Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil...
číst celé
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil speciální bylinkovou kuchařku. Najdete zde celkem sto dvacet receptů, kde hlavní roli hrají bylinky. Najdete zde recepty na polévky, hlavní jídla i na "sladké tečky" na závěr. Krásné fotografie, doporučuji
schovat popis
Oživte své pokrmy čerstvými bylinkami a přineste do své kuchyně neodolatelnou vůni a chuť! Kuchařka Bylinky (Edice Apetit) je skvělým průvodcem, který vám ukáže, jak jednoduše a kreativně využít sílu bylin ve všedních i slavnostních jídlech.
Objevte kouzlo bylinek v každodenním vaření
Máta do osvěžujícího mojita, libeček obohacující polévky, kopr do tradiční koprové omáčky, bazalka jako základ pro pesto, rozmarýn k jehněčímu a tymián dokonce i v sladkých dezertech - to vše najdete v této kuchařce plné inspirace. S 120 pečlivě vyzkoušenými recepty od redakce Apetitu vám tato kniha pomůže zachytit autentickou chuť a vůni bylin během roku i na zimu, kdy si je můžete připravit třeba ve formě bylinkových olejů nebo domácích pest.
Kniha je přehledně rozdělena do osmi kapitol, které pokrývají široké spektrum chutí a možností použití. Najdete zde recepty na polévky, chuťovky, pokrmy z masa, ryb a plodů moře, těstoviny a noky, ale také sladké dezerty, kde bylinky dodávají nečekaný šmrnc. Speciální kapitola je věnována jedlým květům a divokým bylinám, které mohou vaše vaření pozvednout na novou úroveň.
Proč si tuto knihu zamilujete?
Inspirace pro každého kuchaře: od začátečníků až po zkušené gurmány, kniha nabízí jednoduché i vyspělé recepty.
Široké využití bylinek: nejen do tradičních jídel, ale i do moderních a originálních pokrmů a nápojů.
Praktické tipy na skladování: naučíte se uchovat chuť bylin i mimo jejich sezónu.
Kreativní využití: objevte jedlé květy a divoké byliny, které vaše vaření oživí.
Prověřené recepty: každý recept byl testován redakcí Apetitu, takže máte jistotu skvělého výsledku.
Klíčové vlastnosti kuchařky Bylinky (Edice Apetit)
Obsahuje 120 receptů zaměřených na využití bylinek v různých kategoriích jídel.
Kapitoly zahrnují polévky, chuťovky, maso, ryby a plody moře, těstoviny, dochucovadla i dezerty.
Nabízí užitečné tipy, jak uchovat bylinky pro použití během zimy.
Obsahuje bonusovou kapitolu o jedlých květech a divokých bylinách.
Jednoduchý a přehledný formát usnadňuje hledání receptů a inspirace.
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil...
číst celé
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil speciální bylinkovou kuchařku. Najdete zde celkem sto dvacet receptů, kde hlavní roli hrají bylinky. Najdete zde recepty na polévky, hlavní jídla i na "sladké tečky" na závěr. Krásné fotografie, doporučuji
schovat popis
domiky
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Jistě mi dáte za pravdu, že bylinky jsou základem. Neobejdeme se bez nich skoro v žádném vaření. Ideálně pak pokud vlastníte zahrádku, na které si můžete vypěstovat své vlastní. Apetit proto připravil speciální bylinkovou kuchařku. Najdete zde celkem sto dvacet receptů, kde hlavní roli hrají bylinky. Najdete zde recepty na polévky, hlavní jídla i na "sladké tečky" na závěr. Krásné fotografie, doporučuji
Bylinky jsou takový malý zázrak, který nám příroda dává k dispozici a je skvělé je skvělé s nimi pracovat a umět je dát správně po pokrmů, aby vaše jídlo bylo zdravější, ale také aby bylo chutnější, voňavější a celkově lepší. V kuchařce vás čeká mnoho receptů od předkrmů, různých pomazánek, polévek, až po hlavní chody, které můžete bylinkami velice zajímavě povznést. Kuchařku určitě doporučuji, je originální a skvělá.
Tuto kuchařku jsem pořídila mamce, jelikož na zahradě pěstujeme řadu bylinek, ale bohužel s využitím řady z nich jsme tak trošku tápaly. Jelikož čerstvé bylinky jsou nejlepší, tak už teď se těším na léto až nám znova obroste zahrada tou voňavou krásou. Na této kuchařce líbí nejen logické seřazení receptů (kategorie např.: Polévky, Maso, Ryby a plody moře, Těstoviny & Noky,...), ale i snadná dostupnost jednotlivých ingrediencí u všech receptů. Koupi mohu jen a jen doporučit! Obzvláště těm, kteří mají možnost pěstovat si vlastní bylinky. Je nutné nezapomínat, že se dají pěstovat i v bytě na parapetu.
