Mandle patří k jedněm z nejoblíbenějších oříšků. Asi jsme si je zamilovali díky jejich nasládlé jemné chuti a také díky širokému využití. Mandle jsou mezi potravinami rostlinného původu naprostou jedničkou v obsahu proteinu, právě mandle obsahují 20 % bílkovin. Tyto oříšky jsou z 50 % tvořeny...
číst celé
Mandle patří k jedněm z nejoblíbenějších oříšků. Asi jsme si je zamilovali díky jejich nasládlé jemné chuti a také díky širokému využití. Mandle jsou mezi potravinami rostlinného původu naprostou jedničkou v obsahu proteinu, právě mandle obsahují 20 % bílkovin. Tyto oříšky jsou z 50 % tvořeny tuky, na druhou stranu je v nich asi pouze 18 % sacharidů. Jak už jsme si řekli výše, mandle se dají využít na nespočet způsobů – ať už je chcete zobat jen tak nebo je využít při pečení, k výrobě mandlového másla, jako dekoraci dezertů a dortů, ale i při vaření třeba k rybám, ve fantazii se meze nekladou a my jsme si jisti, že ať už se rozhodnete naše mandle využít jakkoli, jednoznačně se do nich zamilujete.
\n
Tip: Španělské mandle Valencie jsou široké a mají výrazně mandlovou chuť. A právě z tohoto druhu se nejčastěji vyrábí marcipán, který si můžete vyrobit i doma.
\n
Složení: 100 % mandle Valencie
\n
Balení: 1 kg \nSkladujte v suchu, chraňte před teplem.
\n
Výživové údaje ve 100 g výrobku
\n
Energetická hodnota626 kcal/2619 kJ \nTuky57,10 g\nz toho nasycené4,00 g \nSacharidy4,37 g \nz toho cukry4,00 g \nVláknina4,90 g \nBílkoviny21,20 g \nSůl0,00 g
schovat popis
Recenze