Když jsem začínala vařit, koření jako celkově mi dělalo hodně velký problém a nikdy jsem nevěděla, co a jak správně okořenit, a proto jsem se sháněla po nějaké dobré kuchařce a jsem ráda, že jsem narazila přímo na tuhle...
číst celé
Když jsem začínala vařit, koření jako celkově mi dělalo hodně velký problém a nikdy jsem nevěděla, co a jak správně okořenit, a proto jsem se sháněla po nějaké dobré kuchařce a jsem ráda, že jsem narazila přímo na tuhle konkrétní s názvem Koření od nakladatelství Burda Praha, jelikož ta je hodně povedená a s mnoha věcmi mi pomohla. Rozhodně doporučuji. Koření je skoro základ kuchyně. Každý by o něm něco měl vědět!
schovat popis
Objevte sílu koření a proměňte každé jídlo v nezapomenutelný zážitek!
Koření z Edice Apetit není jen kuchařka - je to vstupenka do světa chutí a vůní, které obohatí vaši každodenní kuchyni i slavnostní menu. S touto knihou získáte nejen recepty, ale i znalosti, jak využít koření typického pro českou kuchyni i exotické delikatesy, díky nimž každý pokrm získá jedinečný charakter.
Tato kniha o 160 stranách je pečlivě rozdělena do osmi tematických kapitol, které vás provedou širokým spektrem kořeněných pokrmů. Naučíte se připravit pestré polévky od lehkých až po husté, lahodné chuťovky a saláty, klasická hlavní jídla i originální kari směsi z celého světa. Milovníci pikantních chutí ocení kapitolu „Ostré jako čert“, kde najdou pálivá jídla s chilli. Nechybí ani návody na přípravu domácích kořenících směsí a dochucovadel, stejně jako sladké dezerty vonící skořicí, vanilkou či kardamomem, které perfektně zakončí každý pokrm.
Díky této kuchařce z Edice Apetit si nejen osvojíte nové recepty, ale také pochopíte, jak různé druhy koření mohou harmonicky spolupracovat a oživovat tradiční i exotické pokrmy. Vychutnejte si výjimečný gastronomický zážitek, který ocení celá rodina i hosté.
Proč si tuto kuchařku zamilujete:
Široký výběr receptů - od oblastních klasických koření až po exotické aromatické směsi
Praktické rady na používání koření v různých typech jídel
Inspirace na polévky, hlavní jídla i dezerty, které jsou plné originálních chutí
Příprava domácích kořenících směsí a dochucovadel pro vaši kuchyni
Přehledná struktura rozdělená do osmi přehledných kapitol usnadňuje vaření
Vlastnosti produktu:
Počet stran: 160
Kniha je součástí Edice Apetit
Obsahuje recepty využívající tradiční i exotické koření
Detailní návody na přípravu pokrmů od polévek až po dezerty
Formát vhodný pro každodenní použití i jako inspirace pro slavnostní vaření
Když jsem začínala vařit, koření jako celkově mi dělalo hodně velký problém a nikdy jsem nevěděla, co a jak správně okořenit, a proto jsem se sháněla po nějaké dobré kuchařce a jsem ráda, že jsem narazila přímo na tuhle konkrétní s názvem Koření od nakladatelství Burda Praha, jelikož ta je hodně povedená a s mnoha věcmi mi pomohla. Rozhodně doporučuji. Koření je skoro základ kuchyně. Každý by o něm něco měl vědět!
Pokud umíte v kuchyni dobře využívat koření, máte na půl vyhráno, protože s dobrým kořením dokážete i na první pohled nudné jídlo změnit v dynamit chutí a vůní. Kuchařka je plná rad a doporučení, jak koření využívat, jaké koření se nejlépe hodí k tomu a k tomu jídlu, nebo ve svých receptech využívá i různá exotická koření, na které jste si možná ještě netroufli, ale zajímá vás, jak chutnají. Opět další skvělá kuchařka z edice Apetit.
