Recenze Jaro

Jaro
Kuchařka JARO Časopis Apetit uvádí další řadu kuchařek - edici Sezonní recepty, kterými reaguje na boom farmářských trhů a reflektuje trend vaření z lokálních a místních surovin. V první ze čtyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V... číst celé 

Recenze

33
4.5
hodnotilo 33 zákazníků
5
24x
4
8x
3
1x
2
0x
1
0x
Jaro mám velmi ráda, protože už ožívá pěkně příroda i zahrádka. Tady si skoro úplně každý přijde na své. Toto je opravdu vynikající kniha receptů na pokrmy, které se k jarnímu období... číst celé 
Kája
Ověřené recenze jsou tak výslovně označené, ostatní jsou neověřené.
Avatar uživatele
Jaro mám velmi ráda, protože už ožívá pěkně příroda i zahrádka. Tady si skoro úplně každý přijde na své. Toto je opravdu vynikající kniha receptů na pokrmy, které se k jarnímu období hhodí. Zajisté si tady přijdou na své mnozí milovníci dobrého jídla. Tyto recepty mě rozhodně velmi oslovily. Mnohé recepty z této knihy jsem již vyzkoušela uvařit a musím uznat, že jídlo bylo opravdu vynikající a všem nám moc chutnalo. Navíc jsou k receptům také fotografie, což je velkým plusem. Vřele doporučuji tuto kuchařku vyzkoušet.
16/05/2021
Avatar uživatele
Jaro je typické tím, že příroda kolem nás ožívá, zelená se, rostou mladé bylinky a zelenina a většina jídel začíná být pomalinku odlehčená. A tato kuchařka vám ukáže jak na to, jak využít darů přírody, bylinek, mladých rostlinek a udělat si výborné svačiny, obědy a večeře. Jak upéct třeba kuře s nádivkou nebo si pochutnat na bylinkové rybě. Kuchařka je velice krásně zpracována a recepty jsou výborné.
5/05/2021
Avatar uživatele
mám moc ráda kuchařkky, které se týkají vždy nějakého tématu a nebo jsou přímo na nějaké dané roční období. A tato kuchařka z edice Apetit je prostě svělá pecka. Kuchařku mám mco ráda, protože obsahuje skvělé sezoní,lehké a svěží jídla. V kuchařce najdete jak předkrmy, tak hlavní chody, tak i dezerty, které jsou se sezoních potravin. Kuchařka kopíruje i kalendářní rok, takže je zde spoustu receptů na Velikonoce.
14/10/2020
Avatar uživatele
Edice zaměřená na sezónní jídelníček od Apetitu se mi moc zalíbila, jsou tady super recepty, které pracují s tím, co je u nás v tomto období zrovna k dostání a co je tradiční, přijdou si na své i ti, kteří budou chtít připravit nějaké zajímavé velikonoční menu. Receptů je zde opravdu hodně, celkově je tento receptář hezky moderně pojatý a rozhodně mu nemám co vytknout. Těším se na další díly z této edice.
29/09/2020
Avatar uživatele
V první ze čtyř kuchařek z řady ročních období je tady - JARO - je plné receptů na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny. Nechybí ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami.
Kromě receptů najdete v této knize i tipy na pěstování zeleniny a ovoce, pranostiky, pokrmy vztahující se nejrůznějším svátkům a jiným významným dnům, přehledy sezonních surovin, tipy na nákupy na trhu atd.
4/09/2020
Avatar uživatele
V každém ročním období je možné využívat jiné suroviny a tělo si žádá jiné pokrmy. Jaro je spíše detoxikační a očistné, a tak zkuste některé recepty z této kuchařky z edice Apetit, která je tématicky zaměřená na jaro. V kuchařce najdete mnoho sezónních receptů. Naučíte se využívat to, co máte zrovna po ruce. Kniha je moc hezky zpracovaná s množstvím moderních a snadných receptů, ke kterých nebudete potřebovat žádné speciální suroviny.
31/03/2020
Avatar uživatele
Ano jde pravda, že chutě se na jaře trochu mění, lidé preferují zase jiné pochutiny a potraviny který vyrábí jiné pokrmy než např. v zimě. Toto kuchařka že série apetit obsahuje rovnou 4 různé knížky, které jsou zpracovány do jedné jediné kuchařky. Kuchařce najdeme velké množství receptu který chci určitě každý vybere na co má právě chuť. Kuchařce jsou recepty jak s masem tak jí ze zeleninou, tak i s rybami.
28/12/2019
Avatar uživatele
S jarem přichází chuť k jídlu a svěží kuchyni. Svěží barvy a jemnost potravin se propala i do této milé kuchařky, která si vzala za své tohle milé obsobí v roce kdy se vše po zimě probouzí stejně tak jakomy a naše těla. Ta si volají přímo po něčem co nás nakopne enwrgii a nedovolí nám usnout. Kuchařka naštěstí přináší opravdu snadná jídla, která nás však zasytí a nemusíte se bát, že vás zklamou svou chutí.
