Recenze Koření

Koření

Koření

239 Kč
Zobrazit knihu
Kniha o koření se zabývá jeho historií, pěstováním i využitím v medicíně a v kuchyni. Pronikavě aromatické koření se například hodí pro zvýraznění chuti vín a lihovin, k výrobě přírodních léčiv a lektvarů. Nejdražším kořením na světě je šafrán, ženšen je jak posvátná bylina, tak i afrodiziakum a... číst celé 

Recenze

5
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Zajímavá publikace, díky níž se řádně můžete seznámit s různým kořením, které se používá v kuchyni. Snad každá česká kuchařinka zná a používá pepř, bobkový list, kmín. Ale v této publikaci se seznámíte i s některými exotičtějšími druhy koření, které nejsme zrovna zvyklí používat a nejsme si jisti, do kterých pokrmů by se asi hodily. V této publikaci je o každém koření vypsaná i jeho historie a místa, kde se pěstuje, také léčivé vlastnosti a jiné zajímavosti.
25/10/2021
Avatar uživatele
Velmi hezky zpracovaná kniha plná skvělých fotografií, které vás přímo vybízejí ať zvednete zadek a jdete si koupit pár pytlíčků nějakého koření. Nikdy jsem se nad kořením nějak hlouběji nezamýšlela, ale podle této knihy chápu, jak jsou to důležité a v podstatě nepostradatelné suroviny. Dočtete se tu u nejrůznějších zajímavostí o koření, o jeho historii, druzích a mnoho dalšího. Asi se příště u nákupu koření více zamyslím, a nesáhnu automaticky jen po tom, které je nejlevnější.
1/08/2021
Avatar uživatele
Koření je sesterskou knihou od stejné autorky se jménem bylinky. Je to velice zajímavá publikace věnující se všem možným druhů koření. Je přehledně dělena do kategorií podle částí rostlin jež se využívají jako ochucující prostředek. Semena, kořeny, plody, atd. V knize je popsáno odkud dané koření pochází, jaká je jeho historie. Samozřejmě popisuje chuť i místa kde se v dnešní době pěstuje. Dále se dozvíme o jejich nutričních hodnotách a léčivých vlastnostech. Vše doplňují krásné fotografie.
23/05/2020
Avatar uživatele
Bez Koření není žádné dobré vaření, alespoň u nás doma je tomu tak. No a tak jsme si moc rádi přečetli celkem dost zajímavých příkladů jak se které koření používá a co vše se s ním dá ochutit. Každý z nás si dokáže jistě překvapit co vše se dá jak ochutit, ale tady v té knize se naučíte opravdu zajímavé kombinace chutí a připravíte si tak třeba i několik směsí, které pak budete opravdu rádi používat do různých směsí třeba k dochucováni mas a taky třeba různých salátů.
1/02/2020
Avatar uživatele
Vizuálně moc krásná knížka přibližující koření že všechny koutů světa. Pojímá téma opravdu komplexně, takže se dozvíte nejen, jak jednotlivé koření používat,ale také jak ho skladovat a najdete tu i spoustu zajímavostí ohledne sběru či původu nebo původu názvu.
Knížečka má malý formát,nádherné fotografie, moderní nápaditou grafiku a opravdu velmi kvalitní překlad.
Všem milovníkům ostrých chutí doporucuji k příjemné četbě.
11/09/2018