\nVaření s kořením Pepř bílý celý: Kvalitní koření Pepř bílý celý se používá především k přípravě bílých mas a drůbeži, světlých omáček, smetanových polévek, salátů, pomazánek, ryb a tvarohových i vajíčkových jídel. Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je...
číst celé
\n
Vaření s kořením Pepř bílý celý: Kvalitní koření Pepř bílý celý se používá především k přípravě bílých mas a drůbeži, světlých omáček, smetanových polévek, salátů, pomazánek, ryb a tvarohových i vajíčkových jídel. Pepř je plným právem nazývaný králem koření. Pochází z rostliny Piper nigrum. Je to popínavý keř s velkými listy a klasovitým květenstvím. Jako koření se používají sušené,, zralé i nezralé bobule stále zeleného pepřového keře. Černý pepř vzniká z nezralých zelených plodů, které se fermentují a potom suší. Černý pepř je ostřejší a má výraznější aroma. Červený pepř jsou zralé bobule. Bílý pepř jsou téměř zralé plody, které se máčí, aby změkly a uvolnila ze z nich slupka. Po sloupnutí se pepř opláchne a usuší na slunci. Zelený pepř jsou nezralé zelené plody. Pepř
schovat popis
Recenze