Když je léto, jak má být, tak je všude teplo, krásné počasí, ale také hlavně hodně ovoce a zeleniny, kterou sklízíme a kterou si plnými doušky dopřáváme... Ať jsou to papriky, rajčata, melouny a...
číst celé
Když je léto, jak má být, tak je všude teplo, krásné počasí, ale také hlavně hodně ovoce a zeleniny, kterou sklízíme a kterou si plnými doušky dopřáváme... Ať jsou to papriky, rajčata, melouny a mnoho dalšího. A tato kuchařka se právě zabývá recepty právě z těchto skvělých plodin. Najdete zde mnoho receptů na saláty, na grilované pochutiny, ale také recepty na pravou domácí zmrzlinu a mnoho dalšího. Kuchařku moc doporučuji.
schovat popis
Objevte kouzlo léta s unikátní kuchařkou plnou sezónních receptů! Léto je ideální čas na čerstvé a chutné jídlo přímo z přírody - tato kuchařka vám pomůže využít všechny lahodné plody a bylinky, které nám toto období nabízí.
Vařte s vášní z čerstvých letních surovin
Ve třetím dílu nové série kuchařek z kuchyně časopisu Apetit naleznete přes 100 pečlivě sestavených receptů určených pro měsíce červen, červenec a srpen. Hlavními hrdiny jsou oblíbené letní plody a zelenina jako třešně, meruňky, rajčata či cukety, které dodají vašim pokrmům nezaměnitelnou chuť a svěžest. Kuchařka nabízí nejen snadná jídla vhodná k pohodovému pojídání venku, ale také nápady na slavnostní pokrmy a originální recepty jako zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani sladké dezerty, včetně mražených specialit, a tipy na konzervování ovoce i zeleniny nasladko i naslano, díky čemuž si lahodné chutě léta můžete užívat i po jeho skončení.
Díky této kuchařce každý den proměníte ve svátek chutí a zdraví z přírody, a léto se pro vás stane kamenem milníkem v kuchyni, na který nezapomenete.
Proč si tuto kuchařku zamilujete?
Více než 100 receptů s využitím sezónních a čerstvých surovin
Recepty vhodné na letní grilování, pikniky i slavnostní stoly
Originální kombinace chutí s tradičním i netradičním přístupem
Tipy na mražené a konzervované dezerty pro uchování sezónní chuti
Inspirace pro zdravé, chutné a jednoduché vaření během celého léta
Hlavní vlastnosti produktu
Kuchařka zaměřená na období léta - červen, červenec, srpen
Vydavatel: časopis Apetit
Zaměření na ovoce, zeleninu a bylinky typické pro letní měsíce
Obsahuje recepty na sladké i slané pokrmy
Přehledný a inspirativní výběr receptů pro každodenní i sváteční příležitosti
Když je léto, jak má být, tak je všude teplo, krásné počasí, ale také hlavně hodně ovoce a zeleniny, kterou sklízíme a kterou si plnými doušky dopřáváme... Ať jsou to papriky, rajčata,...
číst celé
Když je léto, jak má být, tak je všude teplo, krásné počasí, ale také hlavně hodně ovoce a zeleniny, kterou sklízíme a kterou si plnými doušky dopřáváme... Ať jsou to papriky, rajčata, melouny a mnoho dalšího. A tato kuchařka se právě zabývá recepty právě z těchto skvělých plodin. Najdete zde mnoho receptů na saláty, na grilované pochutiny, ale také recepty na pravou domácí zmrzlinu a mnoho dalšího. Kuchařku moc doporučuji.
schovat popis
PeT
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Když je léto, jak má být, tak je všude teplo, krásné počasí, ale také hlavně hodně ovoce a zeleniny, kterou sklízíme a kterou si plnými doušky dopřáváme... Ať jsou to papriky, rajčata, melouny a mnoho dalšího. A tato kuchařka se právě zabývá recepty právě z těchto skvělých plodin. Najdete zde mnoho receptů na saláty, na grilované pochutiny, ale také recepty na pravou domácí zmrzlinu a mnoho dalšího. Kuchařku moc doporučuji.
Kuchařky od Apetit prostě miluju a téměř vždy jim není co vytknout. Tato kuchařka je naprosto dokonalá. Líbí se mi poskládání receptů ve kuchařce, jelikož je rozdělena do tří částí (Červen, Červenec a Srpen). Recepty u každého měsíce vycházejí vždy z potravin, které jsou momentálně na trhu či v zahrádkách k dostání. I když mám doma tuto kuchařku již pár let, tak stále nemám vyzkoušené všechny recepty, ale těším se na tento rok, že zase nějaké vyzkouším. Nedám však dopustit na Třešňový clafoutis, který je naprosto dokonalý. Rozhodně doporučuji pořízení této kuchařky a i všech ostatních! :-)
Moc se mě líbí celá edice kuchařek z Apetitu, potože jejich knihy jsou prostě fakt boží... tato jejich kuchařka se zaměřuje na léto a letní potraviny. Já léto miluji a miluji jak je všechno veselé, barevné a všechny potraviny jsou dokonale čestvé a svěží... A tak v tto kuchařce naleznete spoustu halvních jídel, moučníků, svačinek, které právě zpracovávají lehké letní ovoce jako jsou třešně, meruňky a nebo také zeleninu.
