Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním vaření...
číst celé
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním vaření takovým způsobem, že se vaření stane nečím novým. Vysvětlení všech metod tepelných úprav vás donutí vaření ,,pochopit,, a ne jen slepě poslouchat recepty. Právě tato odlišnost od ostatních kuchařek je tím důvodem proč vybrat právě Kulinárium. Po přečtení nebudete kuchařky téměř potřebovat a budete se řídit vlastní hlavou a citem:)
schovat popis
Objevte tajemství kuchařského umění s Kulináriem od Zdeňka Pohlreicha
Chcete se stát mistrem v kuchyni a vařit nejen chutně, ale také s jasným pochopením technik a metod? Kulinárium je kniha, která vám ukáže, jak na to!
Kniha Kulinárium není jen obyčejná kuchařka. Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás provede 17 základními metodami tepelných úprav, které jsou základem každého skvělého pokrmu. Naučíte se, jak správně pracovat s ingrediencemi a surovinami, a proč je důležité znát principy vaření. Díky tomu budete schopni vařit i bez zdlouhavého hledání receptů a vždy s jistotou zvládnete připravit jídlo, které zaujme nejen chutí, ale i vzhledem.
V Kulináriu najdete 100 originálních receptů doplněných o lákavé fotografie a jedinečné ilustrace od Josefa Blechy a Lukáše Hudce, které ocení každý milovník dobrého jídla a estetického vizuálu. Zdeněk Pohlreich zde vysvětluje, že vaření není o slepém dodržování receptů, ale o pochopení a šikovném využití surovin nabízených přírodou.
Proč si zamilujete Kulinárium:
Učíte se vařit skutečně jako kuchař - s důrazem na techniku a metodiku, ne jen na slepé recepty.
Získáte jistotu i v nečekaných situacích a naučíte se poradit si podle surovin a dostupných možností.
Kreativita v kuchyni rozkvete díky znalostem, které vás osvobodí od strachu z neznámého.
Kniha obsahuje bohatý výběr receptů, které jsou nejen praktické, ale také vizuálně lákavé.
Praktické informace a přehledné vysvětlení metod tepelných úprav vám ušetří čas a zlepší výsledné pokrmy.
Klíčové vlastnosti knihy Kulinárium:
Autor: Zdeněk Pohlreich, renomovaný šéfkuchař
Počet metod: 17 zásadních tepelných úprav
Recepty: 100 originálních, různorodých pokrmů
Vizuální doprovod: atraktivní fotografie jídel a ilustrace
Vhodné pro všechny, kdo chtějí vařit lépe a vědoměji
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním...
číst celé
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním vaření takovým způsobem, že se vaření stane nečím novým. Vysvětlení všech metod tepelných úprav vás donutí vaření ,,pochopit,, a ne jen slepě poslouchat recepty. Právě tato odlišnost od ostatních kuchařek je tím důvodem proč vybrat právě Kulinárium. Po přečtení nebudete kuchařky téměř potřebovat a budete se řídit vlastní hlavou a citem:)
schovat popis
PinguElí
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Skvělá kniha pro milovníky jídla! Nejde pouze o knihu plnou receptů, postupů a podobně. Kulinárium je o ovládnutí základních kulinářských pravidel. Zdeněk Pohlreich vás v knize provede uměním vaření takovým způsobem, že se vaření stane nečím novým. Vysvětlení všech metod tepelných úprav vás donutí vaření ,,pochopit,, a ne jen slepě poslouchat recepty. Právě tato odlišnost od ostatních kuchařek je tím důvodem proč vybrat právě Kulinárium. Po přečtení nebudete kuchařky téměř potřebovat a budete se řídit vlastní hlavou a citem:)
Kulinárium Zdeňka Pohlreicha není jen kuchařská kniha, je to v podstatě učebnice. Autor zde popisuje a hlavně vysvětluje podstatu jednotlivých metod tepelné úpravy jídla. Každou kuchařskou techniku pak prezentuje několika příklady receptů, kde danou techniku využijete v praxi. Tím je tato kuchařka opravdu výjimečná. Doporučuji ji všem, komu nestačí jen slepě následovat něčí pokyny, ale potřebují rozumět, jak to funguje a proč to tak je.
