Kuchařka JARO
Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářských trhů a reflektuje trend vaření z lokálních a místních surovin.
V první ze čtyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V...
číst celé
Kuchařka JARO
Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářských trhů a reflektuje trend vaření z lokálních a místních surovin.
V první ze čtyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chybět ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami.
Kuchařka má 160 stran a obsahuje víc než 100 receptů - testovaných v redakční kuchyni časopisu Apetit a vyladěných k dokonalosti. Kromě receptů v knize najdete tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům (např. špenátovou polévku na Zelený čtvrtek, kopřivovou nádivku na Velikonoce atd.), přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd.
Podle autorky kuchařek edice Sezonní recepty Stáni Moravcové ml. půjde o 'moderní lidový kalendář se super recepty'.
Vařit podle sezony a z lokálních surovin už uměly naše babičky, dnes to tak dělají šéfkuchaři v nejlepších restauracích. Díky našim receptům s tím můžete začít i vy. Tak hurá na trh a pak rychle do kuchyně!
schovat popis
Recenze
Kromě receptů najdete v této knize i tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům, přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd.
Báječných více nez sto receptů velmi srozumitelných A relativně jednoduchých receptech vám pomohou vykouzlit tu pravou jarní atmosféru. Skvělá kuchařka, nemám vůbec žádných výtek. Další nádherná kniha z této jedinečné edice.
Lehká jarní kuchyně uchvátí každého milovníka jídla. Jde o zajímavý nápad - stylizovat potraviny do jednotlivých ročních období - a já jsem z něj nadšená.
Knihy od Apetitu jsou jistotou pro kvalitní oběd, či večeři a u této knihy tomu není jinak. Samozřejmě si můžete vybrat kuchařku, která bude lépe splňovat vaše priority, ale já jako sběratel kuchařek od Apetitu musím mít u tuto.
Pokud se takovou knihou budeme řídit, můžeme se opravdu vrátit je kořenům a koloběhu přírody.
Najdete tu recepty na maso (jehněčí nevýjmaje), recepty ze zeleniny i ovoce a tipy na to, jak pěstovat. Rovněž obsahuje i různé pranostiky a přehledy surovin, které jsou na jaře k dostání nejčastěji.