\nVůně a chuť Amazon yellow chilli se sklízí ještě před dozráním. To mu dodává nápadně žlutou barvu a příjemné ovocné tóny s jemným nádechem kyselosti. Pálivost Okolo 70 000 SHU Použití v kuchyni Kulinářské využití téhle papričky je opravdu univerzální. Nejvíc si ji ale zamilují ti, kteří jídlu...
číst celé
\n
Vůně a chuť
Amazon yellow chilli se sklízí ještě před dozráním. To mu dodává nápadně žlutou barvu a příjemné ovocné tóny s jemným nádechem kyselosti.
Pálivost
Okolo 70 000 SHU
Použití v kuchyni
Kulinářské využití téhle papričky je opravdu univerzální. Nejvíc si ji ale zamilují ti, kteří jídlu chtějí dodat nádech spalující pikantnosti.
Tahle paprička je obecně hojně využívaná v mexické kuchyni, a rozhodně by proto neměla chybět v kvalitním chilli con carne nebo dalších mexických specialitách.
Její příjemná chuť jde však ruku v ruce snad s každým jídlem. Proto ji můžete použít při přípravě omáček, dipů, zeleniny, ryb, masových pokrmů nebo třeba tradičního guláše.
Kolumbie jako kolébka jedinečných papriček
Tahle ostrá žlutá amazonka pochází z Kolumbie. I když tahle země nepatří mezi největší producenty chilli na světě, rozhodně má co nabídnout. Kolumbie totiž těží z úrodného povodí řeky Amazonky a tamější půda umožňuje pěstovat chuťově výjimečné papričky. Jednou z nich se stala právě i chilli paprička amazon yellow. Odtud také pochází její název.
\n
schovat popis
Recenze