Tuto kuchařku si jednou koupila maminka a já někdy neodolám a půjčím si ji od ní. Kuchařky Apetit mám velmi ráda a tak není překvapivé, že doma jich mám už nasbíraných celou řadu. Miluju vaření s různým kořením a k tomu je tako kuchařka naprosto ideální. Stejně jako ostatní od Apetit je tato rozdělena do jednotlivých kapitol a tak hledání nejlepších receptů není vůbec složité. Rozhodně koupi mohu jen a jen doporučit! :-) Krom slaných jídel jsou v této kuchařce i sladké a abych nalákala, tak Ananas s tequilou je naprosto dokonalý. Nebo Hruškový kořeněný koláč..Mňamka! :-)
Koření je základem každé kuchyně, ale překvapivě je hodně kuchařek, které využívají prakticky jen sůl a pepř, což je škoda, protože existuje obrovská škála koření, díky kterému můžete posunout své jídla na úplně jiný level. A právě to vás naučí tato kuchařka, najdete tam spoustu tipů, jak okořenit své jídlo, sladké i slané a já jsem díky ní objevila i nová koření, o kterých jsem vůbec nevěděla, ale teď je pravidelně zařazuji do své kuchyně.
Koření je jasný předpoklad ke kvalitně uvařenému nebo upečenému pokrmu. Málokdo se koření věnuje nějak systematicky a pro ty, kteří tak chtějí učinit je tato kniha z edice Apetitu naprosto ideální. Kniha je velmi dobře vystavěná, text je jasný a srozumitelný, navíc cílí přesně tam, kam má, na optimální použití koření, na jeho původ a kombinace. Kniha je, tak jako jiné díly z edice, opatřena krásnými fotografiemi. Doporučuji.
Fotografie v této jedinečné kuchařce jsou tak dokonalé, že z nich doslova cítíte vůni koření, které je na nich vyfoceno. Ale jak jej správně použít tak, aby jejich chuť dokonale vynikla, nijak se netloukla se surovinami a vy jste si jej mohli vychutnat, to vás naučí Apetit kuchařka. Kniha obsahuje všechny kategorie jídel, které by vás mohly zajímat. Já jsem si oblíbila hlavně tu s přípravou masa a marinád na ně, ale každý si vybere podle svého
Jedním slovem : SKVĚLÁ!!! Koření miluji, ale ne vždy jsem si s ním uměla správně poradit a zkombinovat ho s potravinami, které ho vyzdvihnou. A tak jsem většinou skončila kupovaných směsí koření nebo klasiky pepř a sůl. Ale s Apetitem jsem dostala odvahu s kořením více experimentovat. V knize je velká spousta skvělých receptů na masitá jídla, omáčky, ale i skvělé tipy na použití koření ve sladké variantě
Tahle kniha je opravdu užitečná pro všechny, kteří se v kuchyni pohybují častěji, protože kuchařky někdy zapomínají, že kromě soli a pepře, existují i jiná, skvělá koření, které dokážou dát jídlu úplně jiný rozměr, a právě toto je popsáno v této kuchařce od Apetitu. O některých druzích koření jsem ani neslyšela, ale hodně z nich jsem díky této knize vyzkoušela, a byla jsem nadšená. Součástí jsou jako obvykle krásné fotografie.
Koření je velmi specifické, někdo ho miluje, jiný nesnáší. Je aromatické a dodává jídlům jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Koření se věnuje celá tato kuchařská kniha, která je z edice Apetit, což je záruka kvality. Koření zde poznáte v nejrůznější podobě. Můžete vyzkoušet typicky české koření, ale i to zahraniční. recepty plné vůně koření čekají na vyzkoušení. Vše je doplněno krásnými fotografiemi. Grafická podoba je moc povedená.
Další skvělá kuchařka od Apetitu, tentokrát zaměřená na koření a dochucování jídel. Správně zvolené koření dokáže z jinak nudného jídla vytvořit chuťovou senzaci, jen je důležité umět vybrat to správné koření a nebát se experimentovat, a s tímto vám pomůže tato kuchařka. V knize najdete spoustu receptů, jak využít koření v polévkách, salátech, pak zvlášť recepty s kari, pálivé recepty a i sladké jídla s různými kořeními.
Koření, něco bez čeho si tak úplně nedokážu představit vaření, pečení a přípravu pokrmů. Kniha je doplněna živými, skvělými fotkami, které zaujmou na první pohled. Poradí Vám, jaké koření máte na, co použít, jaké druhy koření všechny lze použít a podobně. Mě osobně dost pomohla, když jsem nevěděla, co a jak správně okořenit. Naučila mě jaká chuť je ta správná. Koření je základ kuchyně, tudíž je dobré ho znát a vědět, jak správně používat.
