\nZemě původu: PeruRegion: CajamarcaNadmořská výška: 1.250 m.n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Caturra, Pache, TypicaProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +\nNejvětší část produkce kávy v Peru pochází ze severní části země, z kávových oblastí Piura, Lambayegue a...
číst celé
\n
Země původu: PeruRegion: CajamarcaNadmořská výška: 1.250 m.n.m.Zpracování: prané/mokréOdrůda: Caturra, Pache, TypicaProducent: Variace farmářů z regionuStupeň pražení: Full city +
\n
Největší část produkce kávy v Peru pochází ze severní části země, z kávových oblastí Piura, Lambayegue a Cajamarca. Nejlepší kávy se vyvážejí do Evropy, Japonska a Spojených států.
\n
Díky svému jemnému charakteru se peruánská káva často používá pro míchání espresso směsí, French roast a jako základ ochucené kávy. Dobrou kávu můžeme najít vysoko v Andách v údolí Chanchamayo (přibližně 200 km severně od hlavního města Lima) a Urubamba a severní Peru si také získává reputaci jako producent kvalitních, certifikovaných, organicky pěstovaných káv.
\n
Káva z Peru je zpracována téměř výhradně mokrým procesem a vyznačuje se velmi jemnou, nasládlou, vyváženou chutí s minimem kyselosti a příjemným aroma.
\n
schovat popis
Recenze