Knihu jsem si pořídila po tom, co jsem začala bylinky pěstovat u sebe doma, a chtěla jsem pro ně najít větší využití, než je jen přidávat do salátů. V této knize jsem našla hromadu inspirace. Najdete tu recepty jak na sladké, tak slané, různé masa, ryby, pomazánky, malé svačinky nebo třeba pití. Kniha je po grafické stránce moc hezky zpracovaná, se spoustou hezkých fotek k jednotlivým receptům, které vás lákají k tomu nějaký ten recept vyzkoušet.
Bylinky (Edice Apetit) je nádherná kuchařka z oblíbené edice Apetit, ve které najdeme přípravu spoustu pokrmů s bylinkami - využívají se klasické bylinky jako je koriandr, máta, libeček... a připravují se s nimi spousty receptů od polévek, hlavních jídel po nějaké zákusky. Kuchařka je velmi nápaditá, najdete zde spoustu různorodých jídel. Navíc je opravdu nádherná, jsou zde moc hezké fotky pokrmů. Krása.
Skvělý pomocník pro ty, kteří třebas rádi pěstují bylinky a neví si rady s jejich využitím. Já sama konkrétně jsem hledala recepty na přípravu bylinných sirupů a v této kuchařce jsem se inspirovala. Zároveň nechybí ani receptury na přípravu pokrmů, ve kterých nesmí chybět právě ony bylinky. co se mi nejvíce na sešitech z Apetitu líbí, jsou úžasné a barevné fotografie. díky nim jsou jejich publikace ještě více atraktivní.
Bylinky jsou mou vášní a neznám kuchařku, která by nechtěla mít doma takový bylinkový záhon, a pokud tu možnost nemá, tak alespoň sušené bylinky. Kniha nabízí mnoho receptů týkajících se bylinek. Bylinky jsou chutné, okoření a ozvláštní každý pokrm a navíc jsou i zdraví prospěšné. Kuchařka obsahuje množství jednoduchých postů, ale i krásných fotografií. Recepty jsou z dostupných surovin, za což dávám velké plus.
V létě pěstujeme na zahradě bylinky pro vlastní potřebu a tato knížka, která je zaměřená na bylinky je pro mě to pravé ořechové. I tato knížečka je ze série apetit. Moc ráda přidává bylinky do různých pokrmů nebo vyrábím bylinek různé tinktury nebo také i čaje. Recepty jsou v knize hezky přehledné a jednoduše popsané. Kniha se mi moc líbila a jsem ráda že jsem si pořídila. Že je krásně doplněno obrázky.
Pokud v kuchyni taky rádi využíváte k vaření jídel čerstvé bylinky, je tato kuchařka určena právě pro vás. Obsahuje spousty a spousty receptů, do kterých můžete přidat pár voňavých lístků bylinek a tak si vybere opravdu každý. Recepty jsou velmi chutné a z běžně dostupných surovin. Navíc jsou velmi lákavě nafoceny. Doporučuji tuto kuchařku s bylinkami stejně jako všechny kuchařky z této edice Apetit.
Bylinky velmi ráda využívám v kuchyni a nejen v ní. Velmi jsem uvítala tuto publikaci, protože mám ráda všechny kuchařky z edice Apetit. Jsou skvělé, jedinečné, originální. I tato kuchařka obsahuje šmrncovní recepty, podle kterých lze připravit báječné pokrmy s využitím bylinek. Jsou tam dobré tipy a rady, jak bylinky v kuchyni zužitkovat co nejvíce a nejkvalitněji. Super jsou i doprovodné barevné fotografie.
Další moc zajimava kniha o bylinkami. Doma na vlastní zahradce mame nějaké druhy bylinek. Ikdyz se je snazim dávat do různých druhu jídel, tak mě trochu chyběl nějaký návod kam je mam vlastně použit. Diky této publikaci uz aspon trochu vím, kde se jaka bylinka více hodi a kde zase jiná. V knize je plno receptu kam se bylinky daji použit, hlavne na maso. Ale překvapilo mě, ze bylinky se daji použit i do sladkých jídel.
Bylinky do kuchyně prostě patří. Dávám je téměř všude, do každého jídla. Nejen, že jsou zdravější než například sůl, ale také je skvěle ochutí. Tato knížka z edice kuchařek Apetit Vám poradí nejen recepty s bylinkami, ale také jak je můžete používat a kde. Tuto kuchařku plnou bylinek určitě doporučuji a snad Vás nadchne minimálně jako mě. Kniha je přehledná a navíc doplněna krásnými, živými fotografiemi.