Pro mne velké zklamání. Vařím často a ráda, přesto je tato kuchařka určena spíše "odborně zasvěceným", než "široké veřejnosti". Je to takový knižní Masterchef - spoustě výrazů nerozumíte, ale rádi se na to koukáte. Bohužel 70% jídel nikdy vařit nebudu. Škoda, příště holt Vaněk a Prakul. Působí dojmem, že je dělaná na kšeft. Už bych si jí nekoupila. Poloprázdné stránky. Nic nového jsem se nedozvěděla. bohužel.
Mistr kulinářství a vaření Zdeněk Pohlreich a jeho skvělá kniha Kulinarium. Je plná receptu, které jsou jednoduše a pěkně popsané. Vysvětluje různé procesy vaření, provede základními i pokročilými způsoby vaření a přípravy jídel obecně. Je prostě jiná, než klasická kuchařka a stojí za to!!! Doporučuji nejen příznivcům Zdeňka Pohlreicha, ale také všem kutilum a kuchařům :))). Hodnotim velice kladně!
Mám Zdeňka Polreicha, jeho recepty a kuchařky moc ráda, a na tuto knihu jsem se opravdu těšila. Nicméně celý zážitek z knihy mi kazilo zpracování, to bylo jednoduše šílené. Poloprázdné stránky, malé písmo, a ještě k tomu ve špatné barvě..opravdu škod,a kdyby to byla kniha klasického formátu, tak by možná vypadala podobně, jako ostatní knihy, ale čtenářům by se alespoň dobře četla. Obsahově nemůžu vytknout ani slovo, spousta užitečných rad a informací.
Tohle není jen obyčejná kuchařka, ale díky ní se toho můžete v kuchyni hodně přiučit. Zdeněk Polreich tu představuje velkou škálu technik a metod, které v kuchyni lze použít, a ke každé z nich připojuje na ukázku několik skvělých receptů, pomoci kterých si danou techniku osvojíte. Zkusíte si například pošírování, pražení, dušení, pošírování, uzení nebo fritování. Něco je lehčí, něco těžší, ale recepty jsou popsány velmi dobře, a různé techniky vaření dají vaším pokrmům úplně jiný rozměr.
Kulinárium jsem darovala mamince k Vánocům, to mi ovšem nezabránilo si ho alespoň zběžně prolistovat. A za mě bezva. Hned na začátku se dozvíte o jednotlivých způsobech úprav jídla, což se mi na knížce líbí, je to zas něco jiného, i rozdělení receptů tomu podléhá. Myslím si že se knížka uplatní v každé kuchyni, recepty nevypadaly většinou nijak složitě, byly dobře popsané, navíc v celé knize krásné fotky.
Obsahem je Kulinárium perfektní, zpracováním je tahle knížka šílená. Někdy mám pocit, že se snažíme být tak moderní a netradiční, až je forma na úkor obsahu. A to je třeba u téhle publikace docela škoda. Jinak postupy a technologie přípravy jídel je tu popsána dokonale. Věřím, že s těmito recepty a návody zvládne přípravu některého z pokrmů úplně každý. Kdyby kniha vypadala líp, určitě by to mohl být moc pěkný dárek.
Tuto knihu bych doporučila všem lidem kteří mají už s vařením bohaté zkušenosti. Dozvíte se tu různé techniky vaření a spoustu receptů. Kniha je vhodná pro absolventy gastronomických škol a lidem, kteří se vaření opravdu věnují do detailu. Já osobně jsem za tuto kuchařku moc ráda, akorát bych zde vytkla panu Pohlreichovi to, že by tu mohlo být více fotografií. Na druhou stranu jsem se zde dočetla spoustu nových věcí.
Zdeňka Polreicha mám opravdu ráda, podle mě je to jeden z nejlepších kuchařů v naší zemi. Tato kuchařka je skvělá a potěší i ty nejmlsnější jazyky, protože si můžete pomocí jí připravit opravdové speciality, na které se vám budou sbíhat sliny i jen když si kuchařku prolistujete. Je libo třeba jarní závitky, humrový koktejl, vegetariánský burger nebo uzený jazyk s křenovou kaší? Jak vidíte, vybere si opravdu každý, jelikož recepty jsou velmi rozmanité a prolíná se jimi spousta různých kultur a zemí.
