Niet nad jednoduchost. Ked Vanek vydal tuto kucharku, trosku som vahala. Ale teraz podla nej varim uplne najviac. Recepty su vysvetlene velmi jednoducho. Narocnejsie recepty maju extra fotografie na spracovanie (napriklad ako zapliest vianocku alebo ako urobit cestoviny). Je tam vsetko od...
číst celé
Niet nad jednoduchost. Ked Vanek vydal tuto kucharku, trosku som vahala. Ale teraz podla nej varim uplne najviac. Recepty su vysvetlene velmi jednoducho. Narocnejsie recepty maju extra fotografie na spracovanie (napriklad ako zapliest vianocku alebo ako urobit cestoviny). Je tam vsetko od polievok, pomazanko, maso, zeleninu a pecivo az po dezerty. Skratka jedna z tych knih, ktore musite mat doma!!!
schovat popis
Objevte poklady evropské kuchyně s jedinečnou kuchařkou, která se stala bestsellerem a přináší legendární recepty z celého kontinentu přímo do vaší kuchyně.
Klenoty klasické evropské kuchyně od Romana Vaňka jsou opravdovým skvostem pro všechny milovníky vaření i gurmány. Tato kuchařka, která získala prestižní ocenění a našla své místo na desetitisících kuchyňských poliček, nyní přichází v moderním a přehlednějším vydání. Kniha spojuje klasické recepty, které dobyly svět, s jednoduchými a přesně optimalizovanými postupy, jež zvládne každý, kdo má chuť vařit skutečné dobroty bez zbytečných komplikací.
Roman Vaněk, autor řady bestsellerů v oblasti gastronomie, přepracoval veškeré recepty tak, aby byly uživatelsky přívětivé a zároveň věrné tradiční chuti. Najdete zde upravené množství surovin, přesné váhy a míry, ale také varianty některých receptů pro větší flexibilitu. Díky tomu se vám podaří připravit klasická evropská jídla perfektně a s jistotou, a to i když nejste profesionální kuchař.
Proč si vybrat právě tuto kuchařku?
Oceněný bestseller: Kniha, která byla několikrát oceněna a stala se evergreenem mezi kuchařskými publikacemi.
Široký výběr receptů: Legendární evropské pokrmy z různých koutů kontinentu vám nabídnou nepřeberné možnosti inspirace.
Přehledné a jednoduché postupy: Recepty jsou upravené tak, aby je zvládl skutečně každý, od začátečníků po zkušené kuchaře.
Aktualizované a přesné množství surovin: Už žádné odhadování - vše je přesně změřené pro maximální úspěch každého jídla.
Moderní design: Nová grafika a uspořádání dělají z vaření příjemný zážitek a usnadňují orientaci v knize.
Klíčové vlastnosti kuchařky
Autor: Roman Vaněk, vyhledávaný odborník na gastronomii.
Zaměření: klasická evropská kuchyně - tradiční recepty z celé Evropy.
Formát: přehledný a moderní design usnadňující používání v kuchyni.
Obsahuje varianty receptů a přesné váhy surovin pro jednoduchou přípravu.
Vhodná pro začínající i zkušené kuchaře hledající inspiraci a ověřené recepty.
Niet nad jednoduchost. Ked Vanek vydal tuto kucharku, trosku som vahala. Ale teraz podla nej varim uplne najviac. Recepty su vysvetlene velmi jednoducho. Narocnejsie recepty maju extra fotografie na spracovanie (napriklad ako zapliest vianocku alebo ako urobit cestoviny). Je tam vsetko od polievok, pomazanko, maso, zeleninu a pecivo az po dezerty. Skratka jedna z tych knih, ktore musite mat doma!!!
Kucharky od Romana Vanka jsou me oblibene, prptoze podle nich dokaze uvarit i amater a to ja jsem, jeste ke vsrmu velmi nesikovny :) Konkretne v teto kucharce je vyber nejoblibenejsich evropskych receptu a muzete tedy svuj jidelnicek obohatit o nejake zahranici jidlo, ktere se u nas nevari prilis casto. Urcite tim prijemne prekvapite stravniky.
Dopprucuji i jako darek a davam nejvyssi mozne hodnoceni.
Klenoty klasické evropské kuchyně od českého kuchaře Romana Vaňka a jeho kolegů patří jistě mezi bestsellery mezi kuchařkami. Sama mám doma původní (již asi nedostupné) vydání, ale toto nové - přepracované vydání určitě bude ještě lepší, neboť recepty jsou přesnější a jsou zde doplněny alternativy k některým surovinám. Kuchařka získala také novou grafickou stránku. Tuto kuchařku rozhodně doporučuji.
