Mezi originálnější kuchařky z cestovatelské edice Apetit se zajisté řadí kuchařka Latinská Amerika. Nabízí živé a povedené fotky latinskoamerických receptů. Latinskoamerické recepty zahrnují...
číst celé
Mezi originálnější kuchařky z cestovatelské edice Apetit se zajisté řadí kuchařka Latinská Amerika. Nabízí živé a povedené fotky latinskoamerických receptů. Latinskoamerické recepty zahrnují například přípravu tradičních mexických a argentinských receptů, či jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
schovat popis
Objevte bohatství chutí Latinské Ameriky přímo u vás doma! Tato kuchařka vás zavede na cestu plnou autentických receptů a inspirace, které oživí vaše vaření a přinesou do vaší kuchyně barvy a vůně tropických zemí.
Chuť Jižní Ameriky v každém receptu
Kniha Latinská Amerika (Edice Apetit) nabízí více než 100 pečlivě vybraných receptů z různých koutů Karibiku, Střední a Jižní Ameriky. Najdete v ní jak notoricky známé pokrmy, tak i autentická jídla, která dodají vašemu jídelníčku pestrost a originalitu. Od mexických tacos, tortill až po argentinské grilované speciality jako steaky s omáčkou chimichurri nebo kubánské delikatesy včetně pravého mojita - tato kuchařka je pokladnicí chutí a tradic.
Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, které doplňují užitečné informace o exotických surovinách, jejich správném použití a zajímavosti o stolování. Díky ověřeným receptům od redakce Apetitu, které jsou plně přizpůsobeny českým podmínkám, budete moci tyto delikatesy snadno připravit i vy.
Proč si vybrat právě tuto kuchařku?
Autentické recepty z různých koutů Latinské Ameriky - od Mexika po Argentinu a Karibik
Více než 100 vyzkoušených a spolehlivých receptů, které lze připravit i z běžně dostupných surovin
Tematické kapitoly s recepty na slavnostní pokrmy, grilované speciality i sladké dezerty
Užitečné rady o tom, jak nakupovat a používat exotické ingredience
Inspirace k obohacení vašeho jídelníčku o nové chutě a techniky vaření
Klíčové vlastnosti kuchařky
Počet receptů: přes 100 originálních a autentických receptů
Struktura: 7 tematických kapitol pokrývajících různé oblasti latinskoamerické kuchyně
Recepty: vhodné i pro přípravu v českých podmínkách
Praktické rady: informace o exotických surovinách a způsobech přípravy
Vydání: součást Edice Apetit, odborné zpracování a ověření receptů
Mezi originálnější kuchařky z cestovatelské edice Apetit se zajisté řadí kuchařka Latinská Amerika. Nabízí živé a povedené fotky latinskoamerických receptů. Latinskoamerické recepty...
číst celé
Mezi originálnější kuchařky z cestovatelské edice Apetit se zajisté řadí kuchařka Latinská Amerika. Nabízí živé a povedené fotky latinskoamerických receptů. Latinskoamerické recepty zahrnují například přípravu tradičních mexických a argentinských receptů, či jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
schovat popis
tbio
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Mezi originálnější kuchařky z cestovatelské edice Apetit se zajisté řadí kuchařka Latinská Amerika. Nabízí živé a povedené fotky latinskoamerických receptů. Latinskoamerické recepty zahrnují například přípravu tradičních mexických a argentinských receptů, či jiné originální recepty, které nejspíš možná ani neznáte. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
Tak tady si zajisté přijdou na své mnozí milovníci dobrého jídla a ti, kteří mají rádi jídlo Latinské Ameriky. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Navíc jsou k receptům také fotografie, což je velkým plusem. Velice doporučuji, protože recepty se dají díky skvělému popisu skvěle a snadno připravit.
Když už se člověk učí španělsky tak by taky měl znát tradiční recepty pocházející se španělsky hovořících zemí. To byl můj záměr koupě. Už mám tuhle kuchařku doma přibližně 5 let a recepty z ní stále nejsou okoukané. V této kuchařce si na své rozhodně přijdou ti, kteří milují mexickou kuchyni. Nechybí zde recepty využívající pro Mexiko tradiční kukuřičnou mouku, chilli či dokonce i Tequilu. Milovníci Churros si taky přijdou na své! Koupi rozhodně doporučuji!
kdo miluje pravé mexické jídlo a mexické speciality, tak ten si v této knize příjde na svoje. V knize najdete mnoho bezvadných jídel. Najdete zde například skvělé burgry, pálivé omáčky, různé salsy a nebo když hledáte skvělé recepty nan grilované maso, tak přesně pro vás je tato kuchařka. Já osobně moc ráda dělám podle této knihy tortily a třeba velice zajímavou kukuřičnou polévku, která je pecka...