Tato kniha s názvem ''Kulinárium'' byla moje druhá kuchařka od pana Zdeňka Polreicha. Tato kniha mě jako první zaujala svým opravdu povedeným obalem, který je velmi originální. Autor této knihy nám ukázal nový pohled na svět vaření, moc se mi líbilo pojetí knihy, pana kuchaře mám moc ráda a jsem nadšená, že se mohu nějak inspirovat jeho prací. Po přečtení knihy jsem získala k vaření úplně jiný vztah.
Kulinírium je další kniha od Zdeněka Pohlreicha, která je ajkási směs uplně všeho. Nemyslímto ovšem zle, prostě je to taková směs, jako když vejdete do kuchyně, která možná spíš trochu připomíná laboratoř. Kuchařka je to velmi kvalitní, ke všemu obrázek, což jje velmi důležité. Pekný recept a ingredience všdchno co má být. Zatím všechno recepty co jsem vyzkoušel byli opravdu dobré a tutídž není důvod tuto knihu nedoporučit.
Tato kuchařka od Zdeňka Polhreicha je hodně dobrá. Líbí se mi asi nejvíce ze všech knih, které jsem měla od něho v ruce. Přijde mi jakoby nejvíce o vaření. Ano, to jsou i ty ostatní, ale kdo měl možnost porovnání tak mne nejspíše rozumí. Tady je vše dokonale přehledné, srozumitelné, ale to je Zdeňkovi vlastní. Jsou zde také super fotografie nad kterými člověk vyloženě slintá jen se zakousnout a ochutnat.
Výborná kniha/ kuchařka, která udělá radost nejen fanouškům Zdeňka Pohlreicha. V knize se nachází senzační ilustrace od Lukáše Hrubce a také Josefa Blechy. Obsahuje 100 receptů a různé metodiky vaření. Navíc je doplněna o nádherné fotografie pokrmů. V knize se dobře orientuje a podle receptů se dají uvařit opravdu výborné jídla. Rozhodně doporučuji, tato kniha je také vhodná třeba jako dárek. Je prostě báječná.
Knihu ´jsem zakoupila jako dárek pro začínajícího kuchaře. A skoro jsem si ji nechala doma. Kromě moc dobrých receptů a fotek, při nichž se sbíhají člověku sliny v puse, obsahuje kniha základní pravidla, která by měl ctít každý kuchař. Zdeněk Pohlreich ve své kuchařce ukazuje, jak se dá vařit chutně a kvalitně a také efektivně. Všechny nabízené rady a tipy jsou popsány srozumitelně a navíc jsou praktikovatelné i v běžné kuchyni.
Tahle žlutá kniha s tváří Zdeňka Pohlreicha je vážne skvělá. Nejen skvěle zpracovaný přebal, ale také její obsah jsou vážně super a tak si jeho recepty rádi užíváme s celou rodinou. Musím uznat, že ne vždy je snadné sehnat veškeré suroviny a tak si dle sezony a chuti musíme dopředu rozmyslet co si připravíme a zavčasu vše sehnali. Výsledek je ale vážně skvělý a s chutí si tak často recepty zopakujeme během roku i několikrát.
Se Zdeňkem Pohlreichem si užijete na talíři jen to nejlepší. Oblíbili jsme si jeho dušené kuře na hříbkách, tedy pokud je zrovna v lese najdeme a pak taky pečený roštěnec s ředkvičkovým dipem a hlavně když jsou čerstvé z naší zahrádky, tak si to užíváme úplně nejvíc. Je to prostě zážitek, vařit si a péct jen to nejlepší co nám autor nabídl. Kulinárium je něco naprosto úžasného a každý by si měl tuhle kuchyni vyzkoušet.
Krásně graficky zpracovaná kniha, která přináší recepty rozdělené podle způsobu přípravy. Na úvod je teoretické vysvětlení určitého procesu a následuje několik receptů. Doporučuji.
13/01/2019
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Doporučuji nejen příznivcům Zdeňka Pohlreicha, ale také všem kutilum a kuchařům :))). Hodnotim velice kladně!