\nVaření s kořením Rozmarýn: Rozmarýn je stále zelený keř, jehož jehličky se používají jako koření. Jeho chuť i vůně je osvěžující, velmi aromatická a lehce nahořklá. Používá se k drůbežímu, telecímu, jehněčímu i skopovému masu, k rybám, na těstoviny, sýry, saláty a omáčky. Je také součástí...
číst celé
\n
Vaření s kořením Rozmarýn: Rozmarýn je stále zelený keř, jehož jehličky se používají jako koření. Jeho chuť i vůně je osvěžující, velmi aromatická a lehce nahořklá. Používá se k drůbežímu, telecímu, jehněčímu i skopovému masu, k rybám, na těstoviny, sýry, saláty a omáčky. Je také součástí bylinkového másla. Rozmarýn lékařský v oblastech Středozemního moře, kde běžně roste v přírodě, ale dá se pěstovat v teplých, slunečných a chráněných polohách i u nás na zahrádce. Dnes je rozmarýn jako koření používán především v italské, francouzské a španělské kuchyni, ale též v balkánské. Používá se i v Severní Americe, Mexiku a Anglii. Hodí se také k přípravě bylinkového másla.
schovat popis
Recenze