Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou,...
číst celé
Myslíte si, že upéct si vlastní chleba je příliš těžké? Autorka této knihy vás přesvědčí, že ne. Skoro denně peče poctivé domácí kváskové klasické i bezlepkové pečivo. Používá tradiční pomůcky – lopaty na sázení chleba do pece i pedigové ošatky. Mouky různých druhů – žitnou, pšeničnou, špaldovou, grahamovou. Semínka do zápary i do těsta. Toto umění předá i vám. V této knize vás také naučí, jak se starat o kvásek, jak si při přípravě rozvrhnout čas a samozřejmě tam naleznete i recepty na lahodné pečivo.
schovat popis
Recenze
Hvězdičku jsem ubral proto, že v knize nenaleznete návod jak si připravit kvásek a jak se o něj starat. Je to velká škoda, protože pak by zájemce měl vše k tomu aby nemusel pátrat dál.
Je to skvělá příručka především pro ty, kdo s kváskováním teprve začínají. I pokročilejší pekaři v ní ale mohou najít nějakou novou inspiraci. Kváskové pečivo je zdravé a je moc fajn, že se v poslední době domácí pečení vrací jako trend.