Tuto knihu jsem si pořídila vlastně jen kvůli návštěvě nejlepší kamarádky, která bydlí v Mexiku! Chtěla jsem jí uvítat její novou domovinou. A s touto knihou se mi to opravdu povedlo. Byla prostě nadšená z kuchyní Karibiku a Střední i Jižní Ameriky (U jednoho stolu), ale i recepty, které jsem připravila k nejrůznějším svátkům (Slavte fiestu!), hlavně pak mexickými recepty (tacos, tortilly, plněné chilli papričky, guacamole, kukuřičká polévka, huevos rancheros…). Prý je ze mě díky této kuchřce skoro rodilá mexičanka!
Vynikající kuchařka jež se věnuje zevrubně kuchyním jižní Ameriky. Jedná se gastronomického průvodce smyslnou oblastní latinské části amerického kontinentu. Dozvíte se jak a čím se zde lidé živí. Jaké využívají suroviny a jak s nimi pracují. Samozřejmostí jsou podrobné recepty na tradiční místní pokrmy, jež se proslavily ve světě i těch méně známnějších. Vše je doprovázeno nepřeberným množstvím krásných barevných fotografií.
Kuchařky z různých koutů světa jsou populární, protože alespoň prostřednictvím kuchyně máte možnost poznat dálné kraje. Tato kuchařská kniha z edice Apetit se věnuje receptům z Latinské Ameriky. Recepty jsou jednoduché, moderní, srozumitelně popsány pracovní postupy a krásně barevné a lákavé fotografie. Vydejte se prostřednictvím chutí do dálné Ameriky a vychutnejte si tradiční jídla. Kniha je moc zajímavá.
Máte rádi mexické jídlo a pikantní kuchyni? Pak bude tato kuchařka přesně pro vás. Já sice pálivému jídlu moc neholduji, ale dostala jsem ji dárkem, tak jsem samozřejmě několik receptů vyzkoušela, i když většinu jsem neuměla ani vyslovit. Dají se tam najít složité, i jednoduché recepty, suroviny jsem vždy nějakým způsobem sehnala a nakonec si opravdu pochutnala. V hodně receptech je ostré koření, chilli papričky a kukuřice, takže kdo tuto kombinaci miluje, přijde si na své.
Mám moc ráda díl Mama mia z edice Apetitu a proto jsem sáhla i po tomto dílu, navíc receptů z Latinské Ameriky není nikdy dost a jsou víceméně pro Českou kuchyni neznámé. Nalezneme zde klasické recepty mexické až chilské kuchyně, procestujeme touto krásnou částí světa skrze gastronomii a nádherné fotky, které ve většině kuchařek Apetitu nechybí. Navíc, tak jak to v edici bývá, získáme kromě obecného povědomí i hodně dobrých tipů a triků.
Báječná kuchařka z edice Apetit na cestách nás zavede na cestu po Jižní Americe. Je skvělá! Jídla na fotografiích hýří barvami, skoro cítíte tu vůni, jen je vyzkoušet. Recepty jsou tematicky rozdělené, což mi naprosto vyhovuje. Receptů je opět hodně, vybere si určitě každý. Psány jsou srozumitelně, určitě si s nimi poradí každý, i třeba začínající kuchař. Mou nejoblíbenější kapitolou je část věnovaná Mexiku, rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jižní Amerika má kuchařskému světu rozhodně co nabídnout a je to pestrá a barvitá paleta chutí. Dosud jsem neměla možnost ochutnat pravou a autentickou jihoamerickou kuchyni přímo v její domovině, ale s touto kuchařkou má člověk alespoň pocit, že si některá jídla může dopřát i v klidu domova. Receptů je tu požehnaně a většina pro mě byla dost velkou novinkou. Ráda ale experimentuji a mám ráda i ostřejší chutě, takže jsem se nechala zlákat.
