\n Chuť a vůně sladká papriková chuť i vůně Pálivost 10 000 SHU Použití v kuchyni Používáš při vaření mletou papriku? Pak ji dej zase zpátky do šuplíku a nahraď ji tímto kořením. Barvou a chutí ji dost připomíná, nicméně svou charakteristickou pálivosti dodá jídlu to, co hledáš. Využít ji můžeš...
číst celé
\n
Chuť a vůně
sladká papriková chuť i vůně
Pálivost
10 000 SHU
Použití v kuchyni
Používáš při vaření mletou papriku? Pak ji dej zase zpátky do šuplíku a nahraď ji tímto kořením. Barvou a chutí ji dost připomíná, nicméně svou charakteristickou pálivosti dodá jídlu to, co hledáš.
Využít ji můžeš při dělání omáček nebo sals, při přípravě masa na burgry nebo guláše. Dále se hodí ke kuřecímu masu a všem mexickým pokrmům. Pokud tohle jídlo budeš servírovat blízkým, ujisti se ale, že mají rádi chilli. Ačkoliv je tato paprička na Scovilleho stupnici relativně nízko, její chuť je výrazně hřejivá a pro spoustu smrtelníků je výzvou.
Paprička, která se podívala do vesmíru
Jalapeño jsou jedny z nejznámějších papriček a tvoří jakýsi pomyslný most mezi milovníky ostrých jídel a nesmělými začátečníky. Pokud o oblíbenosti této papričky ještě pochybuješ, pak bys měl vědět, že se jedná o jediné chilli, které se kdy dostalo za hranice planety země.
Stalo se tak v roce 1982, kdy si ji s sebou vzal na palubu jeden z členů posádky Columbia space shuttle. Tady vidíš, že se jedná o skutečně mimořádnou papričku a tohle koření bys měl rozhodně mít!
\n
schovat popis
Recenze