17/12/2019
Avatar uživatele
Ideální kniha pro všechny, co rádi vaří ze sezónních a místních surovin a obzvláště jarní období je k tomu jako stvořené. Kromě neotřelých receptů plných čerstvých jarních chutí najdete v knize také nejrůznější tipy na pěstování, kalendář s informacemi, kdy co dozrává a další užitečné tipy. To, jak jednotlivé suroviny zpracovat do salátů, pomazánek a hlavních chodů, je popsáno velmi srozumitelně a vše je navíc doplněno o nádherné fotografie, jak už bývá v tomto typu kuchařek standardem.
29/04/2019
Avatar uživatele
Jaro je tu a s nim i spousta potravin a věcí na které v jiném období nenatrefíte. Tato kniha Vám poradí spoustu receptů na Jarní recepty, které možná už znáte, ale zajisté Vám nabídne také recepty nové a originální. Polévky, dezerty či hlavní jídla. Recepty jsou srozumitelné a přehledné. Všechny tyto recepty jsou vhodné pro začátečníky i laiky. Za mě tuto knížku z edice kuchařek Apetit doporučuji.
24/04/2019
Avatar uživatele
V době psaní této recenze je už jaro a proto je docela aktuální. Pokud chcete někomu udělat radost, tak mu jí určitě kupte. Obsahuje skvělé recepty, které dokážou nasytit Vaší rodinu a samozřejmě i Vás. Těšit se můžete na hlavní jídla, polévky, saláty, dokonce zde naleznete i informace, ve kterém období je možno sehnat určité ingredience. Představte si, že můžete konzumovat i plané rostliny. A ty jsou přeci zadarmo.
31/03/2019
Avatar uživatele
Tuto kuchařku jsem nejprve kupovala jako dárek, když jsem si ji ale doma prohlížela, rozhodla jsem se, že ji musím mít také :) Je opravdu povedená. Kuchařka "JARO" od Apetitu obsahuje sezónní recepty na jarní období. Ale nebojte se, určitě ji využijete po celý rok. Líbí se mi, že zde najdu vše od polévek, přes svačinky a hlavní jídla až po saláty nebo dezerty. Kuchařka se mi moc líbí, doporučuji ji.
14/03/2019
Avatar uživatele
Kuchařky jaro, léto, podzim a zima patří mezi mé oblíbené, i když jsem si to poté, co vyšly vůbec nemyslela. Je pravda, že tématické kuchařky pro určitou část roku mi chyběly a nyní je poměrně často využívám. Kuchařka je stejně jako ostatní knihy v série velmi dobře zpracovaná, dobře sestavený text, krásné fotografie. Kuchařku rozhodně doporučuji jak do knihovny, tak například jako dárek, myslím, že určitě neurazí.
2/02/2019
Avatar uživatele
Kuchařky z edice Apetit jsou vždy zárukou kvality a tato série, kde bylo jako téma zvoleno roční období, je přímo božská. Umožňuje využití lokálních dostupných surovin a speciálně u této jarní kuchařky se mi líbí zařazení i planých rostlin. Nevěřili byste, jak se dá všemožný "plevel" v kuchyni využít. Recepty jsou rozmanité a srozumitelně popsané. Opět nechybí krásné grafické zpracování s nádhernými fotografiemi, vřele doporučuji.
25/01/2019
Avatar uživatele
Tuto čtveřici kuchařek od Apetitu jsem si opravdu zamilovala. Ony jsou všechny krásné a propracované, mě se ale hodně líbí tato sezónní óda na čtyři roční doby. V první kuchařce se věnujeme jaru. Představuje se nám zde několik desítek lehkých a lahodných pokrmů, které se s jarem pojí a pracují hlavně s ingrediencemi, které jsou pro jaro typické. Kuchařka je tak plné dobré zeleniny a ovoce a všechny recepty působí zdravým a blahodárným dojmem.
8/01/2019
Avatar uživatele
Krásná kuchařka z edice Apetit. jako u všech knih z této edice mě jako u první zaujmou dherné fotografie které jsou naaranžované tak že má člověk chuť rovnou začít vařit a pect.
Báječných více nez sto receptů velmi srozumitelných A relativně jednoduchých receptech vám pomohou vykouzlit tu pravou jarní atmosféru. Skvělá kuchařka, nemám vůbec žádných výtek. Další nádherná kniha z této jedinečné edice.
