Popis\nUnikátní a komplexní čaj, který se pěstuje na severu Vietnamu, v okrese Mộc Châu v provincii Sơn La. Čajovníky se zde pěstují ve vysoké nadmořské výšce kolem 1 100 m. Kultivar používaný k výrobě tohoto čaje se lokálně nazývá Thanh Tam, ale ve skutečnosti se jedná o kultivar Qing Xin...
číst celé
Popis
\n
Unikátní a komplexní čaj, který se pěstuje na severu Vietnamu, v okrese Mộc Châu v provincii Sơn La. Čajovníky se zde pěstují ve vysoké nadmořské výšce kolem 1 100 m. Kultivar používaný k výrobě tohoto čaje se lokálně nazývá Thanh Tam, ale ve skutečnosti se jedná o kultivar Qing Xin „Zelené srdce“ původně přivezený z Taiwanu. Tento oolong je oxidovaný na přibližně 70 %. Po zalití lístků vzniká nálev okrové barvy. Ve vůni můžete objevit kakaové boby. V chuti dominují pečené kaštany a obilný slad.
\n
Příprava
\n
Vodou o teplotě 90 °C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 5 minut louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3–4 nálevy.
schovat popis
Recenze