Jedinečný bílý čaj „Bílá pivoňka“ v netradiční formě. Brzká jarní sklizeň 2017 při jarním čínském svátku Ming Qiang z oblasti Simao v provincii Yunnan. Čajové lístky byly po otrhání zpracovány stylem, jakým se zpracovává čaj Pai Mu Tan a následně slisovány do tvaru koláčků o hmotnosti 7 g....
číst celé
Jedinečný bílý čaj „Bílá pivoňka“ v netradiční formě. Brzká jarní sklizeň 2017 při jarním čínském svátku Ming Qiang z oblasti Simao v provincii Yunnan. Čajové lístky byly po otrhání zpracovány stylem, jakým se zpracovává čaj Pai Mu Tan a následně slisovány do tvaru koláčků o hmotnosti 7 g. Složeno z větších lístků tmavě hnědé až černé barvy s vyšším množství ochmýřených mladých výhonků (tipsů) s minimem nežádoucích stonků. Díky tomu si čaj zachová charakter bílého čaje a má potenciál k následnému dozrávání a zajímavému chuťovému vývoji. Chuť je výrazně medová s květovými, ovocnými a dřevitými tóny. Nasládlou vůni si hned zamilujete. Celkový výraz se nejvíce blíží kvalitním zeleným puerh čajům. Vícenálevový čaj vhodný k delšímu skladování, dozrávání.\nPříprava 1 ks čaje v 0,5l konvičce:
\n
nálev: voda o teplotě cca 75°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 85°C, louhovat 2 až 3 minuty,\nnálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 2 až 3 minuty.
\n
Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
schovat popis
Recenze