Kdysi býval tento čaj balen do bavlněného papíru, v něm býval vysušen a ponechán. V dnešní době, díky metodě vzduchotěsného uchovávání je tento čaj šířen do celého světa a rychle nabírá u konzumentů na popularitě. Bao Zhong můžeme zařadit mezi lehce oxidované oolongy, a to do 15%. Pro nízký...
číst celé
Kdysi býval tento čaj balen do bavlněného papíru, v něm býval vysušen a ponechán. V dnešní době, díky metodě vzduchotěsného uchovávání je tento čaj šířen do celého světa a rychle nabírá u konzumentů na popularitě. Bao Zhong můžeme zařadit mezi lehce oxidované oolongy, a to do 15%. Pro nízký stupeň oxidace bývá charakterizován jako velice podobný zelenému čaji. Lístky tohoto čaje jsou temně zelené a krásně zkroucené.
\n
Stručná charakteristika čaje\nBarva nálevu: zlatavě zelená Vůně: květinové aroma s mírně sladkými podtóny Chuť: květinové aroma, jemně sladká, dlouhá dochuť Původ: Nan-tchou, Tchaj-wan Příprava 8g čaje v 0,5l konvičce: 1. nálev: voda o teplotě cca 80°C, louhovat přibližně 3 minuty, 2. nálev: voda o teplotě cca 90°C, louhovat 2 až 3 minuty, 3. nálev: voda o teplotě cca 95°C, louhovat 3 a více minut. Pozn. k přípravě: uvedené časy jsou orientační a je např. dobré si po určitém čase louhování slít trochu čaje, ochutnat jej a případně celý nálev scedit nebo nechat dál louhovat. Čaj vám má chutnat, a pokud např. preferujete silnější čaje, použijete více lístků, teplejší vodu nebo protáhnete dobu louhování. Nebojte se s čajem experimentovat, jen tak objevíte chutě, které vám budou sedět nejvíce.
schovat popis
Recenze