9/11/2018
Avatar uživatele
Po zimní hutné kuchyni, která nás musela pořádně zahřát si konečně odlehčíme jídelníček a zapojíme do něj čerstvé suroviny. V jarním díle najdeme mnoho svěžích receptů na saláty, pomazánky, ale i hlavní jídla a svačinka. Kuchařka Apetit umí skvěle popsat postupy na přípravu receptů, které jsou doplněny pěknými fotografiemi. Určitě si v ní každý vybere podle své chuti a nálady, najdete v ní i praktický kalendář kdy co dozrává a roste...
26/06/2018
Avatar uživatele
Přesně tohle jsem potřebovala. Když jsem začala vařit pro malého syna, začala jsem více nakupovat bio zeleninu a lokální kvalitní suroviny. Objednali jsme si i pravidelný odběr bio bedýnek. Jejich obsah je nutné celkem rychle zpracovat, protože bez chemie to tolik nevydrží, proto je člověk rád za každý tip. Kuchařka je rozdělena na jednotlivé jarní měsíce, je obohacena o lidová rčení. Najdete zde například rebarborový koláč, na který se zrovna chystám.
5/06/2018
Avatar uživatele
Získala jsem ji jako dárek a musím říci, že mě opravdu okouzlila. Skvělé provedení receptů, grafické zpracování i jednotlivé texty. Celkově je to velmi čtivá kniha a užívá mnoho zajímavých surovin, které nejsou úplně v české kuchyni tak časté. Celkově se mi líbí jak je rozdělená a jednotlivé části na sebe navazují a provazují se. Kromě receptů se zde dá dočíst mnoho dalších zajímavých informací, což není úplně typické.
30/08/2017
Avatar uživatele
Miluji sezónní kuchařky, protože je vždy lepší vařit ze sezónních surovin, než z nějakých polotovarů. Tato knížka se mi líbila sice trochu méně než podzimní verze, ale pořád je to vynikající kuchařka, v které naleznete spoustu inspirace. Recepty a suroviny jsou přizpůsobeny jarnímu období a najdete tu spoustu výborné zeleniny, masitých pokrmů ale i neodolatelných sladkých receptů, jako třeba božský karamelový cheesecake.
1/10/2020
Avatar uživatele
Všechny kuchařky z Apetitu, co jsem měla možnost pročíst, jsou prostě skvělé. Většinu mám také doma, abych je měla kdykoliv k dispozici. Miluji neotřelé, originální recepty, které jsou nenáročné na čas, a přitom jsou zajímavé, plné chutí. Zrovna takové jsou obsaženy i v této pěkně zpracované kuchařce, která je nabitá i moc pěknými barevnými fotografiemi. velmi dobře se mi vaří podle uvedených postupů. Kuchařka je prostě báječná.
12/11/2019
Avatar uživatele
Jaro a kuchařka plná zeleniny. Hlavně té sezónní!
Lehká jarní kuchyně uchvátí každého milovníka jídla. Jde o zajímavý nápad - stylizovat potraviny do jednotlivých ročních období - a já jsem z něj nadšená.
Knihy od Apetitu jsou jistotou pro kvalitní oběd, či večeři a u této knihy tomu není jinak. Samozřejmě si můžete vybrat kuchařku, která bude lépe splňovat vaše priority, ale já jako sběratel kuchařek od Apetitu musím mít u tuto.
11/09/2017
Avatar uživatele
Všichni se jistě těšíme, až se po dlouhé zimě zase vše zazelená a náš jídelníček se zase obmění o čerstvé suroviny. Svěží jarní kuchyně je plná vitamínů a chutí. A pokud máte zahradu, využijete velké množství surovin právě z ní, což je nejen chutné, ale i ekonomické řešení, které znali naši předkově už v dřívějších dobách. Najdete v ní také skvělé recepty na Velikonoce, tradiční sladké i slané pokrmy.
7/09/2017
Avatar uživatele
Pěkná kuchařka. Jednoduché recepty, líbí se mi hodně zeleniny - chřest, jarní cibulka, ředkvičky, špenát, různé saláty. Pomazánky jsou skvělé. Celkem chutný recept i na jehněčí masíčko. Některé recepty projdou i zdravým stravováním a dietními omezeními. Jedna z těch více povedených v této řadě a edici Apetit. Ze stejné edice ročních období doporučuji ještě podzim. Doporučuji pro rychlé snídaně a večeře.
31/08/2020
Avatar uživatele
Tohle je jedna z mnoha svěžích kuchařek, které jsou na našem trhu k zakoupení a jsem za to tedy nesmírně rád. Protože si vždycky moc rád pochutnám na tom, co se nám podle kuchařky povede vytvořit a tak si prostě vážně pochutnat na tom nejlepším co je u nás doma na stole v tomto období k mání. Jsem tak moc rád za vše co si máme možnost sami připravit. Je to prostě pastva pro oči a naše chuťové pohárky.