Kuchařka Viva la vida aneb žhavá jízda z Mexika až do Chile je určena všem, kteří mají rádi pálivější jídlo a zároveň chtějí trochu oživit svůj jídelníček. Najdete zde více než stovku receptů všeho druhu - od tortil, různé pokrmy z chilli papriček až třeba po typické kubánské mojito (které vám schladí žáhu ;)) Je to opravdu zajímavá kuchařka, která si zaslouží místo ve vaší knihovničce. Doporučuji.
Náš starý dobrý kontinent jsem nikdy neopustila, takže jsem neměla šanci ochutnat tu pravou, ničím nefalšovanou a autentickou kuchyni Latinské Ameriky. Až později v dospělosti jsem začala navštěvovat mexické restaurace a přišla jsem těmto pokrmům na chuť, protože vyhovují mému vkusu po pálivém a ostrém. Knížku jsem si koupila pro rozšíření obzorů a jsem ráda, protože kromě receptů poskytne i dost dalších informací. Kuchařka je plná (pro nás) netradičních chutí a ingrediencí a hodně mě to vše zaujalo.
Mexická kuchyně je naše oblíbená, takže jsme neváhali a kuchařku koupili. Líbí se mi, že kromě receptů obsahuje i zajímavosti (o používaných surovinách, slovníček, jak správně zabalit tortillu atd.) I názvy jednotlivých kapitol jsou netradiční (např. Sedmý hřích, Žhavé dny i noci, Z ruky do pusy). Svým konceptem mě tato řada zaujala více, než ta klasická z Edice Apetit. Je to takové nápaditější, zajímavější.
Tyto Apetit recepty jsou převážně pěkně ostré, což mě nevadí, ostré jídlo mám ráda a celkově mi sedí mexická a latinskoamerická kuchyně, protože mi chutnají suroviny, které používají často. Co mě ale na ní zaujala nejvíc, je ta pro nás tak netradiční kombinace chutí. Byla jsem velmi překvapená, kam všude se dá zapojit čokoláda a čili. Ale seznámí i s tím, jak si správně vybrat kávu a všechny suroviny, které budete k vaření potřebovat
Mexická kuchyně je vynikající, pokud se dobře připraví, leč v našich podmínkách je občas trochu složité připravit dokonalé jídlo z této kuchyně. Ale tahle kuchařka je opravdu fajn. Je přizpůsobená surovinami našim končinám, ale přesto to neubírá na kvalitě jednotlivých jídel. Receptů je tu spousta, najdete tu návody na ty nejznámější, i méně známá mexická jídla, hodně jsou tu suroviny jako rýže, chilli papričky nebo fazole, takže pokud máte takové suroviny rádi, určitě si kuchařku pořiďte.
Tato kuchařka není úplně podlé mého gusta, neboť pikantní jídla mi příliš neříkají, nicméně se dá inspirovat některými uvedenými recepty. Podle uvedených receptur lze připravit nenáročná, ale šmrncovní jídla, kterými rozhodně nikoho neurazíte. Receptury jsou jasné, přehledné, ingredience jsou, myslím, dobře dostupné na našem trhu. Když už člověk podle této kuchařky nebude vařit, tak se alespoň může pokochat krásnými fotografiemi.
Tyto lokálně zaměřené knihy plně báječných receptů od Apetitu skutečně miluji. Jsou nejenom potěchou oka a cestovním náhledem do úplně jiné kultury, ale hlavně jsou skvělé nejen m rozjímání, ale i praktickému vaření! Úžasně se dají využít například při plánování tematického večírku. Nám tahle latinskoamericka kuchařka ušetřila mnoho času při plánování menu na latinskoamericky večírek. Všechny recepty jsou popsané opravdu výborne a maximálně jednoduše, jen varují, že mnoho z nich vyžaduje nákup ve specializovaném obchodě.
Tak tato kniha se mi trefila přesně do vkusu, moc mi chutná mexická kuchyně s různými omáčkami a použitím chilli papriček. Tato kuchařka má velký rozsah receptů, takže ochutnáte mnoho nových chutí z různých zemí. Baví mě i netradiční spojení ingrediencí, použití chilli, kakaa a čokolády, kávy, ale i seznámení s jinými surovinami. Skvělá je kapitola receptů na jídla do ruky a sladkého. Je to pohled do úplně jiného světa vaření
17/01/2018
Kniha návstěv
Ověřené příspěvky jsou tak označené, ostatní jsou neověřené.