\nZemě původu: BurundiRegion: KayanzaNadmořská výška: 1.500m n.m. +Zpracování: prané/mokréOdrůda: Red BourbonProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +\nRepublika Burundi má s pěstováním kávovníku bohaté zkušenosti. Byl dovezen kolonisty ve třicátých letech, od té doby se zde...
číst celé
\n
Země původu: BurundiRegion: KayanzaNadmořská výška: 1.500m n.m. +Zpracování: prané/mokréOdrůda: Red BourbonProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +
\n
Republika Burundi má s pěstováním kávovníku bohaté zkušenosti. Byl dovezen kolonisty ve třicátých letech, od té doby se zde ve velkém pěstuje robusta i výborná arabika. Většina místní arabiky je pěstována na malých farmách, zpracována mokrou metodou a poté prodána v aukci. V mnoha případech je káva pěstovaná organicky, ikdyž to poté často není nikde uvedeno. Kávovníku se zde daří výborně i bez používání chemie, kterou by si mnoho pěstitelů nemohlo dovolit.
\n
Tato arabika je pěstována místními farmáři ve zdejších vysokých nadmořských výškách a díky tomu, že se jedná o nejdůležitější exportní plodinu regionu, je zde pečlivě dbáno na kvalitu pěstování kávovníku už po celá desetiletí.
\n
schovat popis
Recenze