Od pana kuchaře Vaňka mám doma už spousta kuchařek a, dle mého názoru, je tato jedna z jeho nejlepších. Nesmíme opomenout ani jeho manželku, Janu Vaňkovou, která má na knize taky svůj veliký podíl. Kuchařka s lákavým názvem ''Klenoty klasické evropské kuchyně'' je opět moc krásně zpracovaná. Má uvnitř krásné fotografie a hlavně....pochopitelné a jednoduše vysvětlené popisy přípravy. Moc doporučuji.
Kdo aspoň trochu vaří a má rád dobré jídlo, pro toho je nutnost vlastnit tuto kuchařku. Pokud ji chcete koupit jako dárek, rozhodně doporučuji, pokud se chcete zdokonalit nejen ve vaření, ale i v pečení, určete si ji pořiďte. Podle žádné jiné kuchařky nemáte zaručený skvělý výsledek, jako zde. Dlouho jsem se trápila s droždím, ale díky Vaňkovým receptům mi všechno pečení vždy vyjde. Stejně tak u vaření, velmi oceňuji i základní recepty, rozpis masa a množství.
Skvělé vydařená knížka, na které si dali autoři opravdu moc záležet. Kniha se dokonce v roce 2013 stala kuchařkou roku, bestsellerem a naprostou špičkou mezi kuchařskými knihami. Získala ocenění u nás i v zahraničí a myslím si, že si získá oblibu v každé domácnosti. U nás je hodně využívaná. Spousta receptů, přesně zpracovaných, že nevíte, co vyzkoušet dřív. Jsou tam recepty jednoduché i náročnější, ale za nás velká spokojenost!
Klenoty klasické evropské kuchyně je opravdu obsáhlá a inspirativní kuchařka se spoustou nápadů na chutné a i zdravé recepty. Je toho tady opravdu hodně, líbí se mi, že jsou recepty srozumitelné, z dostupných surovin a také doplněny nádhernými fotografiemi. Roman Vaněk je opravdu mistr svého řemesla, výborné recepty jsou zde předány v zajímavé formě a zaujmou řadu pokročilých i začínajících kuchařů a kuchařek.
Nádherná kuchařka pana Vaňka, díky které si uvaří luxusní jídlo i kuchař amatér. Každý jeden recept má pro sebe celou stranu nebo dvoustranu, kuchařka je tím pádem neskutečně přehledná a zbyde také dostatek místa na detailní fotografie pokrmu. Mohlo by se zdát úsměvné, ze tu najdeme i recepty na vývary nebo jíšku, ale kolik z nás právě tyto základy šidí. Najdeme zde recepty na ryby, mořské plody, všechny druhy masa,ale také na sladkosti.
Romana Vaňka jako šéfkuchaře velice uznávám. Je to profík a jídlu opravdu rozumí. Proto jsem po jeho kuchařce Sladké poklady české a moravské kuchyně pořídila i tuto kuchařku - Klenoty evropské kuchyně. Najdete zde všechny skutečné delikatesy, které dobyly svět. Známé i méně známé recepty, které stojí za vyzkoušení. O tom tahle kuchařka je. Donutí vás jídlo milovat. U nás měly zatím všechny recepty úspěch.
Podle Vaňka už snad vaří a peče snad každý a není se ani čemu moc divit, je to celkem jasná sázka na jistotu a tak se není čemu divit, že se všichni moc rádi snažíme podle něho připravovat jen to nejlepší. Sami jsem si toho už opravdu dost vyzkoušeli a mnohdy překvapujeme sami sebe. Je to vlastně tak trochu náš osobní kuchař, se kterým si pochutnáváme snad úplně na všem co je v knize. Postupy jsou jasně sepsané.
Velmi ráda vařím, zkouším nové recepty, a proto máme doma veliké množství kuchařek. Pana Vaňka znám již dlouho a jeho kuchařky jsou skvělé. Recepty jsou psané srozumitelně, z dostupných surovin, jsou velmi chutné - co víc si přát? :-) Na kuchařce také oceňuji, že má pevnou vazbu, papír je kvalitní, stránky nevypadávají. Kuchařka je navíc také obohacena o velmi kvalitní a chutně vypadající fotografie. Opravdu klenot mezi kuchařkami.
30/11/2021
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Dopprucuji i jako darek a davam nejvyssi mozne hodnoceni.
Pana Vaňka znám již dlouho a jeho kuchařky jsou skvělé.
Recepty jsou psané srozumitelně, z dostupných surovin, jsou velmi chutné - co víc si přát? :-)
Na kuchařce také oceňuji, že má pevnou vazbu, papír je kvalitní, stránky nevypadávají.
Kuchařka je navíc také obohacena o velmi kvalitní a chutně vypadající fotografie.
Opravdu klenot mezi kuchařkami.