Právě dýně je jedna z našich dalších oblíbených potravin, které si sami pěstujeme a tak není divu, že po tolika letech již nevíme co vše si z ní udělat. Já sám osobně si velmi rád vzpomínám hlavně na výborné kompoty, které nám vařila naše babička. Dále jsme si velmi oblíbili polévky právě z dýní, které si poměrně často vaříme hlavně v podzimních měsících, kdy nás příjemně zahřeje. Receptů je ale celá řada a tak je postupně zkoušíme.
Skvělá kuchařka. Doposud naší podzimní tabuli krášlila jenom dýňová polévka a občas jsme si ji upekli, přišlo mi, že se dýni moc kuchařek nevěnuje, tak jsme zabrousili do již ověřené skvělé edice za velmi příznivou cenu. Což takhle dát si dýni je výbory titul, jehož autorka Lenka Požárová pripravila do této tenké, ale velmi obsáhlé nádherné specializované kuchařky v kroužkové vazbě spoustu inspirace.
Díky kuchařce Což tahle dát si dýně z edice Lenky Požárové byl náš rodinný jídelníček obohacen o několik pokrmů z dýní, které jsme dříve vůbec nejedli. Děti ji dýně zvládají zatím jen v rozmixované podobě. Oblíbené jsou zejména různé varianty dýňové polévky (nejvíc nám asi chutná Kokosačka). Samozřejmě neomítnou ani dýňové moučníky (cheesecake či perník). My s manželem máme rádi Ovíněné krémové rizoto či Špenátová hnízdečka.
Recenze