Je mi jasné, že koření je základ, který může rozhodnout o tom, jaké jídlo bude chutné a jaké ne. Nicméně musím se přiznat, že moc netuším, co kam dát. Proto jsem ocenila tuto kuchařku od apetitu nesoucí název "Koření". V kuchařce samozřejmě najdete recepty na normální jídla, společným znakem všech receptů je ale koření. Určitě mohu tuto kuchařku z edice Apetit doporučit všem čtenářkám i čtenářům.
Bez koření by to nebylo ono, avšak rozhodnout se pro to pravé, které dodá jídlu potřebnou chuť a šmrnc, není jednoduché. Za povšimnutí stojí tato kuchařka z edice Apetit. V této kuchařce najdete kromě rad a tipů samozřejmě také recepty. Naučíte se správně ochutit kořením maso nebo různé omáčky. Kuchařka je dokonale přehledná, recepty jsou psány srozumitelně a jasně. Navíc jsou zde krásné fotografie.
Bez koření by nebylo jídlo dobré - to ví každý. Každé jídlo dostane tu správnou chuť až když se správně okoření. Tato kuchařka nám pomůže vše správně dochucovat a pracovat s kořením, což je pro vaření to nejdůležitější. Opět budu jen a jen chválit, jelikož já prostě tyto kuchařky miluji. Co bych k tomu více dodala? Už jen asi to, že kuchařku všem doporučuji. Jak správně kořenit - to by měla znát každá správná kuchařka.
Koření je nedílnou součástí každého dobrého jídla. Pokud ho špatně okořeníte, dáte moc pepře a nebo naopak málo soli, může se stát, že strávníkovi nebude chutnat. A to by byla přece škoda! Díky této přehledné, jednoduché a krásně graficky zpracované knize od Apetitu, na který nedám nikdy dopustit, se dozvíte o koření všechno, co jste chtěli i nechtěli vědět. Pak už bude kořenění jídel to nejsnadnějš na světě.
Koupila jsem manželovi pro jeho kulinářské pokusy a sklidila úspěch. V knize jsou recepty jak s kořením typickým pro českou kuchyni, jako je kmín, bobkový list, nové koření, pepř nebo sladká či pálivá paprika, tak i exotické koření jemných i razantnějších vůní, jako je zázvor, koriandr, kardamom, badyán, ale i ostré chilli nebo luxusní šafrán. Publikace je doprovázena kvalitními fotografiemi.
Bez koření se vařit prostě nedá, každý z nás zná celou řadu koření a to je typické pro celou řadu pokrmů. Dříve se kořením dalo platit, ale tato doba se změnila a kořením se teď už opravdu jen ochucuje. Každá země světě má svá typická koření a ta mi máme možnost vyzkoušet jídlo jím dochutit. Každý z nás má chutě naprosto jiné a tak využívá různé typy koření. Někdo má rád koření spíše aromatická, jiný spíše pikantní.
Knizka koreni je vyborna pro kucharky ktere nemaji radi jidlo ktere je nemastne neslane ale ktere maji svoji vuni a nezamenitelnou chut. Koreni v dnesni dobe je vzacna a nepostradatelna vec v kazde kuchyni. Jejich vune a chut je naprosto nepotradatelna.zde se naucite poznat ruzne druhy. bez koreni neni jidlo to prave orechove a jak se rika se okorenit se nema jen sex ale i dobre jidlo :-). V knize sou i fotky
Myslím, že s čistým svědomím mohu říct, že nejdůležitější při vaření každého jídlo je ho správně dochutit. Tak totiž můžete váš výtvor buď neskutečně pozvednout, nebo úplně pokazit. Pokud jste na tom trochu jako já, tak se vám ne vždy podaří zvolit tu správnou kombinaci chutí. A právě s tím vám může pomoci kniha Koření. Poznáte, co s čím a jak kombinovat a vaše jídla získají úplně jinou (báječnou) chuť. Myslím, že touto knihou rozhodně nic nezkazíte.
31/01/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.
Díky této přehledné, jednoduché a krásně graficky zpracované knize od Apetitu, na který nedám nikdy dopustit, se dozvíte o koření všechno, co jste chtěli i nechtěli vědět. Pak už bude kořenění jídel to nejsnadnějš na světě.