\nZemě původu: KolumbieRegion: Huila, Antioquia, Tolima, Cauca, Eje Cafetero, Valle del Cauca, Santander, Nariño, Medellin Nadmořská výška: 1.250 - 2.150 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, TypicaProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city...
číst celé
\n
Země původu: KolumbieRegion: Huila, Antioquia, Tolima, Cauca, Eje Cafetero, Valle del Cauca, Santander, Nariño, Medellin Nadmořská výška: 1.250 - 2.150 m n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Bourbon, Castillo, Caturra, Colombia, TypicaProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +
\n
Do Kolumbie přišla káva z Venezuely ve druhé polovině 18. století. Kávovníku se na Kolumbijských pohořích zvaných Kordillery skvěle daří a dnes zde roste asi 12 % světové produkce kávy, což ji řadí na druhé místo hned po Brazílii (35 %). Většina kávy je pěstována na menších farmách a poté vykoupena Kolumbijskou federací pěstitelů kávy. Rozděluje se podle kvality na tři hlavní druhy - nejvyšším stupněm je Supremo, druhá nejvyšší jakost je Extra a jejich kombinací vznikl druh Excelso. Většina kolumbijské kávy je velmi kvalitní a zpracována mokrým způsobem.
\n
schovat popis
Recenze