Pomerančový sirup Kitl je vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů. Na výrobu 100 ml sirupu bylo použito 108 ml ovocné šťávy a dužniny. Naprostá většina citrusů, které se na světě sklidí, jsou pomeranče. Nejde ale o původně divoké ovoce, nýbrž výsledek křížení mandarinky a pomela. Jako první zmínili pomeranč staří Číňané ve 4. století. O jeho rozšíření do Evropy se zasloužili Maurové, kteří jej přivezli na území Španělska. V 10. století se za pomoci složitých zavlažovacích systémů začal pomeranč pěstovat ve velkém. Rozmachu se dočkal spolu s rozšířením zámořských plaveb. Námořníci trpící nedostatkem vitamínů jej brali na palubu a zasloužili se tak o jeho rychlé rozšíření i na americký kontinent. Evropští šlechtici budovali při svých sídlech oranžerie jako výraz přepychu. Nejznámější je Oranžerie Ludvíka XIV. ve Versailles. \nZemě původu: Česká republika\nVýživové údaje ve 100 ml:Energetická hodnota 1433 kJ/341 kcalTuky < 0,1 g z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 gSacharidy 82 g z toho cukry 82 gBílkoviny < 1 gSůl < 0,1 gVitamín C (kyselina L-askorbová) 40 mg (50%)\n \n = referenční hodnota příjmu
schovat popis- Výrobce: Kitl
- Kód:
- Jazyk: Čeština
- Šířka balení: 6.5 cm
- Výška balení: 27 cm
- Hloubka balení: 6.5 cm
- Váha balení: 1 kg
Recenze