Ačkoliv patří léto k mému nejméně oblíbenému ročnímu období, to, co mám na něm ráda, je právě vaření, protože dozrává spoustu ovoce a zeleniny a můžu si tak připravit chutné sezónní jídlo, a na spoustu receptů jsem se inspirovala právě v této kuchařce. Recepty jsou tu opravdu rozmanité, hodně velké zastoupení tu má právě ovoce a zelenina, protože v horkých dnech není nic lepšího než čerstvý a dobře ochucený salátek, ale najdete tu i spoustu dalších receptů na maso, těstoviny, sladké věci nebo i různé osvěžující nápoje.
Léto je skvělá kuchařka, která představuje lehké a kreativní recepty na léto, které vychází ze zpracování sezónního ovoce i zeleniny. Moc se mi líbí, jak je kuchařka nápaditá, je zde spousta druhů pokrmů, od těch klasických, ze kterých si připravíte oběd, ale také různé svačinky nebo dezerty. Edice věnovaná čtyřem ročním obdobím si myslím, že se velmi povedla a rozhodně se vyplatí si ji pořídit domů.
další ze čtyř kuchařek z řady ročních období je tady - LÉTO - je plné receptů na každý den v měsících červen, červenec a srpen. Jako hvězdy v nich září všechny letní suroviny, které tolik milujeme – třešně, meruňky, rajčata, cukety… Najdete zde tipy na jídla, jež pohodlně sníte venku, ale i na pokrmy hodné sváteční tabule nebo zálesácké kuře v jámě. Nechybějí ani dezerty včetně mražených a konzervování nasladko i naslano. Díky těmto receptům si budete přát, aby léto nikdy neskončilo!
Další skvělá kuchařka, kterou mám doma a celkem často ji využívám, obzvlášť nyní v letních měsících, kdy nevím, co s úrodou rybízu, jahod, cuket, třešní. Tento úžasný pomocník mi kolikrát vytrhl trn z paty, připravila jsem podle něj již mnohé marmelády, zavařeniny, sirupy. Co se mi nejvíc na sešitech z Apetitu líbí, jsou skvostné fotografie, snad i díky nim si tyto sešity kupuji a schraňuji jako oko v hlavě.
Edice Apetit představuje úžasné kuchařské knihy s nápadem a jedinečnými tématy. Tato kniha se věnuje vaření v létě ze surovin, které jsou v létě běžně k dostání. Tato tématická kuchařská kniha využívá sezónních surovin pro přípravu těch nejlepších pokrmů. Naučte se využívat to, co máte zrovna po ruce. Vše je doplněno krásnými fotografiemi. Moderní kuchyně může být i jednoduchá chutná. Rozhodně se v knize mnoho naučíte.
Tématická kuchařka, která je zaměřená na letní období. Myslím si, že letní období má oblíbený snad skoro každý. V letním období lidé většinou konzumují potraviny čerstvé zeleniny a snaží se jí s více zdravěji. Jídla jsou spíše odlehčení a dietní. Tak taková je i tato kuchařka, která nabízí lehčejsi varianty jídel. Tyto autentické recepty máme moc rádi, protože city vybereme nějaký speciální a dobrý recepty.
Léto je moje nejoblíbenější období. K létu patří především ovoce, spoustu ovce..Meruňky, třešně, jahody a spoustu dalších druhů. Knížka Vám nabídne recepty z oného ovoce, které možná už znáte, ale zajisté Vám nabídne také recepty nové a originální. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
Jedním slovem nádhera, všechny kuchařky z této Apetit edice jsu skvělé, ale Léto mě absolutně nadchlo. Je to samozřejmě dáno tím, kolik čerstvých surovin je v letních měsících k dispozici a tedy i skladba receptů je rozmanitá. Recepty jsou psány srozumitelně, jednoduše, zvládne podle nich uvařit pohodlně i začátečník. Líbí se mi i tipy na zavařování a spousta zajímavostí kolem. Vše završují lákavé fotografie hotových pokrmů.
Ve druhém díle sezónních kuchařek Apetitu se zaměříme na horké letní měsíce. Tak jak je to u těchto čtyř kuchařek zvykem, v receptech z této knihy (a je jich něco přes stovku) se pracuje s ingrediencemi, které jsou v letních měsících aktuální a dostupné. Jídla jsou lehoučká a lahodná, takže nasytí, ale nijak se jimi člověk nepřecpe, což v létě opravdu oceňuji. Zpracování je opravdu super a každý si zde najde to své.
