\nBrainMax Pure Olivový olej PREMIUM, BIO, 1500 ml\n
\n\nTento extra panenský prémiový olivový olej pochází z rodinné farmy na jihu Španělska, kde ho pěstují v biodynamickém zemědělství v souladu s místní přirodou pro zachování biologické rozmanitosti fauny a flóry (certifikováno Universidad de Jaén y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas). Farma je hrdým držitelem certifikátu Olivares Vivos, který v celé Evropě získalo pouze 15 producentů a je zárukou zvýšení biodiverzity lokální přirody.
\nPREMIUM olivový olej je vyráběn z ručně sbíraných nejkvalitnějších raných oliv odrůdy Picual, kdy je lisován při velmi nízké teplotě (18° C). Při tak nízkých teplotách je extrahováno malé množství olivového oleje a proto je tento olivový olej velmi vzácný a měl by se pro zachování zdravý prospěšných látek používat jen ve studené kuchyni anebo k dochucení již tepelně připravených pokrmů.
\nIntenzivní chuť, jedinečné aroma a barva
\nNejenom podle získaných ocenění, ale i díky intenzivní chuti, vůni a barvě okamžitě poznáte, že se jedná o jeden z nejlepších olivových olejů na světě. PREMIUM olivový olej obsahuje vysokou koncentraci polyfenolů, kyseliny olejové, vitamínu E a samozřejmostí je, že neobsahuje žádné rezidua škodlivých látek.
\nVíce informací o olivovém oleji se dozvíte na BrainPedia.cz
\n

Přednosti BrainMax Pure Olivový olej PREMIUM
\n- \n
- \nEkologické a biodynamické zemědělství. \n
- \nRodinná farma z jižního Španělska a držitel certifikátu Olivares Vivos. \n
- Velmi vzácný olej, neboť je extrahován při velmi nízké teplotě (18° C). \n
- Velmi intenzivní až pikantní chuť. \n
- Vůně zelených oliv, listů, rajčat a mandlí. \n
- Vysoký obsah polyfenolů (400 mg/kg). \n
- Více než 75% obsahu kyseliny olejové omega 9. \n
- Vysoký obsah biofenolů, kartenoidů a chlorofylu. \n
- Vyšší obsah vitamínu E. \n
Olivový olej obsahuje více než 400 mg polyfenolů na kilogram, čímž spadá do klasifikace olejů, u kterých je možné stanovit zdravotní tvrzení, tedy že:
\n- \n
- pomáhá chránit LDL cholesterol před oxidací \n
- napomáhá udržovat hladinu HDL cholesterolu \n
- chrání před kardiovaskulárními onemocněními \n
Vhodný do studené kuchyně
\nTento olivový olej je vzhledem k postupům extrakce a odrůdě oliv velmi vzácný a nabitý zdraví prospěšnými látkami, proto je lepší využívat jeho kvalit ve studené kuchyni nebo k dochucování již připravených tepelně upravených produktů.
\nBalení:1500 ml
\nZemě původu: Španělsko
\n
Populární recepty s olivovým olejem
\n.png\")
Těstovinový salát s olivami
\n
Složení:
- \n
- \n250g cherry rajčat\n \n
- 3 stroužky česneku \n
- 1 lžička chilli\n \n
- Hrst čerstvé bazalky \n
- 1 lžíce vinného octa\n \n
- 1 salátová okurka \n
- 2 papriky \n
- 90 g oliv bez pecek \n
- 6 lžic olivového oleje\n \n
- 225 g sýru feta \n
Postup:
\nTěstoviny uvařte a polijte trochou olivového oleje, aby se nelepily. Nakrájejte zeleninu a sýr a smíchejte s olivovým olejem, chilli, octem a česnekem. Zeleninu a těstoviny pořádně promíchejte a zalijte dresinkem.
\n\n.png\")
Pečené medové batáty
\n
Složení:
- \n
- 6 středně velkých batátů \n
- 115 ml medu\n \n
- 6 lžic olivového oleje\n \n
- 1 lžička soli \n
- 1 lžička skořice \n
- 1/2 lžičky pepře\n \n
Postup:
\nTroubu předehřejte na 190°C. Batáty nakrájejte na kostky a smíchejte s medem, olivovým olejem, solí, pepřem a skořicí. Přidejte batáty a vložte na plech s pečícím papírem a pečte 45 minut
\n\n.png\")
Jednoduchý recept na Vinaigrette
\nSložení:
\n- \n
- 215 ml olivového oleje\n \n
- 55 ml kvalitního octa nebo citrónové šťávy \n
- 1/2 lžičky soli \n
- 1/3 lžičky pepře \n
Postup:
\nVšechny ingredience smíchejte dohromady a pořádně protřepejte. Vmíchejte do salátu.
\n\n.jpg\")
500 g červené řepy
1 hlavička česneku
Olivový olej
1 větší cibule
Tymián
1/2 sýr feta
3 lžíce citronové šťávy
Rukola
Balsamico ocet
Sůl
Návod na přípravu:
Řepu oloupejte a nakrájejte do pekáčku. Přidejte cibuli na měsíčky, rozpůlenou hlavičku česneku a vše osolte. Směs zakápněte olivovým olejem a balsamico octem, kterým opravdu nešetřete a promíchejte. Řepa tak po upečení krásně zkaramelizuje a dostane jemně nasládlou chuť. Jako poslední přidejte sušený, či čerstvý tymián a zakryjte celý pekáč alobalem.
Pečte na 180° 45 minut pod alobalem a dalších 10 minut bez alobalu.
Po upečení nechte řepu vychladnout a mezitím si připravte salát.
Rukolu propláchněte, dochuťte šťávou z půlky citronu a rozdrobte feta sýr. Jakmile řepa vychladne, tak ji spolu s cibulí a česnekem přidejte do salátu. Na závěr vše pokapejte olivovým olejem, který všechny chutě krásně propojí.
Nezapomeňte česnek vydlabat ze slupek a vše společně promíchat. Lepší pečený salát jste nejedli! Dobrou chuť!
- Výrobce: BrainMax
- Kód:
- Jazyk: Čeština
Recenze