\nVaření s kořením Pepř zelený celý: Kvalitní koření Pepř zelený celý má široké uplatnění do masových pokrmů, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně a při konzervaci. Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s...
číst celé
\n
Vaření s kořením Pepř zelený celý: Kvalitní koření Pepř zelený celý má široké uplatnění do masových pokrmů, salátů, omáček, polévek, jídel z těstovin, ale i vegetariánské kuchyně a při konzervaci. Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy a klasovitým květenstvím. Jako koření se používají sušené,, zralé i nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, které se fermentují a potom suší. Černý pepř je ostřejší a má výraznější aroma. Červený pepř jsou zralé bobule. Bílý pepř jsou téměř zralé plody, které se máčí, aby změkly a uvolnila ze z nich slupka. Po sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody.
schovat popis
Recenze