\nSemínka pískavice, která mají mírně hořkou chuť, jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, železa, hořčíku a vitamínů B1, B2 a B3. Používají se v indické, arabské a středomořské kuchyni, kde dávají pokrmům charakteristickou, mírně hořkou chuť. Mohou být také použita jako koření na maso, ryby,...
číst celé
\n
Semínka pískavice, která mají mírně hořkou chuť, jsou bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny, železa, hořčíku a vitamínů B1, B2 a B3. Používají se v indické, arabské a středomořské kuchyni, kde dávají pokrmům charakteristickou, mírně hořkou chuť. Mohou být také použita jako koření na maso, ryby, omáčky nebo zeleninu.
\n
Pískavice je také široce využívána v farmacii a fytoterapii díky svým mnoha zdravotním výhodám. Podporuje přirozenou obranyschopnost organismu, pomáhá trávení a stimuluje chuť k jídlu. Má také antioxidační účinky a pomáhá udržovat normální hladinu glukózy v krvi.
\n
Zevně se pískavice používá na výplachy a obklady, které podporují hojení špatně se hojících ran, kožních zánětů, měkkých otoků a pohmožděnin.
\n
Použití
\n
\n- rozemletá semena se přidávají do curry směsí nebo do chutney
\n- koření na maso, ryby, omčky, zeleninu\n- v léčitelství - obklady, výplachy - k hojení ran, zánětů, pohmožděnin\n
Složení
\n100% pískavice
\nZemě původu
\nIndie
\nAlergeny
\nMůže obsahovat stopy arašídů a jiných ořechů, sezamu, lepku, mléka, sóji a hořčice.
\nSkladování
\nSkladujte na chladném suchém místě mimo silných pachů.
\n \n
\n
schovat popis
Recenze