Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový...
číst celé
Další přírůstek do úspěšné Edice Apetit obsahuje přes 100 receptů na nejrůznější druhy pečiva (český chleba včetně návodu, jak si doma udělat kvásek), housky, francouzská bageta, italská ciabatta, indický naan, rychlý chleba z domácí pekárny), ale i slané koláče z celého světa (quiche, šalotkový tarte tatin), oblíbené pizzy, slané muffiny a rolády a záviny, sušenky, taštičky atd.
Kniha o 160 stranách je rozdělená do osmi kapitol. Reaguje na nejnovější trend - pečení domácího chleba. Protože českému chlebu s dokřupava vypečenou kůrčičkou a vláčnou střídkou se nic nevyrovná!
Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…).
Všechny recepty jsou pečlivě vybrány redaktorkami Apetitu a otestovány v redakční kuchyni.
KAPITOLY:
Chleba & pečivo
Obložte si…
Slané koláče
Taštičky & záviny
Pizza & spol.
Drobné pečivo
Vaření s chlebem
Servis
schovat popis
Recenze
Doporučuji. Z této edice máme i Moučníky a rozhodně ještě nějakou knihu z Apetitu dokoupíme.
Kniha je opět přehledně rozdělená kapitol.
Kromě receptů na domácí pečivo kuchařka obsahuje i tipy, čím si pečivo obložit (pomazánky, obložené chlebíčky, tousty…), ale taky v ní autorka radí, jak pečivo proměnit v další pochoutku (slavná italská chlebová polévka, knedlíky, salát panzanela, nádivka…).
Chtěla jsem ale něco nového zkusit, naučit se jiný druh pečení a ozvláštnit tak trochu ten stereotyp v kuchyni.
Tohle je na to skvělá kniha, je plná jednoduchý receptů na slané pochutiny, které vám ve většině případů opravdu zachutnají. Asi nevyužijete denně, ale i tak skvěle.
Mnoho zajímavých receptů, nádherné ilustrační, inspirující fotografie - to je edice Apetit a v této kuchařce tomu není jinak.
Nejde o knihu, kterou využiji každý týden, ale jednou za čas v mé kuchyni uplatnění najde. Mohu ji doporučit všem, kdo si chtějí rozšířit "pečící" znalosti.