23/03/2020
Avatar uživatele
Jaro je sice jeste daleko, ale to neznamena, ze se na nej nemuzeme dopredu pripravit. Kucharka s vymuvnym nazvem Jaro od Apetitu se zameruje pochopitelne na "jarni" recepty, respektive na jarni (rozumej cerstve a zelene potraviny). Super je i kalendar, kde je uvedeno, kdy co dozrava. Kucharka je prehledna, najdete v ni recept na kazdy jarni den. Nechybi zde ani recepty na svatecni pokrmy. Pekna, doporucuji
30/09/2018
Avatar uživatele
Jak už název této kuchařky napovídá, je její obsah dost specifický a zaměřuje se na jarní měsíce a jarní kuchyni. Dost se mi líbí hlavní myšlenka a záměr kuchařky (vlastně se mi obecně moc líbí, když má kuchařka nějaké hlubší poslání) – tím je skutečnost, že bychom měli jíst čerstvé potraviny, které jsou pěstovány na našem území a pocházejí z daného období. Tedy žádný dovoz, exotika. Jsem ale bohužel člověk, kterému se poměrně zají, pokud má jíst pořád ze stejných ingrediencí. V kuchařce byla opravdu spousta zeleniny a po týdnu už by se mi dané recepty zajedly.
25/07/2018
Avatar uživatele
Opět můj milovaný Apetit. Dříve mě vůbec nenapadlo vyhledávat kuchařku, která bude zaměřena na jednotlivá roční období. A pak jsem narazila na knihu Jaro. Určitě na ní oceníte to, že obsahuje jídla ze surovin, které jsou aktuálně dostupné. A právě to je její největší přednost. Protože dostupnost surovin se samozřejmě odrazí i na jejich ceně. Jídla jsem dobře popsána, jednoduchá, rychlá a jak již bylo řečeno, dostupná.
31/01/2018
Avatar uživatele
Je to velmi působivě pojatá edice podle ročních období. V první ze čtyř plánovaných kuchařek - JARO - najdete recepty na každý den v měsících březnu, dubnu a květnu. V hlavní roli bude zářit sezonní zelenina, jako je baby špenát, chřest, křupavé saláty, plané rostliny… Nebudou chybět ani pokrmy s jehněčím masem, rybami či vejci, anebo dezerty s rebarborou či jahodami.
Pokud se takovou knihou budeme řídit, můžeme se opravdu vrátit je kořenům a koloběhu přírody.
21/11/2020
Avatar uživatele
Mě se tato kuchařka moc líbí. Po dlouhé zimě plné spíše těžších jídel, kdy není takový výběr dobré zeleniny, konečně přijde jaro se svěží kuchyní plnou barev. Velmi mi chutnají zeleninové saláty a jarní pomazánky. Mám ráda knihy s recepty zaměřenými na sezónní potraviny, protože v ní najdu vše, co je zrovna v tuto dobu nejlepší a dobře sehnatelné. Samozřejmě nesmí chybět skvělé recepty na tradiční Velikonoční pokrmy.
15/01/2018
Avatar uživatele
Další knihou od Apetitu, na kterou nedám dopustit, je tato. Obecně mám ráda všechny ty sezónně lazené, nejvíce ale tuto. Zkrátka a dobře, najdete v ní to, co se hodí k jaru, krásnému a svěžímu ročnímu období, které každý miluje.
Najdete tu recepty na maso (jehněčí nevýjmaje), recepty ze zeleniny i ovoce a tipy na to, jak pěstovat. Rovněž obsahuje i různé pranostiky a přehledy surovin, které jsou na jaře k dostání nejčastěji.
30/09/2017
Avatar uživatele
Tato kuchařka mi zrovna moc nesedla, což mě mrzí, protože kuchařky od Apetitu mám opravdu moc ráda, jenže zrovna jarní sezóna přináší suroviny, které já zrovna v oblibě nemám, ale s tím jsem tak trochu počítala. Hlavní důvod, proč mám ráda tyto sezónní kuchařky je ten, že v sezóně najdete právě tyto suroviny za výrazně nižší cenu, než v jiných obdobích, a proto když hledá, jak na jaře ušetřit, sáhnu do této knihy pro inspiraci.
14/01/2018
Avatar uživatele
Vite, jak chutná jaro? A jak by mohlo chutnat? Tohle je nádherný sborník inspirace. Jsem nadšená, líbí se mě moc. Krásné fotografie a velká kopa receptu. Tématické recepty jsou opravdu skvěle zpracované, ale nic jiného bych z nakladatelství časopisu Apetit vlastně ani nečekala. Nádherné fotografie lákají k vaření. Jaro může být svěží, tady najdete návod, z čeho čerpat. Skvělé a moc chutná. Super celá edice.
14/04/2020