Na knížku Léto ze série kuchařek od časopisu Apetit jsem byla opravdu zvědavá, protože mi přijde léto na jídlo trošku náročnější. Když tedy opomenu grilování. Je to totiž období, kdy já osobně moc hladu nepociťuji a když už, mám chuť na něco lehkého a svěžího, z čeho se nebudu cítit přecpaná. Tato knížka se zaměřuje na suroviny, které jsou zrovna během léta v kurzu a v sezóně. Většina z vybraných receptům vyhovuje mým požadavkům o lehké a pestré stravě, takže mám z kuchařky opravdu radost.
Sezónní Apetit je skvělá kolekce knih. Tyto knihy jsou velmi praktické, protože hlavními surovinami v receptech jsou zrovna ty, které jsou v daném období nejlépe dostupné, nejčerstvější a nejchutnější. Skvěle ji využijete, pokud máte vlastní zahrádku, tedy vlastní úrodu, ale i pokud se snažíte jíst kvalitní potraviny a hlavně čerstvé. Recepty jsou nejen na hlavní jídla, ale také na koláče a moučníky, ale i malé pochoutky a rychlé svačinky. Za mě jasná jednička
Sezónní kuchařka „Léto“ od Apetitu se skládá ze tří kapitol. Každá z nich je spjata s jedním z letních měsíců. První kapitola nese název červen - červnové světlo, druhá červenec - červencový žár a poslední srpen - srpnová úroda. Kuchařka celkově obsahuje celou stovku receptů. Poradí vám jak využít všechno to ovoce a zeleninu, které vám uzrálo na zahrádce. Jako vždy je kuchařka plná překrásných fotografií. Super!
Další z knih zaměřujících se na roční období, tentokrát zde máme kuchařku zaměřující se na líto. Kniha je přehledná a plná krásných fotografií, no jak jinak, vždyť je to Apetit. Letní díl je plný ovoce - toho sezónního. Kniha obsahuje velký počet receptů a mně, fanouškovi Apetitu nesmí chybět, myslím, že ji ocení každý milovník dobrého jídla, který se zajímá i o ekonomickou část vaření - sezonní suroviny vyjdou cenově nejlépe.
Léto je jeden z mála měsíců, které nás baví ze všeho nejvíce a to díky tomu jak krásné je venku počasí a nám mnohdy stačí si pochutnat na opravdu lehkém jídlu. Já sám jsem si na téhle kuchařce právě oblíbil opravdu tyto recepty na poměrně snadné a hlavně chutné recepty plné toho co nás opravdu v tomto čase nejvíce baví. Jsem tedy za tuhle kuchařku moc rád, protože se nám tedy dost hodila a užili jsme si to.
Léto si užíváme asi nejvíce na naší chatě kde se snažíme pracovat s tím co jsme si vypěstovali. Ať už se jedná o naše domácí suroviny jako jsou byliny, domácí zelenina, koření a také samozřejmě domácí ovoce ze zahrádky. Není nic jednoduššího, nežli sáhnout po této publikaci Apetitu a Připravit si to na co máme zrovna chuť. Na výběr je celá řada receptů právě z domácích surovin, které máme na naší zahradě.
Další tématická kuchařka z edice Apetit sezóna, která je druhá v pořadí, se zaměřuje na letní období. Autoři této knížky si pro čtenáře připravili recepty na letní měsíce, tedy na červen, červenec a září. Hlavní roli zde hraje čerstvá zelenina, ovoce a bylinky, prostě všechno, co je zrovna dostupné. Myslím, že fajn jsou i tipy na konzervování, protože občas se toho urodí více než dokážeme sníst a zpracovat.
Jak už jsem napsala u zbylých kuchařek v této série, moc se mi celá edice Apetitu na téma čtvero ročních období líbí. Jednotlivé kuchařky se hodí přesně na dané období a snaží se využívat především typické plodiny pro tuto roční dobu. Stejně tomu je tak i v létě. V této kuchařce naleznete přes stovku receptů na měsíce červen, červenec a srpen. A nechybí ani dezerty :-) Pěkná kuchařka, určitě doporučuji
30/09/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.
Poštovné ZDARMA pro všechno zboží!
Alkohol mohou nakupovat pouze osoby starší 18 let.
Letní díl je plný ovoce - toho sezónního.
Kniha obsahuje velký počet receptů a mně, fanouškovi Apetitu nesmí chybět, myslím, že ji ocení každý milovník dobrého jídla, který se zajímá i o ekonomickou část vaření - sezonní suroviny vyjdou cenově nejlépe.