Recenze Sůl, tuk, ocet, žár

Sůl, tuk, ocet, žár

Sůl, tuk, ocet, žár

419 Kč
Zobrazit knihu
Tato netradiční kuchařka vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu... číst celé 

Recenze

2
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Sůl, tuk, ocet, žár, je tak trochu jiná kuchařská kniha. Najdete v ní sice recepty jak pro masaře tak i pro vegetariány, ale hlavním přínosem této knihy je celkový koncept pochopení kuchyně, pochopení vaření. Autorka zde krásně líčí tajemství úspěchu a chuti. Vše dle ní tkví v soli, která zvýrazňuje chuť, dále v tuku, který je nositelem chuti a ovlivňuje konzistenci jídla, a potom je důležitý také ocet a každá další kyselá přísada, která chuť vyrovnává. A a alfou a omegou všeho je jistě žár, tedy správné tepelné zpracování.
30/04/2021
Avatar uživatele
Už mám přečteno a prakticky základ pochopení jak vařit. Doporučuji těm kdo si chtějí potvrdit a nebo pochopit co je základem vaření ...
12/11/2021