Jsem velice ráda, že používání bylinek při vaření se znovu vrací do kurzu. Já osobně miluji dochucovat jimi jídla a myslím, že dokážou výslednou chuť pokrmu pozvednout na zcela jinou úroveň. Doporučuji všem se zájmem o zdraví a přírodnější kuchyni. Naleznete zde spoustu receptů a nápadů na užití bylinek, od těch známějších až po originálnější, jako je třeba sladké pečení s bylinkami (ano, je to možné! :-) Jako vždy jsou recepty krásně přehledné a vybavené lákavými fotografiemi.
Bylinky jsou v kuchyni dost často podceňované, což je ohromná chyba, protože dodávají jídlu báječnou chuť a mnohdy to jsou právě bylinky, co udělají z dobrého jídla jídlo fantastické. Mám štěstí vlastní zahrady, která mě zásobí například libečkem, bez kterého si nedovedu představit polévku, nebo koprem. Bazalku a mátu zase pravidelně dokupujeme. Kniha pomáhá každému využít maximální potenciál bylin a využít jejich chuť v kombinaci s nejvhodnějšími pokrmy.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih z této edice. Nenapadlo mě, co by se všechno dalo dělat s bylinkami a jak umí jídlo ozvláštnit. Můžete si připravit různé chlebíčky, ryby, masa, ale i báječné limonády nebo pomazánky. Vzhledem k tomu, že jsem začala odebírat biobedýnky, jejichž obsahem jsou často bylinky, které ani neznám, jsem za tuto knihu opravdu vděčná, protože bylinky ani nemusím sušit, jak se rychle spotřebují.
Pokud máte rádi bylinky a někdy si nevíte rady, jak a kde je použít, tak určitě sáhněte po této knize. Já sama jsem před tím používala samé "nudné" kombinace, ale díky ní jsem zjistila, že existuje nepřeberné množství možností, kde bylinky přidat a zkombinovat. Kniha je krásně zpracována a každý si v ní najde to své, protože obsahuje více než 100 receptů, které jsou hezky a přehledně rozděleny do kapitol.
Zajímavá kniha od mého milovaného Apetitu. Kniha se věnuje, jak název napovídá, bylinkám. Je obrovský rozdíl, když se v kuchyni používají čerstvé bylinky a díky této knize dobře poznám, které čerstvé bylinky se hodí ke kterým pokrmům. Rozhodně jde o velmi užitečnou knihu, která pomůže posunout vaše kuliářské schopnosti o několik levelů dál. Kniha je opět plná poutavých a krásných fotografií a je velmi přehledná.
Kniha bylinky je naprosto skvělá. Moc ráda používám bylinky do všech jídel a pokrmů, protože hezky jídla ozvláštění a dají jim jinou chuť, nádech a úplně je dokáží mnohdy pozměnit.... Jsem ráda, že existuje právě kniha Bylinky, která se zaměřuje na všemožné bylinky a na to, jak je dávat do jednotlivých jídel a pokrmů a vykouzlit z nich skvělé jídla. Pokud máte rádi bylinky, jak čerstvé, tak sušené, tak tato kniha vás okouzlí.
Nová knížečka od Edice Apetit: Bylinky se jistě bude hodit do každé kuchyně! Určitě každý ví, že máta patří do mojita, libeček do polévky, kopr do koprovky, bazalka do pesta, rozmarýn na jehněčí, tymián do koláče, koriandr do kari… Ale zde najdete i jiné vychytávky, jak tyto krásně vonící pomocníky doma upotřebit. ze stodvaceti různých receptů si inspiraci najde jistě každý! Do sbírky Apetit určitě dokoupit!
Další povedená kuchařka od Apetitu je zaměřená na bylinky. V kuchařce najdete spoustu receptů, ve kterých jsou obsaženy různé druhy bylinek. Výhodou je, že receptů je zde celá škála, takže ať již budete připravovat mojito nebo třeba polévku, tak si v této kuchařce přijdete na své. Kuchařka je opět povedená, obsahuje moc hezké fotografie a opravdu stojí za to. Opět tuto kuchařku z edice Apetit doporučuji.
20/03/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Kniha se věnuje, jak název napovídá, bylinkám. Je obrovský rozdíl, když se v kuchyni používají čerstvé bylinky a díky této knize dobře poznám, které čerstvé bylinky se hodí ke kterým pokrmům.
Rozhodně jde o velmi užitečnou knihu, která pomůže posunout vaše kuliářské schopnosti o několik levelů dál.
Kniha je opět plná poutavých a krásných fotografií a je velmi přehledná.