na stráních Sierra Maestra tím dali tito imigranti za vznik průkopnické kávové oblasti.
\n
Všechny plantáže na Kubě chrání stíny stromů z čeledi bobovitých, jako jsou ingy, zarděnice, leucény a další. Káva je na ostrově pěstována ve třech regionech. Na východě jsou již zmiňované svahy Sierra Maestra, úbočí Sierra de Escambray se nachází v centrálním regionu a na západě je káva pěstována u pohoří Sierra de los Organos.
\n
schovat popis
Recenze